Алтернативна козметика

• 130 059
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 915
Хайде, хайде. И други добри творения на природата познаваме, особено за изгаряне. Да не говорим, че се намират по нашия си край - един извлек от невен, например, има уникални заздравяващи свойства.

Съжалявам, но никъде не съм казала че само алое вера помага при изгаряния. Да, невена също помага при изгаряния, но резултата е много по-бавен и не е толкова добър  Rolling Eyes

# 916
И още нещо, чистият гел не е нужно да се подобрява за да се използва, явно това което сте си купили съвсем не е гел от алое вера, а някакво подобие... Ако искате да ползвате чист гел от алое вера с отлично качество, и възможно най-близък по състав до току що откъснато листо има само едно решение - да си го закупите от Форевър Ливниг Продъктс. Само ще добавя, че продуктите се разпространяват чрез дистрибутори.
O моля ти се! Вероятно единствения начин човек да си купи алое вера е от дистрибутори...  Mr. Green и дори няма да споменавам дистрибуторите, защото вече сама си им направила предостатъчно реклама.
Аз специално се съобразявам с препоръката да не се прави тук неплатена реклама. Говоря за промишленост и промишлени количества гел алое вера. И не опакован по 10 грама, а по 100 килограма. А гела няма нужда от подобрение, права си, но аз не съм и споменавала такова нещо - просто се влага като основна суровина в различни продукти - кремове, тоалетни млека, шампоани и балсами. Все пак човек ползва и друга козметика, не само гел за изгаряне. Иначе - възможно е да има различни гелове, може би с различна степен на чистота... знам ли... нашия е за козметика, не за пиене. Не мога да съм категорична. Просто споделих, че този, който ползваме, има специфична миризма.
Извинете за офф-а!

# 917
  • София
Здравейте,
Един "сезонен" въпрос от мен.
Какво използвате за стъпалата си и най-вече за петите.
Ходенето бос още повече изсушава кожата, а за чистотата навън да ни говорим.

# 918
Здравейте,
Един "сезонен" въпрос от мен.
Какво използвате за стъпалата си и най-вече за петите.
Ходенето бос още повече изсушава кожата, а за чистотата навън да ни говорим.

Най-добре ми се отразява ходенето по мокър морски пясък   grinning039 - чудесно ексфолира.  А след баня, ако не забравя, мажа с някакво масло - в момента кокосово Peace

# 919
Преди се мажех с масло от шеа - то нали е твърдо, като почнеш да го мажеш се размеква.

# 920
поръчах да ми вземат едни тоалетни кестенови триции сега гледам опаковката и състава: брашно от див кестен, натурална глина(до тук добре) и парфюмна композиция-много тъпо. Нали искам да избягам от тези парфюми и химии #Cussing out
Жалко! Да знаете от къде мога да си набавя натурално и чисто брашно от кестенови трици? Thinking

# 921
Триците, които съм ползвала досега, никога не са били с парфюм..но не помня марката, за да ти я кажа Rolling Eyes

# 922
Здравейте,
Търсех си нещо в google  и случайно попаднах в темата ви. Обикновенно нямам време да се ровя във форума и си стоя само в "юнската тема". Интересно ми стана и изчетох около 20 страници назад. Реших и аз да се включа.

Аз от около година и половина ползвам само био-козметика. Първо си забърквах сама някои неща, сега повече от готовите продукти на сертифицираните био-марки. Изпробвала съм няколко неща от различни марки, те поне вече доста се множат и у нас. От около месец разучавам и откривам по-добрите оферти за закупуване  от чужди сайтове. Сега за бебчо също мислех да го мажа с кокосово масло, но после открих много добра оферта за комплект козметика на green people в ebay.

Да споделя - вие май доста ползвате маслата на Икаров, но според мен те само са минали покрай натуралното - със сигурност не са студено пресовани, на нищо не миришат. Това за мен означава, че са извлечени по химичен път. За съжаление е доста трудно още тук да се намерят хубави чисти масла или ако има са доста скъпи.

