Алтернативна козметика

• 129 904
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 60
Само не разбрах - и натуралните масла ли са противопоказни при продължително излгане на слънце?

Ами ако ще се излагаш в най-силното слънце,то каквото и да ползваш все е противопоказано.
За естествените масла-йогите си правят йогийска сауна като се мажат с рициново масло(става дума от главата до петите,не частично) и после стоят на слънце или в затоплено помещение,но това е за около 20 минути.През това време се повишава Т на тялото,после обаче се измиват със сапун.Всъщност съм чела,че ползват сапун от специално дърво(което по мое предположение са точно орехчетата,които обсъждахме по-горе),за който се твърди,че няма недостатъците на обикновения сапун.Да,ама като си на плажа няма как да се сапунисваш(не че не съм виждала да го правят под душовете) и само се омазва положението.Единственотот предимство обаче е,че пясъка така добре полепва,че става чудесен пилинг.Аз лично съм му голяма фенка,даже без да съм мазана с масло-просто заставам на брега,вадя от мокрия пясък и се разкрасявам цялата. Grinning
Всъщност не знам дали рициновото е като другите масла,или е по-"гъсто". newsm78 Ама мазнината така или иначе  запушва порите и спира потенето.

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 00:26 от Omega

# 61

ssemiramida, за почистване на лице могат да се ползват тоалетни трици. Това са стрити кестени. Но не зная ефекта. Има ги по аптеките, в Ремедиум съм виждала.

Възхитена съм от тоалетните трици! Много благодаря за съвета, Мая!
  bouquet

# 62
  • София
От естествените продукти - маслото от морковени семена има висок слънцезащитен фактор.

# 63
Възхитена съм от тоалетните трици!
Аз ползвам кестенови трици,но последния път нямаше и взех оризови.Мнението ми че,че кестеновите са по-добри.Всъщност и с тях,както с всяко нещо,не трябва да се прекалява и да не се "прежулва"кожата.
Никога не съм можела да разбера манията за тен  Shocked.На обяд,в най-голямата жега,без чадър,изпънали се на пясъка(обикновено по монокини)и с лице,вдигнато към слънцето.Кожите им стават като хартия и набръчкани.И какво толкова харесват на негърския тен?Така или иначе,щом не стоиш само в къщи,ще почернееш.
Това масло от морковени семки за първи път го чувам  newsm78

# 64
Къде ги намирате тези трици, аз толкова търсих  Rolling Eyes Преди няколко дена ми подариха ръкавичка от сурова коприна. Ползвах я веднъж и съм доволна - действително сваля мъртвите клетки, но трябва да се внимава, че лесно може да увлече човек и да си свали кожата  Simple Smile

# 65
*Nessa*  ,трици има във всяка парфюмерия,малки пликчета,по около 80 ст.Оризовите са в бурканче и са по-евтини.Има и пшенични,и не помня още какви...няколко вида.Влез и попитай,не вярвам да нямат.

# 66
Влизала съм и съм питала - напоследък никъде нямат. Ще продължа да търся тогава.

# 67
Виж в аптеките.

# 68
# 69
За оризови трици не съм чувала,но си мисля,че добра работа би свършило и оризовото брашно-примерно смлян ориз с кефемелачка или друга машинка.

За миглите- може да се използва рициново масло(сгъстява и ги удължава).Това съм го чела в една книга от младостта на майка ми и съм го пробвала през мойта буйна младост.

# 70
Omega, kak точно се ползва рициновото масло за мигли?
 newsm78

# 71
Нанасяш го като очна линия върху корените на миглите. Мисля, че може и върху самите мигли с четка от спирала.

# 72
  Години наред ползвам рициновото масло за околоочната зона.Само вечерно време,за да не съм мазна през деня! Laughing
  Миглите ми не са дълги,но кожата около очит,смея да призная, е доста запазена! thumbsup

# 73
Записвам се, пък после ще чета.  bouquet
Междувременно да попитам за натурална боя за коса. / Безамонячните бои не ми вършат работа./

Мернах рецепта в една книжка, но не мога да намеря книжката сега. Ако я намеря, ще пусна рецептата тук.

# 74
А как се оправяте с косата без козметика? Аз за в момента я мия с шампоан (поради липса на време за хумата) и то всеки ден, защото се занимавам със спорт и без маски и балсами е станала направо отвратителна - безжизнена, суха, хвърчаща. Да не говорим,че от сезона ли от що ли падат цели топки косми ежедневно  ooooh! Как да се погрижим алтернативно за косата? Не ми се иска да я наклепам с чисти масла, че сигурно доста трудно ще ги отмия после.

Общи условия

Активация на акаунт