Алтернативна козметика

• 130 143
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 810
Може ли някой да ми препоръча детско кремче за лице / по скоро с хидратиращ ефект/ на Веледа?

# 811
Записвам се да следя темата.
Днес си купих масла на Икаров - жожоба и карите. Мисля да ги ползвам като нощен крем, а също и да добавям от жожобата в шампоана.
Първото ми впечатление е, че и двете масла са много приятни попиват сравнително добре.

# 812
И аз купих маслото на Икаров от кайсии. Смесих  го с крем за лице  и сложих допълнително Вит А и Вит Е. Резултатът е добър. Днес си купих и от Макадамия и наистина бързо попива. Дано резултатът да е още по-добър! Hug

Благодаря на момичетата, които ми дадоха съветите!  bouquet  bouquet

# 813
Може ли някой да ми препоръча детско кремче за лице / по скоро с хидратиращ ефект/ на Веледа?
Да, хидратиращия крем с невен е такъв. Има и естествен SPF 4. Те всъщност са два варианта: Calendula Phlegecreme, който е за лице и тяло, с по - лека консистенция и Calendula Gesichtscreme, който е само за лице

А някой от вас знае ли в какви магазини или дрогерии във Франция и Англия може да се намери натурална или био козметика и евнтуално някакви марки?

# 814
  • Пловдив
Попаднах на ето тази плодова козметика:

http://sergieff.com/home.html

Според инфото в сайта е: " ПЪРВАТА козметика РЪЧНА технология на производство без химични добавки /оцветители, ароматизатори и консерванти/, от свежи сезонни плодове и студено пресовани масла "

Някакви отзиви? Ползвал ли я е някой?

# 815
Аз съм ги виждала на живо кремчетата, много хубаво миришат и са свежи, но за съжаление не съм ползвала.

# 816
Да, добре звучи, но не видях съдържание. И цените са добри.

# 817
"Съдържа натурален плод" - хм, като се замисля какво полезно остава от плода няколко минути след окисляването му, се замисля, за ползите. Иначе като активни съставки са добре насочени - близки до това, което бих си забъркала у дома. С тази разлика, че ако аз си направя например морков+зехтин+още нещо, ще го използвам на момента... Все пак не е критика, просто ми е интересно в каква форма са вложени плодовете. Аз бих сложила съдържание на тяхно място. Но пък ако се предлагат някъде, може да се види наживо какво са писали... Че като се сетя за биокозметиката на "Христина", направо ми се повръща. В съдържанието на биопродуктите на "Христина" имаше всички видове консерванти, парабени, СЛС, и изобщо - всичко, за което се сетиш. Иначе на едно изложение ги видях  - сложили гръмкото наименование, и около щанда се струпали лелки и всякакви хорица, живеещи с мисълта, че щом пише "натурална биокозметика", значи е достатъчно. Срам.... всъщност... СРАМ и за Арома с Органик...

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 12:24 от Сребърен облак

# 818
 Според мен всеки, който не пише пълен състав, значи крие нещо, ако няма какво да крие ще го напише с мисълта, че се гордее, че е създал такъв продукт. Не че в Бългаия, понеже няма контрол, ако имаш само празен етикет, може да си напишеш всичко.По принцип все още не им вярвам на българските производители на козметика. Ние още храната не можем да си контролираме, та камо ли козметиката.

# 819
Прави сте, Сребърен облак и Бунгичка. И по тази причина писах мейл на производителите, като ги попитах какви са точните и всички съставки и им казах, че е хубаво да ги напишат заедно с описанието на кремовете, за да докажат твърдението си, че не съдържат химични добавки /оцветители, ароматизатори и консерванти/. Да видим дали и какво ще отговорят. Аз също не вярвам на БГ производителите, тук няма никакъв контрол, кой знае какво слагат...

# 820
Момичета имате ли впечатления от маслата "Балчо". Преди няколко дни си купих сусамово масло, което има много силен мирис, трудно ми е да определя на какво, но да кажем доближава на препечен сусам  Сравнявам с маслото, което се утаява над сусамовия тахан - няма такова нещо - то не мирише на нищо. Предполагам, че въпросното масло, макар и рекламирано като студено пресовано има и някакви добавки, но идея си нямам какви и съвсем не 100% чисто. Иначе на опаковката пише сусамово масло без химична и термична обработка. Истина ли е , че чистите масла нямат аромат и вкус, защото поради тази причина не мога да си обясня аромата на зехтина. Може ли някой, който има повече познания по въпроса да се намеси. Искам да си купя свестни базови масла и вариантите на пазара за сега са "Балчо", "Икаров" и "Етерика". АКо някой има информация от кухнята , ще се радвам да я сподели.

# 821
  • София
На Балчо маслата са за ядене, следователно са без екстри, каквито би имало в мазилата.
Сусамовото масло на Балчо има невероятен вкус и мирис и няма как да е на препечено, защото е студенопресовано. Таханите са ми на мен под въпрос... Много пъти тук съм писала похвални думи за хасковския производител, уж бил печен сусама на ниска температура.... но последните буркани бяха с препечен вкус и цвят.

# 822
Моя приятелка си беше купила неотдавна бадемово масло на същата фирма/тогава не знаех за нея/ и ми даде да го подуша, защото и се струваше странен аромата , миризмата която долових беше на печени бадеми.  Честно казано не съм информирана дали бадемовото масло се използва за хранителни цели и затова не съм съгласна с обяснението "за ядене" - маслото от нещо си е чистият продукт , независимо под каква форма ще се употребява. Затова търся отговор на въпроса дали някой е информиран кои масла са без примеси и добавки. Пак ще се върна на зехтина - маслинено олио/масло въпреки, че го копуваме от супермаркета го използваме и за козметични цели. Розовата вода се копува от аптеката, но с нея се сиропира ашуре и т.н.

П.С. не се заяждам, търся истината за себе си . Чудя се на кой етикет да повярвам.

# 823
Аз си купих на Икаров кайсиево и от макадамия масла. Не миришат на нищо и вършат добра работа. Т.е.  аз исках да изглаждат бръчки и те го правят.

# 824
По-нагоре беше даден линк към сайта на Сергиев за плодокозметика. Написах им писмо, в което исках да ми кажат кой от всички кремове изглажда бръчки и дали това е от Дива ягода, както аз се ориентирах. Получих отговор, да това наистина бил  крема от Ягодки. На сайта инфото изглежда много примамливо. Поисках да отида да си взема крема от офиса, защото съм близо до тях, но ми беше отговорено, че крема мога да си получа САМО по начините описани в сайта. Т. е. в моя случай като най-бързо - да се срещна с техен представител в центъра срещу 3 лв, на другия ден.   Получих отговор, че срещата била безплатна и това го пишело в сайта. Сами може да видите дали "безплатно" някъде пише в сайта. Но те ми предлагат да отида на среща, която имат уговорена с друг клиент в Красно село и щели да ми подарят крема. Е, отидох, куриерът беше самата Ася Тодорова, която отговаряше на мейлите, доста арогантна, с дълбоки бръчки пачи  крак. Обясни ми, че трите лв. били защото крема бил много евтин. От 7 години били на пазара и от тогава цената не била променяна. И затова искали тези 3 лв. едва ли не, както тя обясни отиват за производството! Това ако не е смешно.

И накрая, по същество за крема. Не е запечетана кутийката (има само една хартийка, която лесно се маха), т.е. преди тава може всеки да си го отвори и дори да си вземе (това е възможно т. като не е много гъст е ще се разлее на ново и няма да има следи). За токава козметика това е недопустимо! Не мирише на Ягоди, ако някой си мисли, че крем от горски ягодки трябва да мирише на ягоди, е, този не мирише!  След нанасяне лицето има нужда от ново нанасяне след не повече от 20 минути, кожата изсъхва. (а кожата, на която го слагахме е мазна!)  Като цяло се съм доволна нито от фирмата, нито от продукта. А имах много голямо желание.

Обикновено интуицията не ме лъже и още след като ми поискаха 3 лв. за среща ми беше ясно, че не трябва да се занимавам с тях, но написано в сайта е много подлъгващо. Затова и отидох на срещата. Радвам се, че не им дадох 10 лв. за да изсъхва кожата после! и при това за отворен крем за лице. Не че 10 лв. са много, но за да те правят на идиот да им дадеш пари ми идва в повече!

После ще препиша и състава, защото по-нагоре имаше желание за това.

Общи условия

Активация на акаунт