Алтернативна козметика

• 129 987
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 150
привет,

купих си от пикадили едни натурални масла на Балчо (сусамово, кайсиево, бадемово). ползвах ги досега и съм доволна. чуденката ми е дали мога да мажа сина с тях (той ще е на 4 месеца и половина като отидем на море), особено със сусамовото, защото за него пише, че има естествен филтър срещу ултравиолетовите лъчи. бяхте обсъждали мазането по-напред в темата, но не помня някой да беше казал нещо натурално за мазане или съм забравила вече...  newsm78.
и още една питанка по повод на тези масла - те и миришат естествено. а тази естествена миризма е силничка и не много приятна. дали някой има идея с какъв натурален аромат мога да ги смеся, за да облагородя миризмата им - дали би станало с розово масло, например?

# 151
привет,

купих си от пикадили едни натурални масла на Балчо (сусамово, кайсиево, бадемово). ползвах ги досега и съм доволна. чуденката ми е дали мога да мажа сина с тях (той ще е на 4 месеца и половина като отидем на море), особено със сусамовото, защото за него пише, че има естествен филтър срещу ултравиолетовите лъчи. бяхте обсъждали мазането по-напред в темата, но не помня някой да беше казал нещо натурално за мазане или съм забравила вече...  newsm78.
и още една питанка по повод на тези масла - те и миришат естествено. а тази естествена миризма е силничка и не много приятна. дали някой има идея с какъв натурален аромат мога да ги смеся, за да облагородя миризмата им - дали би станало с розово масло, например?

да, розовото е добра идея, но да не е просто есенция, а чисто розово масло (около 7 лева за половин грам)

# 152
Дъщеря ми от новородена я мажа със сусамово масло след баня, а за първото лято, когато беше на 2-3 месеца и бях взела на фирма Хигитест олиото срещу слънце.В него също има сусамово масло и някои други само дето е по-малък фактор, ако не се лъжа 20, но ми казаха, че бил достатъчен, защото било естествено без никаква химия.А миналото лято купих на фирма Колагена, чиито продукти уж също се водят натурални.А сега след баня се мажем със смес 50:50 сусамово олио на Балчо и масло от пшеничен зародиш с витамини на Етера и миризмата на сусам не е толкова силна.

# 153
много ви благодаря за отговорите. ще пробвам и розовото масло и с пшеничен зародиш Wink

# 154
тук http://info.biozona.eu/index.php?option=com_content&task=vie … =46&Itemid=52 пише, че ТАЛКЪТ предизвиква рак!!!!

# 155
А бебешката пудра е талк  ooooh! Горките бебета!

# 156
А бебешката пудра е талк  ooooh! Горките бебета!
Освен това запушва порите. Не знам, защо го използват въобще.

# 157
Кой знае и нашите дупета колко пудра са видяли.То навремето това се е използвало масово.
Според някои източници талка е полезен за кожата,даже го дават против бръчки и кожни проблеми.Не знам на кой да вярвам вече и не знам дали има синтетичен аналог,който вреди.

# 158
Кой знае и нашите дупета колко пудра са видяли..

и свинска масчица естествено. Mr. Green

# 159
Голяма гадост,но това е било модата.

# 160
Някой има ли представа какви са останалите съставки на този сапун?:

http://www.refan.com/product_info.php?cPath=71_144&products_id=401

Едно време "Ален мак" Пловдив използваха доста поморийската луга в продукцията си.

# 161
Да ви питам нещо за алоето. Понеже качествените гелове от алое, които са без парабени, оцветители, консерванти и прочее струват доста аз си взех едно растение в саксия. Обаче съм чела нещо,че преди да стане годно за употреба трябвало  да минат 5 години ли беше 8 ли беше  newsm78 Чували ли сте такова нещо? И какво мислите по принцип за свойствата на алоето? Аз съм чувала,че има силно пречистващо действие  newsm78 Иначе сигурно ще си го ползвам само за външна употреба.

# 162
Някой има ли представа какви са останалите съставки на този сапун?:

http://www.refan.com/product_info.php?cPath=71_144&products_id=401

Едно време "Ален мак" Пловдив използваха доста поморийската луга в продукцията си.
Аз съм чела противоречиви мнения за козметиката на Рефан. Не съм  я ползвала.

# 163
Това за алоето и годините и аз съм го чувала.Не знам дали е вярно.
На Рефан на мен също не ми харесва козметиката,защото не е никак натурална както я водят,но този сапун ме заинтригува.Писах им писмо, да видим дали ще ми отговорят.

# 164
Да ви питам нещо за алоето. Понеже качествените гелове от алое, които са без парабени, оцветители, консерванти и прочее струват доста аз си взех едно растение в саксия. Обаче съм чела нещо,че преди да стане годно за употреба трябвало  да минат 5 години ли беше 8 ли беше  newsm78 Чували ли сте такова нещо? И какво мислите по принцип за свойствата на алоето? Аз съм чувала,че има силно пречистващо действие  newsm78 Иначе сигурно ще си го ползвам само за външна употреба.

Хубаво е  да се провери въпросното алое /което отглеждаш като цвете/ дали е точно използвания вид. В този род има доста растения и не всички от тях съдържат необходимата съставка. За годините - не знам какво си чела, но растението е бавно растящо и дълговечно, може би да е в тази връзка, не знам.  Или пък се чака да влезе в рпродуктивна възраст и тогава да се извлича от него.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт