Алтернативна козметика

• 129 874
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 185
Благодаря, JeniB! Не бях чувала за минерална козметика  Embarassed , но след отговора ти потърсих и дори си набелязах определени марки. Още веднъж   bouquet

# 1 186
desi_sunshine за сапун на алма вин и аз проверих в ДМ-нямат,за сега само в онлайн магазини съм го виждала,иначе и аз искам да си купя.Веледа също няма.И аз още не съм купила за моя бебчо нищо.Пробвах мостри на Babylena и Essential Care и двете ми допаднаха,но не знам защо все клоня към Веледа,но за сега не смятам да купувам,тъй като напоследък се поразрових за метода на къпане на бебе с хума и ми допадна и смятам да пробвам.

Някой да знае дали мога да намеря био хума и от къде?

Аз все още се чудя какъв сапун да купя за бебо(за ръце),че вече пипа навсякъде.Мислих си за течен,че ми се струва по-хигиенично и лесно за използване и повече ми допада като идея,но не мога да намеря.Има само от тези за тяло(душ-гел),а те са доста по-скъпи.Или пък може да взема нещо като 2в1 и за тяло и за глава,а да го ползвам и за ръце...но пък май ще свърши доста бързо и няма смисъл да давам толкова пари и така да го разхищавам за всичко.

Имам едно въпросче,на което мястото му не е много тук,но тъй като заговорихме за ДМ,а търсих и там-да предложите нещо подходящо за чистене на керамичен плот с котлони.Исках да пробвам със сода,но мъжът ми ме спря.

# 1 187
  • Пловдив
А за бебешката козметика на Corine de Farme някой да има отзиви?

Гледам, че ги рекламират като 96% натурални, "...без парабен, без феноксиентанол, без оцветители, без минерални масла, без алергени. Хипоалергенен. Активните съставки са от растителен произход...."

# 1 188
българският ДМ няма абсолютно нищо общо с немските и австрийските!
  202uu

Органичната розова вода на Рефан е сертифицирана единствено и само от "Балкан Биосерт", но все пак е нещо пред нищо. Произхода и на двата дестилата е от био район в село Търничене, Казанлъшко. По лично моя преценка, водата на Алтея от роза дамасцена е по-добра от тази на Рефан. Освен това, водата на Алтея е 250мл на цена 9.40лв с USDA сертификат, срещу 125мл на цена 8,15лв на Рефан.

Grace' , като за първо миене на косата с ментовия тоник съм доволна.  Peace
desi_sunshine , аз използвам гел-пяната и хидратиращия крем на Babylena за Никола и сме много доволни. Гела е изключително лек, не се пени!, с лека миризма и колкото и да звучи невероятно, измива всички чернилки от краката и ръцете на моето 3год. диване. Кремчето мирише на бадем, но не натрапчиво. Бързо попива. Да, икономични са ми и двата продукта.

А за бебешката козметика на Corine de Farme някой да има отзиви?

Гледам, че ги рекламират като 96% натурални, "...без парабен, без феноксиентанол, без оцветители, без минерални масла, без алергени. Хипоалергенен. Активните съставки са от растителен произход...."
Хм Thinking, и на мен ми е интересно...

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 16:57 от Kabiv

# 1 189
Kabiv, а водата на Алтея откъде я взимаш? Само онлайн ли? Дай линк, моля те!

# 1 190
Kabiv, а водата на Алтея откъде я взимаш? Само онлайн ли? Дай линк, моля те!
в зоя.бг има

# 1 191
И мен ме интересува дали водата на Алтея може да се намери някъде из магазиннта мрежа ( София)  Thinking ?

# 1 192
И мен ме интересува дали водата на Алтея може да се намери някъде из магазиннта мрежа ( София)  Thinking ?
От Биомага една съфорумка беше купувала..

# 1 193
От Биомага една съфорумка беше купувала..

Мерси   bouquet

# 1 194
  • най-шареното място
Чак сега откривам темата.
Ще чета Simple Smile

# 1 195
Kabiv, говориш за гел-пяна на Babylena, т.е. самото наименование е такова "гел-пяна", така ли, защото в същото време казваш, че не се пени? Ако излиза под формата на пяна, това значи, че вече си излиза разпенено. Или аз нещо не мога да чатна.  newsm78  Иначе, ако не се пени наистина, то тогава доста ще се хаби - докато се мине цялото телце - поне така си го представям.
Добре сте си вие в София, а тук май има само едно магазинче Лечител, но какво ли има в него. Както и да е, това е повод да го посетя, да си припомня от сегашните си знания и претенции вече дали има нещо за мен там.  Thinking

# 1 196
desi_sunshine , не е гел-пяна, а по-скоро течност.Разликата с Веледа е, че на Бейбилена измиващата течност е доста по-водниста и не се пени, а Веледата е по-скоро като гел, който се пени. Аз лично повече харесах Веледа, защото косата на баткото е по-гъста и къдрава и от Бейбилена трябва да слагам по няколко пъти, за да се измие, а му слагам и олио от жожоба и може би заради него трябва да се сложи повече шампоан, докато я почувствам чиста.
 За олиото от жожоба, ползвам това на Икаров. Не стои твърда косата. Ако попрекалиш може да има по-мокър до мазен ефект. За дълга къдрава коса, малко под раменете си слагам не повече от 3-4 капки на дланите и разнасям по мокра/влажна коса след баня навсякъде с пръстите.
 Детските продукти на Алверде съм ги виждала и в пловдивския дм и сигурно в момента са били изчерпни и не са заредили.
 За душ геловете на Алверде, тези в тубите са по-добри, другите видях, че са със содиум лаурил сулфат.
 За бременните мами, да спомена, че Алверде имат много хубаво масажно олио с арника, което има същите съставки като олиото на Веледа против стрии и е значително по-евтино, под 10 лв беше, сравнено с 40 лв на Веледа.

# 1 197
Благодаря ви за отговорите за ДМ.  bouquet
Жалко, че нямат всички продукти.

# 1 198
Desi, ами така са го нарекли французите - "Gel Mousant".
nor4y , пощата ти е пълна Confused

Ей, голяма грешка направих, че снощи си измих косата с яйце и бира. Сигурно нещо сбърках, ама днес ми е спластена, пак се появи косопад и мухите ме кацат Sick

# 1 199
  • София
Ей, голяма грешка направих, че снощи си измих косата с яйце и бира. Сигурно нещо сбърках, ама днес ми е спластена, пак се появи косопад и мухите ме кацат Sick
мила си се с топла вода и белтъците са се пресекли и не си успяла да ги отмиеш напълно; др път пробай с хладка Peace

Общи условия

Активация на акаунт