Алтернативна козметика

• 130 025
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 795
Може, поне така съм чела по-назад в темата. А и в състава на много козметични продукти преобладава микс от повече масла

# 796
Тези масла могат ли да се използват вместо крем за лице?

Как се смесват? всички в еднакви милилитри или различни? Това е може би за по-напредналите? newsm78

# 797
Тези масла могат ли да се използват вместо крем за лице?

Как се смесват? всички в еднакви милилитри или различни? Това е може би за по-напредналите? newsm78
Аз съм смесвала по усет, но честно казано не съм се замисляла дали се неутрализират, не съм забелязала такова нещо. Иначе в листовките към самите масла мисля че има доста рецепти, от където можеш да видиш с какво и в каква пропорция можеш да ги смесваш. Лично аз карам на принципа проба-грешка  Wink

# 798
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
А за сапун, за миене на детските ръце, а защо не и на нашите какво използвате?

Иначе за пасатата за зъби, много благодаря за информацията на всички ви.  Hug  bouquet Hug  bouquet Hug Моето дете все още се мие само с вода и четка, без паста, защото не мога да попадна на подходящата за нея.

Вижте тук http://jivdom.info/wiki/Здраве Има доста рецепти за паста за зъби.  Peace

Да, но всички са със сода бикарбонат. Не съм убедена,че миенето на зъбите със сода е по-полезно от пастите.

Ако не се сложи сода бикарбонат, ще има ли по-малко почистващ ефект? Не може ли без нея? newsm78

# 799
Момичета в момента съм в Испания и след дълго четене за подходяща паста за деца тук в една билкова аптека намерих няколко марки подходящи за деца. Давам ви линкове към марките и продуктите. На някой има съставките на други ги няма на сайта, но от това което прочетох на опаковките видях, че няма флор.

WELEDA
Съдържа: INCI: Glycerin, Water (Aqua), Hydrated Silica, Calendula (Calendula Officinalis) Extract, Algin, Fennel (Foeniculum Vulgare) Oil, Spearmint (Mentha Cordiaca) Oil, Aesculin, Limonene*.
*from natural essential oils (i.e. naturally present in the essential oil).

Ve - suitable for vegans.

LOGONA - Logodent
Съдържа: Aqua (Water), Sorbitol, Glycerin, Hydrated Silica, Xylitol, Aroma, Algin, Commiphora Abyssinica Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camelia Oleifera Leaf Extract, Sodium Biocarbonate, Disodium Cocoyl Glutamate Sodium Cocyl Glutamate, Sucrose Laurate, Maris Sal (Sea Salt), Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Capsicum Annuum Extract, Phytic Acid, Cl_75120, Cl_75470.

• BDIH certified natural
• Organically grown herbs and oils
• Free of synthetic colors, fragrances, and preservatives
• Free of petrochemical ingredients and PEGs
• Free of animal testing

LAVERA
Тя съдържа:Sorbitol, Water (Aqua), Hydrated Silica, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Xanthan Gum, Sea Salt (Maris Sal), Maltodextrin, Calendula Officinalis Flower Extract*, Melissa Officinalis Water*, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Bixa Orellana Extract, Flavour (Aroma)

* ingredients from certified organic agriculture

URTEKRAM
Съдържа: не пише на сайта.

Моля, някой да обобщи, какво не трябва да има в детската паста за зъби!  Praynig

Момичета, тук съм до 19 април. Аз съм от Габрово и ако някой желае мога да му донеса желаната паста за зъби! После мога по куриер да му я пратя! За уточнения да се разберем на ЛС да не товарим излишно темата!  bouquet

# 800
 Да ви кажа, че тук в Бургас на 9 април отварят dm - дрогерия в МОЛ - Бургас Плаза. От там може да се купуват продукти на Веледа, предполагам и др. подобни натурални продукти, дано и цените да се равняват на немските. Разбрах, че ще има такива дрогерии и в Пловдив, Ямбол, Видин и Силистра. Интересно, защо ли са пренебрегнали засега двата големи града - София и Варна.
 drize , за тази паста Logona забелязах, че има натриев бикарбонат, което я прави неподходяща за деца. Има и сорбитол в последните две пасти, не съм сигурна и за някои др. съставки, общо взето Веледата е най - добре.

