Алтернативна козметика

• 130 001
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 945
Извинете ме за въпроса, ама има ли такава дрогерия в София? И може ли някой да ми даде линка за сайта, където се проверяваше доколко вреден е даден козметичен продукт  Praynig. Смятах,че съм си го запомнила,ама - не .

Не, няма в София.

http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1

# 946
Не знам дали ви интирисува натурална козметика за бебета и деца, че с такива химии ги мажем и тях... малко инфо тук: http://www.greenkiddie.co.uk/Cosmetics.php

# 947
Здравейте!На мен ми е трудоемко да търся съставки по магазините и да бркам един куп мазилца.За това давам сайт за Био козметика, доставят до БГ, за суми над 75 лири доставката е безплатна.Много са бързи и точни.Аз се обединявамс майка си и една приятелка и достигаме сумата.Много съм доволна от продуктите.Иначе сайтове много, но или не доставят тук, или цената за доставка е 10,20 или повече лири.И цените на Веледа например( защото я има по нашите аптеки) са доста по добри!!
На нашия пазар аз съм открила две пасти без SLS- на Curaprox( akо не бъркам по памет името) и още една.На втората не помня името, но е в три разновидности, една от които детска .В една от тях имаше коластра!!И двете марки ги има в аптеки Адонис.

# 948
На мен ми е трудоемко да търся съставки по магазините и да бркам един куп мазилца.

Ами аз купувам хубав зехтин, в него да киснат цветчета невен няколко дни на слънце или загрявам леко на котлон за 15мин, като изстине прецеждам и добавям 10 капки лавандула и имам идеално масажно олио, а става и за дупето. Пчелен восък от пазара или някой пчелар, разтапям 20г на водна баня, добавям пак горното олио и като изстине се е получил лековит балсам - и като сменям пелените, и при обривчета, екюземи и т.н. Отнема ми 1 чаз всичко, а имам чиста и лековита козметика за месец напред... за около 5 до 7лв олиото и балсама!!! а ако намеря кокосово масло или масло от ший (на Икаров, има във всяка по-голяма аптека), мяма нужда от преработка- мажа директно след баня, а преди мажех и крустите на главичката с кокос, пак лесно и евтино! Simple Smile

# 949
Момичета, dm-дрогериите, вече са заредили пълният си набор от натурална козметика, поне за Пловдивския. Взех си шампоан на алверде, без вредни съставки, още от същата марка и червило и спирала, сапуни, рол-он и т. н. Много съм доволна, а и цените са много ниски, напр. шампоана беше към 3-4 лв. Пак от там си взех и еко таблетки за миална- 30 бр. за 6 лв и препарат за съдове без обичайните вредни съставки. За бебчето взех пък памперси, които нямат разни химикали и не са избелвани с хлор
Можеш ли да ми кажеш къде в Пловдив има такива дрогерии.А само  Алверде ли е еко и кои точно съставки избягваш?

# 950
Момичета, dm-дрогериите, вече са заредили пълният си набор от натурална козметика, поне за Пловдивския. Взех си шампоан на алверде, без вредни съставки, още от същата марка и червило и спирала, сапуни, рол-он и т. н. Много съм доволна, а и цените са много ниски, напр. шампоана беше към 3-4 лв. Пак от там си взех и еко таблетки за миална- 30 бр. за 6 лв и препарат за съдове без обичайните вредни съставки. За бебчето взех пък памперси, които нямат разни химикали и не са избелвани с хлор
Можеш ли да ми кажеш къде в Пловдив има такива дрогерии.А само  Алверде ли е еко и кои точно съставки избягваш?

При Баумакс е.

# 951
На мен ми е трудоемко да търся съставки по магазините и да бркам един куп мазилца.

Ами аз купувам хубав зехтин, в него да киснат цветчета невен няколко дни на слънце или загрявам леко на котлон за 15мин, като изстине прецеждам и добавям 10 капки лавандула и имам идеално масажно олио, а става и за дупето. Пчелен восък от пазара или някой пчелар, разтапям 20г на водна баня, добавям пак горното олио и като изстине се е получил лековит балсам - и като сменям пелените, и при обривчета, екюземи и т.н. Отнема ми 1 чаз всичко, а имам чиста и лековита козметика за месец напред... за около 5 до 7лв олиото и балсама!!! а ако намеря кокосово масло или масло от ший (на Икаров, има във всяка по-голяма аптека), мяма нужда от преработка- мажа директно след баня, а преди мажех и крустите на главичката с кокос, пак лесно и евтино! Simple Smile
а какъв точно зехтин купуваш -бикновен студено пресован екстравърджин или някакъв специален органично чист.А с какво се къпете,нали освен с водичка поне 1-2-3 пъти месечно трябва и нещо измиващо Grinning

# 952
# 953
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Знаете ли на времето, че като е нямало веро, съдовете са се миели със пръст от мазното. И при мюсюлманите преди молитва, ако няма вода за абцес, се търкат със пръст, защото по коран тя ги изчиства както водата! Flutter

# 954
drize,
като 4ета това с пръстта, се сетих за книгата на Варис Дире - Пустинно цвете.
Там тя разказва за детските си години в Сомалия.
Съдовете са ги по4иствали винаги с пясък.
Водата е била само за пиене.
Семейството също е мюсюлманско.
Стана ми интересно дали според тази религия пясъка също така из4иства?

# 955
Аз се извинявам, че променям хубавата насока на темата в момента, но искам да питам някой може ли да ми препоръча крем с UVA и UVB защита за лице с най-висок фактор (по възможност), но без съдържание на цинк, тъй като вземам хомеопатично лекарство в момента. Не искам да се лишавам от такава защита за лицето си, защото имам проблеми с капилярите, петна и др. и не мога да се излагам на слънце без защитен крем. Казано ми е от лекар и сама съм го разбрала - в периодите без крем ми се появиха повече петна.

# 956
desi_sunshine, по-напред в темата много коментирахме слънцезащитните кремове. Най-доброто се оказва да си направиш домашен (има я рецептата по-напред някъде), защото дори органик кремовете са с цинков оксид и титаниев диоксид.
Пускам един линк, който ми пратиха, в момента на мен не ми се отваря и не съм го изчела. Дано тръгне http://www.ewg.org/cosmetics/report/sunscreen09?utm_source=ss-te … m_campaign=toxics

# 957
А аз да попитам според вас кои от съставките на домашния слънцезащитен крем са подходящи за 5 месечно бебе и кои не?Може ли да използвам само едно масло например и от къде да купя качествено?

# 958
Да, Грейс, аз я видях рецептата. Чела съм, че някои растителни масла имат естествен фактор слънцезащита, но той е по-нисък от този, който ми трябва за моята по-проблемна вече кожа. За тяло, обаче, ще е перфектно кремчето! Сигурно ще се получи много равномерен и траен тен.  Heart Eyes  А титаниевият диоксид и той ли е противопоказен на хомеопатията? Наистина ли всички  слънцезащитни имат цинк, защото уж ми казаха, че има и такива без цинк? 

# 959
  • София
Момичета, трябва ми спешно нещо, което да използвам при залежаване на възрастен.

Общи условия

Активация на акаунт