Исках да споделя с вас една моя рецепта за домашно забъркано мазило против стрии. Мисля, че е по-приятно от зехтина и определено от свинската мас.
Смес от студенопресовано био кокосово масло, какаово масло (от аптеката, био в бг няма) и още някакво течно масло (тези двете са твърдички в комбинация през зимата) - тук опрях до Икаров и аз за съжаление, поради липса на избор. Всичко се смесва разтопено на водна баня. И още една добавка по желание - етерично масло за аромат и разкош  Simple Smile Аз последно слагах портокалово - евтино е, миризмата ми е приятна и изглажда допълнително кожата.
Избора ми беше таков защото -  кокосовото масло го дават като силен антиоксидант, много естествено за кожата, а и намерх био такова, както казах. Какаовото е основна съставка в много био-кремове против стрии, дават го като много ефикасно.

Еми това е, на финалната права съм, стрии нямам нито по корема, нито по гърдите.
Дано съм полезна на някого. Ще се опитам да ви следя и да се включа и в някоя друга зелена тема - ако има такава. Поне тия дни докато чакам... после ако успея  Grinning

# 923
Триците, които съм ползвала досега, никога не са били с парфюм..но не помня марката, за да ти я кажа Rolling Eyes
те в комбинация с глина ли са?

# 924
Ами мисля, че не.
Глина купувах на същата фирма, отделно, а триците им - различни видове - бяха само с една съставка, чиста...ох, как се казваха, сега ме хвана яд, че не мога да се сетя, съжалявам ooooh!

Грийнлайф - добре дошла Hug
За стриите - хубаво мазило, за съжаление ако кожата е предразположена към образуването на подобни екстри, нищо не може да я спаси...аз о тначалото се мажа с разни етерични масла, но уви - преди няколко дни се събудих с лилав корем ooooh! Иначе маслата на Икаров не са цвете, ама като няма други...е, освен тези на Етерика, но най-вероятно и те са същата стока.

# 925
Greenlife благодаря че сподели опита си с нас!!!
Аз за сега се мажа с маслото на Икаров против стрии, но мисля да го сменя.
Би ли ми казла от къде купуваш студенопресовано био кокосово масло?
А на Икаров течно (3 съставка) масло какво сложи?
Мерси и леко чакане още малко   bouquet

# 926
la belle, ще ти отговоря за кокосовото масло, защото и аз го купувам - има го в био магазина на пл.Журналист, както и в Слънце & Луна.

# 927
Така се надявах да го купувате от някой интернет магазин...
Grace, мерси, но аз съм от Русе. Ще го потърся тук, пък дано го намеря!

# 928
La belle био кокосово масло можеш да си поръчаш от тук:
http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/olio-i-masla/kok … coconoil-bio.html

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 13:52 от milstan

# 929
Greenlife благодаря че сподели опита си с нас!!!
Аз за сега се мажа с маслото на Икаров против стрии, но мисля да го сменя.
Би ли ми казла от къде купуваш студенопресовано био кокосово масло?
А на Икаров течно (3 съставка) масло какво сложи?
Мерси и леко чакане още малко   bouquet

Купувам ето това кокосово масло http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&products_id=21702  май от този сайт може да се купи онлайн.
В София най-евтино е в аптека Ремедиум - 29 лв., иначе както казва Grace'  го има и в биомагазините.

За трето масло трите пъти сложих различно. Първия път бадемово, жожоба и пшеничено на икаров. Втория път май беше кайсиеви ядки от Пикадили го взех, май на Балчо беше. Третия път забравих да си взема и като забърках сместа се сетих и сипах от бебешкото на Хип - имах си в къщи, преди с него се мажех . То е не толкова лош вариант - няма минерални масла, единствените химии в него са май аромата. Като съдържание е сусамово и бадемово.

Още нещо - втория път оставих да се втвърди на стайна температура и стана не много приятна консистенция, леко на топчета. Другите два пъти директно в хладилника и беше гладко като изстина.

Общи условия

Активация на акаунт