# 801
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
от Дм си купувам натурална козметика на Алверде - това е марката на ДМ.
цените са по-ниски от тези на Веледа.
доволна съм от продуктите.

в Пловдив цените в Дм са малко по-високи от тези в Германия Peace

# 802
от Дм си купувам натурална козметика на Алверде - това е марката на ДМ.
цените са по-ниски от тези на Веледа.
доволна съм от продуктите.

в Пловдив цените в Дм са малко по-високи от тези в Германия
Сега ги поразгледах на сайта им - добре изглеждат, хареса ми че има и декоративна козметика  smile3521
А само в Пловдив ли ги има, дали има надежда да се намерят У Варна? Thinking

# 803
За WELEDA в този саит дава, че пастите за зъби са 1 по скалата за отровни неща!

http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=47277
http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=68653
http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=28674

Погледнете най-добрите продукти
 http://www.cosmeticsdatabase.com/special/parentsguide/

# 804
За WELEDA в този сайт дава, че пастите за зъби са 1 по скалата за отровни неща!
Сигурна съм (и все пак проверих), че 1 е най-ниската степен на риск (освен нула естествено), правих доста сериозен оглед на нещата, които ползваме у нас. А написаното от теб звучи като че ли Weleda са силно канцерогенни!

# 805
Сигурна съм (и все пак проверих), че 1 е най-ниската степен на риск (освен нула естествено)
Да, така е!

# 806
Сигурна съм (и все пак проверих), че 1 е най-ниската степен на риск (освен нула естествено), правих доста сериозен оглед на нещата, които ползваме у нас. А написаното от теб звучи като че ли Weleda са силно канцерогенни!

О, не не! Съвсем не искам да кажа това!  Peace Може би е трябвало да кажа, че скалата е от 1 до 10, за да няма заблудени! Но все пак за това съм дала линка към резултатите, за да може всеки сам да прецени! И аз търся най-доброто, за това толкова ме интересуват пастите за зъби! Погрешно сте ме разбрали!  Peace  bouquet

# 807
 Имам отзиви от Пловдивския dm, значи един типично български магазин за санитарни материали и козметика, стандартните Лореали, Гарниета и т. н., а техните марки като алверде са представени изключително оскъдно,  липсва декаративната им козметика и мн. др. Веледа изобщо не предлагат. Моя приятелка не можа да си намери читав шампоан и паста за зъби. Много жалко! Така се надявах да има немския си облик.

# 808
Имам отзиви от Пловдивския dm, значи един типично български магазин за санитарни материали и козметика, стандартните Лореали, Гарниета и т. н., а техните марки като алверде са представени изключително оскъдно,  липсва декаративната им козметика и мн. др. Веледа изобщо не предлагат. Моя приятелка не можа да си намери читав шампоан и паста за зъби. Много жалко! Така се надявах да има немския си облик.
Да не съжаляваме значи, че няма при нас.
Щях да се учудя, ако беше по- различно. ooooh! А и на Лореалите и Гарниетата само името им е такова сигурно. Правят специални партиди за България, в които бухат каквото им падне.

# 809
 Oбщо взето няма за какво да съжалявате. Е, на алверде продуктите са добри и много ниска цена прдлагат, например кремчета за лице за под 5 лв., сапуните са около лев, лосиони и душ гелове за 2 - 3 лв, ако имаха в Бг и някакви продукти против изпотяване, шампоани и пасти за зъби, щях да се почувствам, че живея в по - нормална държава. Оказва се, че тук човек не може да си намери сигурен шампоан и паста за зъби, без да се налага да поръчва от разни сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт