Алтернативна козметика

• 129 913
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 200
Някой има ли представа zащо на кремовете на Веледа няма сьдьржание сьс сьставките?
Аz само Веледа купувам zа детето и 4ак сега zабеляzах, 4е на някои кремове не пише какво сьдьржат и много се иzдраzних.

# 1 201
alverde Baby - Haut- und Badeöl (любителски превод от т у к)

Маслото за кожа и баня се използва за почистване и ежедневна грижа за тялото. Съдържа масло от невен и жожоба с контролиран био-произход. Успокоява бебешката кожа, помага заздравяването на рани и прави кожата мека и нежна.

(Das Haut- und Badeöl dient der Reinigung und täglichen Hautpflege. Es enthält Calendula- und Jojobaöl aus kontrolliert biologischem Anbau, beruhigt die Babyhaut, hilft bei der Wundheilung und macht die Haut streichelzart.)

# 1 202
Amitola, благодаря за превода. Аз си го прочетох на бг превода, пишеше, че при къпане се слага във водата във ваничката и погрешно помислих, че след като има почистващ ефект, става за душ-гел, а то си е за подхранване на кожата, тъй като някои кожи дори и от водата изсъхват.
Бунги, тенкю за подробното инфо. Някой слънчев ден и аз трябва да си обърна внимание на косата, но кога ли ще да е това? Имам бадемово олио, което отдавна съм отворила, поне него трябва да употребя, че нали има срок на годност. Как да го ползвам за коса? Да го втрия преди баня за 1 час? А в корените също ли или само върху косата? Или друг начин на употреба да ме насочите? Аз ще напиша съставките на Алверде душ-гела, който си взех за себе си, че не съм сигурна сега дали е от тези, за които говориш, които са в туби, защото не зная как изглежда другия вид. Само такива видях - в стандартни туби като останалите козметики (шампоани, балсами).
Душ-гел с аромат на маслини и алое вера:
Aqua, Alcohol*, Glycerin, Coco Glucoside, Xanthan Gum, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Olea Europaea Extract*, Aloe Barbadensis Gel*, Calendula Officinalis Extract*, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**
*ingredients from certified organic agriculture
** from natural assential oils
Липсва точно содиум лаурил сулфат, но какво ще кажете за другите съставки, нещо обезпокоително?
Норчи, може да ползваш течен сапун на Алверде за миене на ръчички и подобни на детенце. Аз с това я мия Настя - съдържанието на съставките ми се струва сносно, но ако искате мога да ги публикувам тук. Аз имам с лавандула и метличина.

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 19:23 от desi_sunshine

# 1 203
  • най-шареното място
Маслото за коса се втрива в скалпа и след това се разнася и по дължина на косъма /колкото леко да го овлажни/. После си се мие. Може да стоиш с него половин, един час или повече.
Поне аз това знам и така действам.

# 1 204
В_и_В_и, лисващото съдържание беше причината да редуцирам доста продуктите на Веледа, които ползвах. Онлайн също ги няма съставките, а не ми се занимаваше да им пиша. Може би е добра идея все пак.

# 1 205
 За кой продукт точно на Веледа говорите? Защото не съм забелязала досега такова нещо. Ако състава не е написан на тубата, го пише на външната опаковка. Освен това зависи в кой сайт търсите състава. Дай някой продукт и ще ти намеря състава.

# 1 206
Някой има ли представа zащо на кремовете на Веледа няма сьдьржание сьс сьставките?
Аz само Веледа купувам zа детето и 4ак сега zабеляzах, 4е на някои кремове не пише какво сьдьржат и много се иzдраzних.
На кое не пише? Ако няма на тубичките, на кутията от хартия има.

Сега видях, че пред мен са написали същото Simple Smile И аз не съм забелязала нещо без съдържание, а имам за детето душ-гел, крем за подсичане, крем за студено време, олио с билки и за мен- лосион за почистване, дневен крем с ирис, антицелулитно масло.

За Алверде гледайте на продукта дали има знака за натурална козметика . Някои продукти го нямат.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 11:42 от JeniB

# 1 207
Цитат
За Алверде гледайте на продукта
Да гледайте какво съдържа,аз лично продуктите на алверде не ги харесвам.Както писах преди някои техни продукти съдържат Глутамат  Rolling Eyes............
И аз не съм забелязала продуктите на Веледа да нямат опис на състъвките.

# 1 208
Например на Веледа крема с невен (Pflegeсreme) не пише сьдьржание нито на опаковката, нито на тубата. На крема zа подси4ане сьщо май няма. На душ гела има сьдьржание на тубата.

# 1 209
Аз последно май се спрях на този гел за дете:
http://www.bioslunceluna.com/shop/dush-gel-i-shampoan-za-bebeta- … babycare-bio.html
Сравнително сносно ми се струва за цената си.  newsm78  Отзиви има ли някой за тази козметика? А по-евтино може ли да се намери от друго място - питам, понеже Слънце и луна не са много изгоден сайт все пак, нали?  Thinking

# 1 210
Да гледайте какво съдържа,аз лично продуктите на алверде не ги харесвам.Както писах преди някои техни продукти съдържат Глутамат  Rolling Eyes............
И аз не съм забелязала продуктите на Веледа да нямат опис на състъвките.

Какво знаеш за този глутамат? Мисля, че правиш някаква аналогия с натриевия глутамат в храната може би? Но ако става дума за дисодиум кокоил глутамат в някои душ гелове, той е напълно безвреден и е с растителен произход

# 1 211
Например на Веледа крема с невен (Pflegeсreme) не пише сьдьржание нито на опаковката, нито на тубата. На крема zа подси4ане сьщо май няма. На душ гела има сьдьржание на тубата.
На моята хартиена опаковка го пише! Има точен състав на всички продукти на Веледа в английския им сайт, а и в базата данни на www.cosmeticsdatabase.com, където може да видиш и точно описание на всяка от съставките и действието им върху организма! Peace

# 1 212
Аз дадох линк за душ-гел, шампоан на Веледа. Точно в cosmeticsdatabase фактора на опасност е 6 от 10. За останалите продукти на Веледа показателите са малко по-добри. Това, което ме съмнява, обаче е, че сайта може да е пристрастен. Например - в душ-гела има аромат, отбелязано е със звездичка, че е от етерични масла, а в сайта не знам дали отчитат такива 'подробности'...(те си го отчитат като  вреден аромат)Така че...нищо сигурно няма newsm78. За съжаление Grinning

# 1 213
На моята хартиена опаковка го пише! Има точен състав на всички продукти на Веледа в английския им сайт, а и в базата данни на www.cosmeticsdatabase.com, където може да видиш и точно описание на всяка от съставките и действието им върху организма! Peace
Сега видях, 4е и на немския сайт има сьставьт http://www.weleda.de/Koerperpflege/PflegeMutterKind/BabyundKinde … Kindercreme.html#

За душ гельт сьм иzненадана, 4е в cosmeticsdatabase има толкова лоша оценка. Аz само него полzвам zа малката (с АД) и досега добре й понася.

# 1 214
Бунгичка, обръщала ли си внимание на процентите data gap в cosmeticsdatabase?
Bath & Soap Rosemary Bath Oil на Weleda има 88% data gap, въпреки рейтинга си от 0.  Confused

Да, видях на немския сайт, че има състава.  Peace И на английския вариант вече има, но преди време липсваше за някои неща.

Бунгичка, благодаря за обяснението за глутамата.   bouquet Аз не знаех разликата между този в храните и този в козметиката.

Общи условия

Активация на акаунт