Алтернативна козметика

• 130 150
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 600
Така, че моля ви се не отричайте достиженията на съвремието. Не живеем в миналия век. По добре първо добре да се информирате и след това да прибягвате до такива определения като тези по-горе.
Никой не отрича достиженията на съвремието, но и не е длъжен да се възползва от тях. Точно защото живеем заобиколени от толкова много изкуствени неща, заместители и подобрители се е появила тази мода да се живее природосъобразно и възможно най-естествено. Не само за козметиката - в други подфоруми има зелена тема, ебх и т.н, което всъщност не е лошо.
С последната част съм съгласна - че човек трябва да се информира, защото не знае дали като забърка нещо в домашни условия няма да е по-вредно отколкото купеното в аптека. примерно в началото на темата имаше рецепти, които съдържат някакъв химикал(забравих му името) и мярката беше една супена лъжица-това вече ми се вижда не съвсем добре, а също съм съгласна и за содата в пастата за зъби, макар че в някои купени пасти я има, усеща се на вкус  Mr. Green
Кат цяло темата си е полезна, аз ползвам някои идеи от тук.

# 601
Може ли някой да ми обясни  newsm78 с каква цел някой влиза в тема, която не му е по вкуса, само и само да обясни на останалите какви са , че не са като него? Той не е съгласен с тях - ами добре, супер, и какъв извод трябва да се направи от това... Shocked

Едно е да сподели мнение, съвсем друго е да се изкарва еталон за хората и да им доказва в миналия век ли живеят или са излезли от кабеларка, само защото той виждате ли, решил да не е на тяхното мнение.

Чудно ми е просто, не разбирам.

Толкова ли е далече от ума, че хората са различни, всеки прави своя избор и заслужава уважение за това.

За възпитание е безсмислено да се говори, на тая възраст вече е късно. Rolling Eyes

Сега по темата да напиша - вече два дена сутрин и вечер си слагам на лицето кайсиево масло. Ами много по-добре се чувствам после, много по-различно от след крем. Напълно попива, не стои мазно и като си мия през деня, няма филм, който да стои на кожата и да се отмива с водата.
Кожата ми е мазна и за това я мия непрекъснато през деня. Сега от кайсиевото масло ми се омазнява по-бавно.

# 602
asyalein,
http://www.as-24.net/catalog/product/0000016685.html

Моята я взех от  взех от DM.

# 603
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мерси, Омега.
днес ще ида да видя. Peace

аз си купувам една с гумени ламели, ама много бързо ми се разчеква Tired
преди си купувах една с  гумичка за почистване на бузите и езика,
ама не я намирам вече Thinking

# 604
Тази има на обратната страна за по4истване на езика,но аз предпо4итам сребърна лъжи4ка за това.Ина4е колко е трайна 4етката не мога да кажа още.

# 605
Сега по темата да напиша - вече два дена сутрин и вечер си слагам на лицето кайсиево масло. Ами много по-добре се чувствам после, много по-различно от след крем. Напълно попива, не стои мазно и като си мия през деня, няма филм, който да стои на кожата и да се отмива с водата.
Кожата ми е мазна и за това я мия непрекъснато през деня. Сега от кайсиевото масло ми се омазнява по-бавно.
А не ти ли щипе на очите?Колкото и да внимавам,винаги успявам да си възпаля очите с тези масла,после започва едно главоболие и си провалям деня  ooooh! С жожобата се справям малко по-добре,ако е силно разредена с розова вода.
За содата знам,но мисля,че от една щипка на чаена чаша паста,или в каквото там слагате-кутийка и т.н.,няма да пострада емайла на зъбите.Знаете,че малко сода оправя стомашни киселини,щипане при уриниране и т.н....дозата прави отровата.

# 606
 Tired Ами да, май има нещо такова.. Явно неправилно се мажа, в близост до очите. При мен няма главоболие, но наистина леко са ми възпалени очите.
Но пък кожата просто чудесно я чувствам.

# 607
Как да си направим течен сапун - сами!

Сигурна съм, че вече сте си разменили рецепта! Вчера разлистих всичките страници, които сте изписали! Аз още не съм го правила течния сапун, но скоро ще пробвам!

# 608
Може ли някой да ми обясни  newsm78 с каква цел някой влиза в тема, която не му е по вкуса, само и само да обясни на останалите какви са , че не са като него? Той не е съгласен с тях - ами добре, супер, и какъв извод трябва да се направи от това... Shocked

Едно е да сподели мнение, съвсем друго е да се изкарва еталон за хората и да им доказва в миналия век ли живеят или са излезли от кабеларка, само защото той виждате ли, решил да не е на тяхното мнение.

Чудно ми е просто, не разбирам.

Толкова ли е далече от ума, че хората са различни, всеки прави своя избор и заслужава уважение за това.

За възпитание е безсмислено да се говори, на тая възраст вече е късно. Rolling Eyes

Между другото аз влязох в темата защото заглавието е Алтернативна козметика и реших че пишете тук за натурална козметика на различни фирми(защото има за щастие доста такива). Зачетош се и останах изненадана от прочетеното. Никой не съм искала да обидя, всеки има право да ползва това което мисли че е подходящо за него и за организма му. И моля, да не се обиждаме по отношение на възпитанието, нали?
Няма да ме видите повече в тази тема наистина, защото не е това което очаквах и което се разбира от заглавието. Съжалявам.

# 609
Здравейте! Темата ви е много интересна, чета я от няколко дни и се ентусиазирах да пробвам някои неща  Peace. Особено ме впечатли приложението на хлебната сода и лимонтузуто за почистване и дезинфекция. Обаче малко ми е неясно номера с лимонтузуто как става - предварително се разтваря във вода или се сипва на гъбата и се търка  newsm78, смесва ли се със содата или отделно се използват...Много ще се радвам някой да даде жокер, защото банята ме чака да я къпя  Wink
А относно маслата, аз ползвам кокосово като заместител на кристалите за коса и околкочния крем и съм много доволна newsm10

# 610
Лимонтозуто ако се смеси със сода - ще стане бакпулвер  Simple Smile Но се сипва на гъбата и се търка, не се разтваря във вода. Не очаквай обаче чудеса, ще стане ако не ти е много замърсена повърхността.

# 611
Мерси, Янечек, и за технологията на чистене и за рецептата за бакпулвера Grinning, може и 1 кекс да спретна ако имам сили след чистенето Laughing

# 612
Страхотна темичка  bouquet!
Момичета тези масла за лице от аптеката ли ги вземате? Аз за коса използвам хининова вода, след измиване и леко подсушаване. Става копринена Heart Eyes.

# 613
аз ползвам кокосово като заместител на кристалите за коса и

Това ме заинтригува. Може ли подробности? Марка и откъде го намираш. Не става ли много мазна косата? С какво го смесваш?

# 614
Маслото е на Икаров - това. Самото масло вътре е твърдо, но както пише и в листовката към него, при допир с кожата се стапя. Аз го използвам без никакви добавки - вземам малко количество /колкото грахово зърно приблизително/, разтривам го в ръце и го втривам в краищата на косата си. Трябва да внимаваш с количеството, защото първия ми опит беше плачевен - косата ми стана мазна, на клечки и пак трябваше да я мия  Confused Иначе горещо го препоръчвам, днес цял ден стоях с намазана коса и след като я измих е много обемна и жива newsm03

Общи условия

Активация на акаунт