Алтернативна козметика

• 130 123
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 615
Значи кокосовото масло го ползваш, като маска,  newsm78 така ли е по-добре, или след като измиеш и подсушиш косата? А на лицето пробвала ли си?

# 616
За мен и 2-та варианата за коса са удачни - в смисъл че ми се отразяват добре. Като маска съм го ползвала 1 път - доволна съм, а вместо кристали - ползвам  от около 2 седмици всеки път след измиване на косата и като че ли не цъфти и не се заплита толкова. На лицето си също го клепотя от около 2 седмици - всяка вечер и сутрин около очите, добре ми понася, попива бързо, но аз слагам по малко. Аз го купих от 1 хипермаркет за козметика тук във Варна, но предполагам че го има навсякъде, където предлагат маслата на Икаров.

# 617
Момичета, нахлувам сред Вас, защото ми харесва идеята на темата която сте подхванали, но не успях да прочета всичките страници и затова направо питам, дано не ми се сърдите?! Използва ли някоя от Вас натурално масло от жожоба за коса и лице, четох много хубави отзиви за таз билка?

# 618
Lile_Pile , благодаря ти!  bouquet

# 619
 Дайте идея какво може да се ползва при бременност против стрии?
И да питам,бораксът как точно се ползва против хлебарки?

# 620
Не идея,а двукратно проверено и евтино-свинска мас,но не от магазин,а от село.
В една друга тема четох,че Герикапса може да се използва и за лице.Нашият химик разжалва този мит-според него,няма какво да донесе витамините до клетките,каквото и да значи това,но на мене ми се видя интересно.Нямах Герикапс,но имам подарени витамини Центрум,с пълната гама витамини и минерали,излишни,защото в семейството не ползваме.Грабнах една капсулка,стрих я много фино,сипах я в малко кисело мляко и нанесох като маска.Може да звучи глупаво,но после кожата ми беше доста освежена и стегната.
Смятам да пробвам пак.

# 621
  • София
Не идея,а двукратно проверено и евтино-свинска мас,но не от магазин,а от село.
В една друга тема четох,че Герикапса може да се използва и за лице.Нашият химик разжалва този мит-според него,няма какво да донесе витамините до клетките,каквото и да значи това,но на мене ми се видя интересно.Нямах Герикапс,но имам подарени витамини Центрум,с пълната гама витамини и минерали,излишни,защото в семейството не ползваме.Грабнах една капсулка,стрих я много фино,сипах я в малко кисело мляко и нанесох като маска.Може да звучи глупаво,но после кожата ми беше доста освежена и стегната.
Смятам да пробвам пак.
Simple Smile по едно време си мислех да пробвам същото с бирена мая, но една приятелка ме разубеди, че не се знаело как ще реагира кожата на лицето... newsm78
честно казано, не смея Thinking

# 622
  • Pierrefonds, CA
Little Black Riding Hood по-добре си я пийни бирената мая, прави кожата гладка и еластична, косата - мека и с блясък.  Wink

# 623
Бунгичка, виж долната рецепта на Артекса, може да Ти е от полза, а пък Ечо Мечо писа че ползва екстра върджин зехтин за стрии.
От един руски сайт си намерих съдържанието на масажното масло за бременни, защото  ми се видя скъпичко 42 лв за 100 мл. Купих си маслата на Икаров , само едно ми липсва , смесих ги и стана супер - направих си същото но за 10тина лв Wink
Ако някой се интересува съдържанието е
Масло от жожоба - което се оказа много важен елемент, защото пречи на гранясването на другите масла,
Бадемово
Масло от пшеничен зародиш
МАсло от арника е това, което ми липсва, ако си го намеря ще го допълня.
Сложих и маслко от кокос, защото сега е топло и няма да се втвърдява.
Много съм доволна.
...после кожата ми беше доста освежена и стегната...
ЛилаС, аз съм доволна от смесването на банан и кис. мляко- прави кожата свежа, придава блясък и здрав вид.

Момичета, аз пак да си задам питането, никой ли не е ползвал масло от жожоба за лице или коса?

# 624
  • София
Kalida, ползвала съм маслото от жожоба повече за лице отколкото за коса - мн добро като заместител на дневен а и нощен крем (дава на кожата това от което се нуждае в настоящия момент), има естествен у-ве фактор. Даже си спомням, че лятото ходих на плаж, и си бях забравила плажното мляко. Спомням си, че се мазах цялата с маслото от жожоба, и не изгорях (а слънцето беше силно, и аз лесно изгарям), даже бях хванала малко тен  Simple Smile

E&M, така и правя - по лесно е Wink

# 625

Ееех, сега ако се намери някоя добра душа, да го преведе.. Hug Heart Eyes

# 626
Little Black Riding Hood по-добре си я пийни бирената мая, прави кожата гладка и еластична, косата - мека и с блясък.  Wink

A дупето, дебело? newsm78

# 627

A дупето, дебело? newsm78

Странно, откакто я пия, нямам апетит.  newsm78 А казват, че е обратно. ..

# 628
Бунгичка, Моя роднина ползваше заешка мес за тази цел и беше много доволна. Незная обаче как ще се справиш с намирането на тази мас... Thinking

# 629
По- добре е да се въздържи човек от животинска мас..Първо етичния момент  Confused и ..после ..предизвикват алергии, което може и да е в пряка връзка с първото. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт