Алтернативна козметика

• 130 015
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 735
За жалост нищо не знам за доставката, освен че не се забави и нямаше сбъркани продукти. Приятелка каза, че нейна приятелка ще си поръчва, и ако искам, да си избера нещо. Не мога да кажа колко време мина от избора до получаването, защото не бързах особено, а и всъщност не знам точно кога са събрали поръчките на всички мераклии. Тепърва и аз ще го проучвам да видя как става плащането, че си закрих международната кредитна карта.

# 736
Защо ли не се учудвам- търсачката на Гугъл ме метна първо във форума. Исках да прочета нещо ровече за оксибензона.

# 737
На Форевър Ливинг пастата е точно толкова свястна, колкото и хомеопатичната на Билка - същия боклук вътре, само дето е няколко пъти по-скъпа.  Wink

Peace Аз дълго време преглъщах някои от техните съставки, даже досега ползвам пастата им за зъби. Отначало не бях обърнала внимание на всички съставки, защото дистрибуторите прекалено самоуверено и надъхано обясняват как всичко е натурално. Да, ама сега седнах да изучавам и ето от официалния им сайт, например за шампоана с алое и жожоба:
"СЪСТАВКИ
Стабилизиран гел от алое вера, вода, масло от семена на Macadamia Ternifolia, цетилов алкохол, дихидроксипропил PEG-5 линолеамониев хлорид, глицерилов стеарат, глицерин, кватерниум-80, стеаралкониев хлорид, диметикон, Cyamopsis tetragonolobus хидроксипропилтримониев хлорид, масло от жожоба (Simmondsia Chinensis), хидролизиран пшеничен протеин, пантенол, феноксиетанол, метилпарабен, пропилпарабен, лимонена киселина, аромат." - не всички съставки разбирам, може още някоя да е вредна.

Вярно, че който иска купува, който не иска - не, но все пак е хубаво да се заглеждаме повече в етикетите, а не в приказките на дистрибуторите  Simple Smile

# 738
Купих я от един здравословен магазин, има я и в йога студио 108. Само, че за съжаление и на опаковката не пише какво съдържа. Надписа е с някакви йероглифи, а на английски пише, че има някакви билки и е аюрведична. Кафява е като хума и верно има вкус на билка, но пък се пени.

# 739
Май най-добре ще е с тази хималайската сол, струва ми се най-натурално. кой беше споменал за нея, да каже какво е усещането - чисти ли се усещат зъбите след това?
Открих нетоксичен шампоан за коса  Joy
сода за хляб се разтваря в 1 чаша вода - от 1с.л до 2с.л в зависимост от дължината на косата и се втрива в суха коса. После се полива с 1с.лъж оцет пак разтворен в 1 чаша вода и след това се изплаква. Много необещаващо звучи, но много хубаво ми изми косата. Само единственото, което забелязах, че по- бързо се омазнява след това, в сравнение с измиване с шампоан.

# 740
След като за няколко дена ползвах обикновен крем за лице и се обзаведох с няколко големи пъпки, реших да се върна към маслата. Разглеждайки съставките на някои кремове от био козметиката установих,че всички съдържат пчелен восък - той не запушва ли порите?

# 741
Разглеждайки съставките на някои кремове от био козметиката установих,че всички съдържат пчелен восък - той не запушва ли порите?

Едва ли. Защото е восък ли смяташ така? Нямам такива проблеми от ползването му.

# 742
Разглеждайки съставките на някои кремове от био козметиката установих,че всички съдържат пчелен восък - той не запушва ли порите?

Едва ли. Защото е восък ли смяташ така? Нямам такива проблеми от ползването му.
Имам спомени,че някъде бях чела такова нещо  newsm78

# 743
Момичета, много е дълга темата и вече е късно да я чета цялата. Ако се е обсъждало вече се извинявам. Има ли някой впечатления от бяла и/или зелена глина? Става въпрос за маски за лице, коса и т.н. За пиенето и ми е ясен ефекта.

# 744
Момичета, много е дълга темата и вече е късно да я чета цялата. Ако се е обсъждало вече се извинявам. Има ли някой впечатления от бяла и/или зелена глина? Става въпрос за маски за лице, коса и т.н. За пиенето и ми е ясен ефекта.
Аз съм ползвала само бяла. За лицето трябва да се внимава с маските, защото последния път стоях малко повече и лицето ми се зачерви ужасно - иначе като ефект - не съм била много редовна за да кажа. Сега смятам пак да си взема хума + етерични и базови масла и да пробвам така маските. За косата - пробвах да се мия с хума, но после косата ми миришеше ужасно на оцет при навлажняване и се отказах.

# 745
За косата - пробвах да се мия с хума, но после косата ми миришеше ужасно на оцет при навлажняване и се отказах.
Пробвай с изцеден сок от лимон, вместо с оцет. Peace

# 746
JeniB, за какво се пие глината? Аз не съм ползвала и не мога да помогна с инфо Blush Но пък идеята на *Nessa* за смесване на хума с етерично масло ми допада Peace В момента имам портокалово и в листовката му прочетох, че може да се ползва за косата, та мисля да си забъркам един "шампоан". Не ми се намира лимон обаче, Спиролина, става ли с лимонузу  newsm78

# 747
  Спиролина, става ли с лимонузу  newsm78

Да ти кажа, не бих пробвала чак такива кулинарни експерименти. Laughing Пък и изкуствено е . Лимончето си е най- добре и не мирише.

# 748
За косата - пробвах да се мия с хума, но после косата ми миришеше ужасно на оцет при навлажняване и се отказах.
Пробвай с изцеден сок от лимон, вместо с оцет. Peace
Ако някой ден пак се навия да си мия косата с хума - ще пробвам с лимон   bouquet

# 749
  • София
снощи пробвах такъв "шампоан" Rolling Eyes
1 яйце, 1 к. л. хума, малко лимонов сок и няколко капки етерични масла лимон и мандарина  Flutter
но резултата не ми хареса - мазни корени, сухи краища, раздразнен скалп...  Tired
а така се надявах манипулацията да се отрази благотворно на косата...
едвали ще повторя Confused

Общи условия

Активация на акаунт