Алтернативна козметика

• 129 887
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 155
Аз ползвам на Био Фреш Био розова вода - http://www.biofresh-bg.com/. На продукти, серия био роза и може да я видите.
Jeni ,а от къде си я купуваш и на каква цена,защото днес видях,че има магазин на центъра и там струваше 14лв.(125 мл.).А ползвала ли си нещо друго от серията?
Аз май я взимах на 19 .. Не съм,защото сетията е все за някакви бръчки и разни такива. Моята кожа още е млада Simple Smile
Да знаеш,ако имаш нужда,че са отворили нов магазин на Био Фреш на главната,от пощата в посока джумаята се пада от дясно ,някъде между Годзила и Екселсиор ориентировъчно(май е по-близо до Годзила).Нашите кожи наистина още са млади(как веднага се мушнах при теб Wink))Не знаех дали нямат и някаква друга козметика освен тази анти бръчковата.

А в ДМ има ли нещо подходящо за коса,за прически(подобно на пяна,гел и т.н.),забелязвала ли си?А детска хубава козметика има ли?

# 1 156
Аз ползвам на Био Фреш Био розова вода - http://www.biofresh-bg.com/. На продукти, серия био роза и може да я видите.
Jeni ,а от къде си я купуваш и на каква цена,защото днес видях,че има магазин на центъра и там струваше 14лв.(125 мл.).А ползвала ли си нещо друго от серията?
Аз май я взимах на 19 .. Не съм,защото сетията е все за някакви бръчки и разни такива. Моята кожа още е млада Simple Smile
Знам го магазина срещу Екселсиор. Не съм гледала в ДМ за такива неща.
Да знаеш,ако имаш нужда,че са отворили нов магазин на Био Фреш на главната,от пощата в посока джумаята се пада от дясно ,някъде между Годзила и Екселсиор ориентировъчно(май е по-близо до Годзила).Нашите кожи наистина още са млади(как веднага се мушнах при теб Wink))Не знаех дали нямат и някаква друга козметика освен тази анти бръчковата.

А в ДМ има ли нещо подходящо за коса,за прически(подобно на пяна,гел и т.н.),забелязвала ли си?А детска хубава козметика има ли?

# 1 157
  • GYM
Относно розовата вода, видях органична такава на Рефан. 125мл струва около 9-10 лв, но незнам доколко е органична newsm78 НЯкой има ли информация по въпроса Thinking

# 1 158
Току-що огледах сайта на Рефан - няма и дума за органична козметика, нито знак за сертификация за биокозметика, нито се споменава, че са в процес на сертификация. Или сайта не е обновяван скоро, или не можеш да вярваш на това, което са ти казали. От друга страна, розовата вода и да не е органик, е доста по-добър вариант от тоник или тоалетна вода, произведена с химия... Но тогава пък 10 лева за 125 мл. ми се струва скъпичко?

# 1 159
  • GYM
Току-що огледах сайта на Рефан - няма и дума за органична козметика, нито знак за сертификация за биокозметика, нито се споменава, че са в процес на сертификация. Или сайта не е обновяван скоро, или не можеш да вярваш на това, което са ти казали. От друга страна, розовата вода и да не е органик, е доста по-добър вариант от тоник или тоалетна вода, произведена с химия... Но тогава пък 10 лева за 125 мл. ми се струва скъпичко?
Не само са ми казали Wink, просто така пише на шишетата- "Organic rose water" - Има 2 вида - Rosa Damascena u Rosa Alba Simple Smile
Колкото до цените - на Биофреш струва 14 лв, но май е 200 мл

# 1 160
А Биофреш е толкова Био, че да ти се ... (сънувала ли съм, или имаше повръщаща иконка?). Абсолютно забранено и подвеждащо е да сложиш БИО на етикет на неорганични продукти. А ако се разтърсиш къде и как произвеждат, и ти ще мислиш като мен. Не правят качествена козметика, определено. Е, розовата им вода е само бутилирана там, може и да става.

# 1 161
  • GYM
Сребърен облак , излиза, че е все тая каква розова вода ще си взема, така ли newsm78
Ми да се Фърлям на една от 4.50 Mr. Green май карловска ли, казанлъшка ли беше Thinking

# 1 162
Не точно Simple Smile Честно казано, нямам голям опит с различни води, но тук видях компетентни мнения  за води и тяхната масленост.
Разгледах сега и сайта на Биофреш. Определено са с нов облик... карат ме да се замисля дали пък не са се пооправили? или просто маркетинга е добър... не знам, ще трябва да се жертвам някой ден да ги пробвам отново. Някога, но не сега... Но определено и тук не видях сертификация за биокозметика, така че твърдо си стоя зад изречението от преди няколко часа.

# 1 163
В една съседна тема - За добрата козметика -2- CI хвали доста био серията на БиоФреш.

# 1 164
А, значи все пак имат БИО серия Биофреш?
Аз също се интересувам дали в ДМ има детска козметика? Говоря за органична някаква или поне по-безвредна. Още не съм взела гел-шампоан за измиване на Настя - срамота вече. Какво да и взема?

# 1 165
  • GYM
Аз също се интересувам дали в ДМ има детска козметика? Говоря за органична някаква или поне по-безвредна. Още не съм взела гел-шампоан за измиване на Настя - срамота вече. Какво да и взема?
Аз взех на Дарчето ш-н на Веледа. Верно, ръснах се 23 лв, но по мое мнение емного хубав. Става и за тяло  bouquet

# 1 166
Нали пишеше, че има марките Алверде и Балеа. Алверде имат детски продукти. Дано да съм права, защото и аз съм се "наточила" за тях, да си поръчам на познати.
Ето виж откъде гледам:
http://www.dm-drogeriemarkt.de/dmDHomepage/generator/dmD/Homepag … erde-Beitrag.html
Някой може ли да каже, дали се предлагат всичките им продукти от този линк и у нас? Hug

# 1 167
Нали пишеше, че има марките Алверде и Балеа. Алверде имат детски продукти. Дано да съм права, защото и аз съм се "наточила" за тях, да си поръчам на познати.
Ето виж откъде гледам:
http://www.dm-drogeriemarkt.de/dmDHomepage/generator/dmD/Homepag … erde-Beitrag.html
Някой може ли да каже, дали се предлагат всичките им продукти от този линк и у нас? Hug

Аз не видях детски, мъжки, декоративна козметика и продукти за коса.

Преди време изобщо нямаше Алверде така, че може и да разширят асортимента.

# 1 168
найн зи бите...
Тук има само за жени. Единственото детско в ДМ е Baby Love, което не е чак толкова лошо, особено памперсите, но за Веледа и дума не може да става - няма. Т.е. българският ДМ няма абсолютно нищо общо с немските и австрийските!

Иначе за Биофреш нищо не е био!!! Свекърва ми беше накупила една торба кремове и аз си взех крем за ръце, за лице и против бръчки. Хич не се бях сетила да прочета съдържанието. Направих го неотдавна и се изумих, че освен наистина натуралната миризма на роза, всичко друго си е стандартно - всичките видове парабени, петролени истории и т.н.
Взех си розова вода на Икаров, която пише че съдържа само aqua destilata, alcohol, rosa damascena - доволна съм.

Всъщност, сега погледнах в сайта на Биофреш за биоконцентрата на розовата вода - пише:       

100% природен продукт:

•   без консерванти

•   без петролни детергенти /продукти/

•   без парабени

•   без синтетични оцветители

•   без изкуствени аромати

•   без силикони

•   без минерални масла

•   без алкохол

Дано!

# 1 169
 Няма детски шампоани в дм в България от серията на Алверде. Мисля, че само крем против подсичане съм виждала и още някакъв крем (има ги при детските продукти). А за коса си бях взела спрея на Алверде, който има стилизиращ ефект, но да предупредя, че прави косата малко суха и на мен лично не ми влияе добре. Косата ми е леко суха, което е типично за къдравите коси, но за хора с нормална, по-мазна или права коса предполагам ще е добре. За себе си най-доволна оставам от маслото от жожоба, има добър стилизиращ ефект за къдрици.
 Пуснали са и нов течен сапун на Алверде, вчера си го взех, с мента и бергамот. Много е приятен.

Общи условия

Активация на акаунт