Алтернативна козметика

• 129 894
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 75
А как се оправяте с косата без козметика? Аз за в момента я мия с шампоан (поради липса на време за хумата) и то всеки ден, защото се занимавам със спорт и без маски и балсами е станала направо отвратителна - безжизнена, суха, хвърчаща. Да не говорим,че от сезона ли от що ли падат цели топки косми ежедневно  ooooh! Как да се погрижим алтернативно за косата? Не ми се иска да я наклепам с чисти масла, че сигурно доста трудно ще ги отмия после.

Aз ползвам шампоан на Phyto, а за разресване- кристали за коса.
Не знам, колко е добре, но засега това ми е най- оптималния вариант от всички, които съм ползвала. И на шампоана търся алтернатива обаче.

# 76

Aз ползвам шампоан на Phyto, а за разресване- кристали за коса.
Не знам, колко е добре, но засега това ми е най- оптималния вариант от всички, които съм ползвала. И на шампоана търся алтернатива обаче.

И аз ползвам някакъв двуфазен спрей на Davines ама нещо ми идва недостатъчно - трябва ми нещо по-подхранващо. Бях се зарекла козметика повече да не купувам ама сега се замислям за някоя маска.

# 77
Междувременно да попитам за натурална боя за коса. / Безамонячните бои не ми вършат работа./
Henna plus се води натурална, без химии...не съм я ползвала, обаче и ня мога да споделя личен опит.
Имаше тема някъде из форума/не помня дали в Краисвите или в Зелената тема на Домашния форум/ с доста мнения.
В София я има в Ремедиум. В ДаНЕт също я предлагат.

# 78
Те нещо са се поуляли с цените...Една къна наистина ли е 16 лв!!! ShockedПо индийските магазини продават по-евтино.

Моята я къносвам като  бъркам къната с черен чай+карамфил и оцет(истински обаче,не химия).
През лятото изплаквам с листа от орехи за нюанс или боядисвам със зелени орехови черупки(разбивам с пасатора)+оцет.Цвета е гарантиран,само дето има риск от изгаряне на кожата на косата и после се лющи и сърби.
Блондинките да не следват съветите ми обаче,рецептите са кестенява коса.

Дънов пише хумата за миене на косата да престоява първо на слънце или да се нагрее.

Подхранваща маска за коса-1 жълтък,1 с.л.бадемово(или рициново) масло,лимонов сок,1 с.л. ракия,сок от лук и...6-тото не си го спомням,но и това е достатъчно.Прави се маска и се стои с нея около 2 часа,след което се отмива.Прави се веднъж седмично.

Ето ви една книга,не бих казала,че е върха,но някои идеи могат да се ползват.

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=9296

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 23:26 от Omega

# 79
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3270.0
тук също ще откриете доста домашни рецепти за красиви мами
  bouquet

# 80
Те нещо са се поуляли с цените...Една къна наистина ли е 16 лв!!! ShockedПо индийските магазини продават по-евтино.
попрекалили са, да... но пък по индийските магазини никога не е ясно какво купуваш Confused тези, които внасят стоките купуват най-евтиното и го продават после за много натурално...имам една постелка за дивана - как не съм я прала, мирише си на химия и това е - не я ползвам изобщо... иначе има къна за 4 лв. - 200 г.

# 81
бях споменати марките Nuxe, Greenland, Nature's  - ще ми се да ми кажете къде могат да се намерят?

# 82
В по-добре заредените аптеки ги има. 

# 83
 agneshkaOmega, благодаря ви за съветите.  bouquet

И аз мислех, че  е по- евтина къната.. . newsm78  Дано поне да е трайна. 

Моята я къносвам като  бъркам къната с черен чай+карамфил и оцет(истински обаче,не химия).
През лятото изплаквам с листа от орехи за нюанс или боядисвам със зелени орехови черупки(разбивам с пасатора)+оцет.Цвета е гарантиран,само дето има риск от изгаряне на кожата на косата и после се лющи и сърби.
Това е интересно. Може ли по- подробно, с пропорциите. Laughing

Чай- отварата ли? Карамфил- зърната смлени ли са предварително? Как го правиш този истински оцет и колко време може да се съхранява? Нюансът, получен от листата от орехи достатъчен ли е, за да покрие бели коси?

