Алтернативна козметика

• 130 139
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ама аз не се заяждам! Афродита, много добре разбрах какво искаш да ми кажеш.
Просто исках да кажа, че има значение в какви дози се употребяват вредните вещества, както и че в някои случаи помагат (например, когато са в безкрайно малки дози). Не съм казала, че флуоридът е полезен и да го защитавам...
Освен това аз има неща, от които не мога да се откажа, колкото и вредни да са те. Няма да спра да ползвам мобилен телефон например и т.н. Но стига по тая тема, че много се отклоних.

От голяма част от козметиката съм се отказала. Пробвах да си мия косата с хума, но резултатът е плачевен и затова ще си я мия с шампоан.

# 181
Yanche, и аз съм като тебе. Мъчих се известно време с хумата, обаче косата ми става сплъстена и много трудно се разресва. Пробвах да увелича количеството на оцета, капвам и няколко капки бадемово масло, но резултатът е плачевен. Добре че я нося прибрана, та не си личи колко съм успяла да я среша. Wink

Малката и мъжа ми също се мият с хума.  Интересно, че при тях този проблем го няма. Дали защото косите им са по-къси, дали защото не са така гъсти?  newsm78 Но при детето не се промени лъскавината на косъма, а при мен изчезна. Не съм се отказала съвсем и ако някой има идея какво може да се добави на този т.нар. "домашен шампоан" ще се радвам на съвети.

# 182
  • София
И аз не мога с хума, така ми се спластява, че разрешване няма след това...
Но пък за сметка на това преди се миех отвреме на време с жълтък и косата ми беше екстра, единствено дето остава малко мирис.

# 183
multimodalEliG, може би хумата не се измива добре. Аз, когато си измия косата от хумата и после я пизплаквам с отвара от коприва например, усещам, че продължава да пада хума. Плакна, плакна и след няколко минути вече я усещам чиста.
Но, дори и добре да се измива хумата, напълно възможно е просто на вашите коси да влияе така. Интересно.

# 184
  • София
Моята коса е доста по-дълга от твоята(нали си ти на снимката) и може би затова.А и може би зависи от дебелината на косъма newsm78, знам ли.

# 185
Аз съм доволна от хумата. Косата ми се измива чудесно, но хумата май изсушава повечко (поне аз забелязвам такъв ефект). Аз пак си ползвам кристалите после, на които обаче търся алтернатива. Ще пробвам с масла, но още се чудя, какви да избера.

Yanche , грешка е, да се  говори за доза за арсеник в хомеопатичните лекарства, защото аресеник вътре няма! Има информация за него. Надявам се, че правиш разлика.

# 186
Офф,Амарена,защо не ги остави да се пошашкат малко.... Grinning

# 187
Омега, защо си толкова язвителна спрямо хомеопатията.......Не се е получило при вас... съжалявам...има  хиляди случаи ,в които хомеопатията работи........Все едно аз да започна да се дрънча с теб за водата,уринотерапията или каквото те вълнува в момента..Все пак е елементарно уважение...

Виждам ,че си човек отворен към алтернативите,нека бъде така.........

# 188
multimodalEliG, може би хумата не се измива добре. Аз, когато си измия косата от хумата и после я пизплаквам с отвара от коприва например, усещам, че продължава да пада хума. Плакна, плакна и след няколко минути вече я усещам чиста.
Но, дори и добре да се измива хумата, напълно възможно е просто на вашите коси да влияе така. Интересно.

Напълно е възможно да не се измива добре. Но не е поради малкото количество вода, в това съм сигурна, защото доста дълго време изплаквам. И пак имам чувството, че нещо остава полепнало по косъма - не става гладък и лъскав, както след миене с шампоан. Освен това забелязвам, че и по четката ми за коса има някакви налепи, които се появиха в този период. Може би ще опитам да мия с жълтък след като отмия добре хумата..  newsm78

Цитат на: Amarena
Аз съм доволна от хумата. Косата ми се измива чудесно, но хумата май изсушава повечко (поне аз забелязвам такъв ефект). Аз пак си ползвам кристалите после, на които обаче търся алтернатива. Ще пробвам с масла, но още се чудя, какви да избера.
Със сигурност доста изсушава. Задължително слагам 5-6 капки масло /студено пресовано/ на детето, защото косата й и без това е суха. Купих няколко от тези на Икаров, но като че ли най-добре действа това от маслините. Бадемовото също е добро.

В спора за дозата не искам да участвам. Само да отбележа, че интоксикацията с някаква отрова е едно, независимо от количеството, друго е да се приема като лекарство, когато има индикации за това. Хининът се приемал в материални дози в случаи на малария и я лекувал успешно. Разбира се, страничните ефекти са накарали Ханеман да намалява дозата. Така стига до откритието, че колкото е по-малка дозата, толкова намалява токсичността, а лечебния ефект се усилва.
Обаче ако няма индикации, колкото и малка да е дозата, се получават симптоми на отравяне. Така се доказват хомеопатичните лекарства.

# 189
multimodal, благодаря. Ще купя от маслиновото. Даже не знаех, че "Икаров" имат такова.

Хумата нали с оцет я приготвяте? Има различни видове хума. На буци, на прах... Сигурно има значение и това. newsm78

# 190
Омега, защо си толкова язвителна спрямо хомеопатията.......Не се е получило при вас... съжалявам...има  хиляди случаи ,в които хомеопатията работи........Все едно аз да започна да се дрънча с теб за водата,уринотерапията или каквото те вълнува в момента..Все пак е елементарно уважение...

Ами започни,де.

# 191
multimodal, благодаря. Ще купя от маслиновото. Даже не знаех, че "Икаров" имат такова.

Хумата нали с оцет я приготвяте? Има различни видове хума. На буци, на прах... Сигурно има значение и това. newsm78

Икаров имат olive oil, аз се стъписах в началото, щото се чудех защо ли продават зехтин за външна употреба.. и каква е разликата с другия зехтин.. newsm78 После реших да не се затормозявам да мисля Wink и си го купих.

Хумата, която ползвам, е на прах, може би защото е смляна за по-лесна употреба. Макар че знае ли човек - колкото повече обработки, толкова повече риск да са вложени съмнителни добавки. Благодаря ти, че ме подсети - ще си потърся на буца. Оцет слагам, да.  Тук във форума някой беше написал 1:1 вода и оцет. И това пробвах, но.. ефект няма. Очевидно трябва да помисля какво да сложа във водата за по-добро отмиване. newsm78

# 192
Дънов препоръчва хумта преди употреба да се пече на слънце,или да се затопли във фурната примерно.Може и да съм го писала вече...

# 193
  • София
Дънов препоръчва хумта преди употреба да се пече на слънце,или да се затопли във фурната примерно.Може и да съм го писала вече...

И моята баба също, макар че не е чувала за Дънов Laughing

# 194
Офф,Амарена,защо не ги остави да се пошашкат малко.... Grinning
Кой мислиш, че ще се шашне hahaha
Като дете се държиш понякога...

Общи условия

Активация на акаунт