Алтернативна козметика

• 129 881
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 90
...
Хумата и триците започнах да използвам преди около година, когато реших да спестя използването на кортикостероиден крем на дъщеричката ми, за лечение на лишей. Приложих природно лечение, като я миех само с хума и я киснех в отвара от пшенични трици или билки (редувах няколко). За месец-два лишея изчезна.

Хумата не изсушава ли допълнително кожата? А как правиш отварата? Киснеш ли ги само или ги вариш? И какви билки? Може ли малко повече инфо? Благодаря!   bouquet
На мен не ми изсушава кожата. Аз я ползвам за лицето и въобще не я изсушава за разлика от измиващите гелове и сапуни.

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

На мен не ми изсушава кожата. Аз я ползвам за лицето и въобще не я изсушава за разлика от измиващите гелове и сапуни.

блазе ти  Tired
на мен ми я изсушава и то много.
миех си косата с хума.
вече не мога, толкова ми изсушава кожата на скалпа, че започва да ме сърби и да се лющи.
само маска със зехтин ме спаси  ooooh!

на лицето хума не слагам, че и там ми е много суха кожата.

# 92
Омега, благодаря ти.  bouquet

За суха кожа на лицето пробвали ли сте  измиване с озонирана вода ? Казват, че помагала... Thinking

# 93
  • в сбъднатите мечти
Цитат

Хумата не изсушава ли допълнително кожата? А как правиш отварата? Киснеш ли ги само или ги вариш? И какви билки? Може ли малко повече инфо? Благодаря!   bouquet

Не съм забелязвала допълнително изсушаване от хумата, но може би защото я понамазвах после с преварен зехтин.
Като се замисля, като стана жега и спрях да я мажа със зехтин, ми се струваше, че й е по-суха кожата, но по това време открих рецептата за пшеничните трици и минахме към тях и от време на време билки.
Отварата - 1 шепа пшенични трици се варятв 1/2 литър вода, след това се прецежда и с нея се разрежда водата за къпане.
Билките, които съм ползвала са еньовче, орехова шума, живовлек - тях ги ползвах винаги силно разредени, притеснявах се да не взема пък нещо да навредя на детето.
Нашето къпане се състои в близо половин час киснене и игра в коритото, заедно с чашки, черпаци, купички и др. подобни.

Рецептата за пшеничните трици я открих в една тема за атопичен дерматит във форума. В тези теми има интересни съвети за поддържане на чувствителна кожа.

# 94
Да си кажа болката и тука  Cry.Знаете ли някакви народни рецепти за избелване на кафеви петна?
Аз четох в нета за млечице от стъбло или листа на жълтурче или стрито до каша листо от невен.Разбира се,краставица,лимон,кисело мляко...това освежава кожата,но не съм забелязала избелващ ефект.

# 95
Знаете ли някакви народни рецепти за избелване на кафеви петна?

Ако са ти "родилни" петна сами ще изчезнат.Иначе знам за кисело мляко,изцедено на филия хляб+1 аспирин.

asyalein,пробвай това.Има в ДМ и аптеките.
http://luvos.de/

Цитат
За суха кожа на лицето пробвали ли сте  измиване с озонирана вода ?
Навита съм да пробвам сребърна.Казват,че също е много добра.Пуснали са и едни кремчета със сребро...Не съм ги пробвала обаче, натурални са.
Иначе вчера си замразих купчета лед с вода+розова вода и 2-3 капки кислородна вода(озонирах) във всяко кубче.Днес сутринта си обтрих лицето.Леда свива порите и засилва кръвообращението.Действа добре според мен.

# 96
А леда дали е полезен при кожа склонна към пукане на капилярите? Моята е такава и преди обтривах с лед, но спрях защото не знаех дали не и вредя така.

# 97
Не разбирам от това,но според мен не би трябвало да е проблем.Прецени си сама , може да се допиташ и до някой дерматолог.

# 98
  • София
А леда дали е полезен при кожа склонна към пукане на капилярите? Моята е такава и преди обтривах с лед, но спрях защото не знаех дали не и вредя така.

И аз не съм компетентна по въпроса, но все пак си разсъждавам, че леда натоварва кожата и когато е склонна към някакъв проблем може би може да навреди, вместо да помогне.Но най-добре попитай дерматолог, както те е посъветвала Омега.

# 99
За отчета. Оплесках работата. Сложих малко зехтин в хумата и после... няма измиване. Все си мислех, че отварата от коприва ще го поотмие, но не би. И пусти инат да не слагам шампоан. Косата ми беше адски мазна след това. Хем изглеждаше чиста, хем мазна.
Снощи обаче я талкирах обилно и днес е много красива. Чиста и бухнала. Е, друг път няма да правя така, но все пак закрепих положението.
Хем знаех, че правя глупост като слагам зехтина, ама...   ooooh!  В кръвта ми е да сглупявам така.

# 100
Навита съм да пробвам сребърна.Казват,че също е много добра.Пуснали са и едни кремчета със сребро...Не съм ги пробвала обаче, натурални са.
Иначе вчера си замразих купчета лед с вода+розова вода и 2-3 капки кислородна вода(озонирах) във всяко кубче.Днес сутринта си обтрих лицето.Леда свива порите и засилва кръвообращението.Действа добре според мен.
Аз отдавна си правя такива ледчета,но с лайка.Сутрин и вечер обтривам лице и шия.По-лесно е,отколкото всеки ден да вариш отвара,а и ледът сам по себе си енергизира и стяга.Розова вода ползвам главно с жожоба за почистване на лицето,вместо тоалетно мляко.
Значи,2-3 капки кислородна вода слагаш в ледчето,а колко процентна?Питам,защото тя има и избелващ ефект,може би ще е добра и за мене.Кажи повече за сребърните кремчета,като ги пробваш.На коя фирма са?
*Nessa* ,за чупливи капиляри мисля,че се избягва  горещо и студено.

# 101
Кислородната е 3%.По-нататък може да увелича капките,но за сега пробвам с тези.Мисля,че няма да е зле ако към леда се прибави и лимонов сок.
Кремчетата едва ли ги има в Бг,иначе ако ги пробвам ще пиша.

# 102
Аз също започнах малко по малко да подменям козметиката с натурална, но все още не съм пристъпила към домашните рецепти. То просто няма време за всичко. Подбрах фирми, които са подписали Пакта за безопасна козметика, за жалост все още не се намират много неща тук.

Сега съм в търсене на еко почистващи препарати за домакинството. Някой да знае от къде могат да се купят? Например Seventh Generation, Ecover, Aubrey Organics или други? Aila беше споменала по-напред в темата за Frosch, имат един бебешки препарат за пране, но никъде не го виждам напоследък.

Вярно ли е, че прозорци и други стъклени повърхности, ТВ монитори могат да се почистват с разтвор на вода и оцет???

# 103
  • Пловдив
Аз ползвам универсалния препарат на Frosch за: банята, за пране на килими, за ръчно пране, за пода, препоръчват го и като течен сапун, но това му предназначение още не съм пробвала. А бебешкия препарат за пране и аз не мога да открия никъде...

Прозорците се измиват много добре с вода и оцет, в една празна опаковка с пулверизатор от препарат за прозорци съм си разтворила на око, но още не съм го пробвала за мебелите и за мониторите, тях ги бърша с микрофибърна кърпа, леко влажна.

# 104
Прозорците се измиват много добре с вода и оцет, в една празна опаковка с пулверизатор от препарат за прозорци съм си разтворила на око, но още не съм го пробвала за мебелите и за мониторите, тях ги бърша с микрофибърна кърпа, леко влажна.

Горе-долу какво е съотношението?

Общи условия

Активация на акаунт