# 84
Изключителни благодарности за всички споделени рецепти и съвети   bouquet

Nessa, хумата не отнема чак толкова време. Можеш да пробваш по-редовно  Wink

Има един трик за мазна коса. Когато няколко дена косата не е къпана и се омазни, може да се поръси с талк.

Аз имам една пластмасова солница, в която си държа талка. Наръсвам си косата и я оставям известно време, колкото може повече. После изресвам хубаво и косата става по-красива, отколкото както след изкъпване. Най-красиво става, ако я наръся обилно и я оставя цяла нощ. Даже, когато имам важно събитие (сватба, рожден ден...), не се къпя същия ден, а няколко дена по-рано, за да се талкирам нощта преди събитието.
Скоро пък имах излизане на клуб, за което разбрах часове преди да излезем. Талкирах се и седях с талка два часа, докато вечеряме и сложа детето да спи. Точно преди да тръгна се изресах много добре. После ми направиха комплимент за прекрасната прическа  Mr. Green   а аз вътрешно се радвах колко малко време ми отне това. Талкирана косата седи бухнала и лесно приема желаната форма.
Е, понякога не успявам да се изреша добре или съм прекалила с количеството и ходя с леко беличка коса. Изглеждам по-мъдра, побеляла  Laughing   Но, ако се внимава, не се стига до там.

# 85
Все пак отнема поне 10 пъти повече време от миенето с шампоан Simple Smile Освен това после като се намокри косата и засмърдява на оцет   ooooh!

# 86

Чай- отварата ли? Карамфил- зърната смлени ли са предварително? Как го правиш този истински оцет и колко време може да се съхранява?

Сварявам вода и слагам да се накисне чая-държа го повечко,за да стане по-тъмен.Карамфила е смлян.
Оцета го намирам готов,иначе можеш да си направиш сама.Виж в нет-а за рецепти.

Нюансът, получен от листата от орехи достатъчен ли е, за да покрие бели коси?

Покрива,покрива,то иначе ще се клепам ли? Grinning

Цитат
Може ли по- подробно, с пропорциите
По принцип-едно към гьотере(на чист български). Laughing

Сега отварям книгата и преписвам за орехите:
1 чаша смелени орехови черупки,малко оцет,1 чаша вода.

Между другото гледам,че в тази книга забъркването на къната го дават с оцет или лимонов сок,което би трябвало също да става.

# 87
Има един трик за мазна коса. Когато няколко дена косата не е къпана и се омазни, може да се поръси с талк.

Ползвала съм преди години един такъв готов- сух шампоан му казват.Пробвала съм за аварийни случаи,но при първа възможност измивах,защото много ме засърбяваше главата.Но то освен талка,кой знае още какви "екстри" е имал...

Между другото срещам противоречива информация за талка и  не знам какво да мисля.

# 88
  • в сбъднатите мечти
Страхотна тема! И аз се стремя максимално да намаля химията и рецептите тук наистина ще са ми от полза.

За сега най-често ползвам хума за миене на тялото (за косата още не съм събрала смелост, но определено скоро ще опитам) и пшенични трици, като ексфолиант.
По-горе някои пишеше, че открива трудно пшеничните трици - в по-големите магазини, на щандовете за здравословни храни ги има.

Хумата и триците започнах да използвам преди около година, когато реших да спестя използването на кортикостероиден крем на дъщеричката ми, за лечение на лишей. Приложих природно лечение, като я миех само с хума и я киснех в отвара от пшенични трици или билки (редувах няколко). За месец-два лишея изчезна.

# 89
  • Пловдив
...
Хумата и триците започнах да използвам преди около година, когато реших да спестя използването на кортикостероиден крем на дъщеричката ми, за лечение на лишей. Приложих природно лечение, като я миех само с хума и я киснех в отвара от пшенични трици или билки (редувах няколко). За месец-два лишея изчезна.

Хумата не изсушава ли допълнително кожата? А как правиш отварата? Киснеш ли ги само или ги вариш? И какви билки? Може ли малко повече инфо? Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт