Алтернативна козметика

• 129 883
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 120
Все се каня да споделя нещо от една книга на Малахов-ставаше дума за трайно обезкосмяване и там пишеше,че се вземал полски мак и се изгарял,а после желаните места се натривали с тази пепел.Не съм го пробвала,че ми е малко странно и по-скоро си мисля,да не си навредя.Ако има някой навит да експериментира върху себе си,ще прочета точно как e описано.
Omega,смятам,че може да го тестваш на съвсем малък участък от кожата си и ако си доволна,го правиш на цели крака,ръце и каквото решиш.От няколко човека съм чувала следната успешна(при тях) рецепта за обезкосмяване,а преди време я видях в един вестник и си я изрязах:"Страдам от пиелонефрит и ми казаха да правя бани с отвара от полски хвощ.Правих такива вани.Като взема 4-5 кг.полски хвощ,залея го с вода и го оставя да ври,докато отварата остане наполовина.След това я прецеждам и я слагам във водата във ваната.Какво констатирах с удивление-всички косми по тялото изчезнаха и не се появиха повече..."Даже жената си е дала име и тел.Все се каня да я направя,но ме домързява.А и аз имам два косъма и половина по краката,така че не ми е сериозен проблем.
Имам въпрос за черната боя от http://www.dar-center.com/article/?article=424
Маслините обикновено се продават мариновани,аз поне не съм виждала други в магазините.Смятате ли,че това е проблем?И не мога да разбера как се употребява.Като при тъмнорусите коси ли:"измива с топла вода и накрая се изплаква с отварката. След това главата се завива хубаво със сух пешкир, за да изсъхне косата. Такова измиване може да се прави веднъж или два пъти седмично"  newsm78 И продава ли се още египетска къна?Май само турска и индийска съм виждала.

# 121
темата много ме изкефи bowuu
радвам се че има такива съзнателни жени  bouquet

аз да споделя малко опит  chef

твърдо не на готови парфюми. примерно за Шанел 5 съм срещал че съдържа няколко! етерични масла със силно сексуално стимулиращо действие и някакъв секрет от вид котка за фиксиране на миризмата Crazy
предполагам че е подобно положението с почти всички марки. и това дали не е вид психологическа дивесия спрямо нищо неподозиращи мъже (е аз поне вече знам  Mr. Green )

случвало се е някои парфюми да ми действат доста неприятно/тежко.
а ако се е напарфюмирала някоя колежка и е при тебе по работа... ooooh!

съвсем друго нещо са натуралните етерични масла, - за парфюмиране и аромо масаж (с използване на базово масло-носител - зехтин, сусамово, макадамия, др.), като  използването на комбинации от няколко масла може  да е по ефективно, но все пак да се групират горе-долу по действие - тонизиращи с тонизиращи, успокоителни с успокоителни, масло от българска роза - по-универсално!
при някои напрежения или дисхармонични състояния може да помогне намазването на една капка розово масло на върха на главата.

за пастите - харесват ми индийски пасти, включващи растения и билки, използване в древноиндийската медицина Аюрведа, има ги по аптеки.

за козметиката - има един магазин на една френска фирма на ъгъла на Патриарха и Витошка за натурална козметика или нещо в този смисъл - като качество и усещане мисля че е много добре, също имат продукти с масло от някакво африканско растение, както и самото масло се продава.
 bowuu

за хумата - може да пробвате при мигрена да се намаже болезнения участък от главата с каша от хума и да стои 15 минути докато позасъхне, след това се мие.

козметичния ефект на сусамовото масло съм го открил за себе си експериментално - преди години си правих домашни "бонбони" от смес на пшеничен зародиш, мед, кокосови стружки и сусамов тахан. И само докато търкалях бонбонките за оформяне на топченца, имаше осезаем ефект на кожата на ръцете, но става и за лице. Известно ми е че в Аюрведа се правят даже цели бани със сусамово масло, и Елизабет Тейлър си правила периодично:)

твърдо не на препаратите препятстващи потенето - чрез потта се изхвърлят токсини и отрицателни енергии и организма се пречиства, отделно за терморегулацията, ако човек води чист живот, с чиста храна и напитки, потта може почти да не мирише, а поне веднъж седмично е хубаво дори да се предизвиква изпотяване - примерно с пиене на гореща вода или чай (в по-големи количества)

# 122
За маслините в къната-това го прави една приятелка на майка ми.Имам чувството обаче,че маслините в Бг ги оцветяват.
E579            Ferrous gluconate            Железен глюконат. Фиксатор на оцветителите, получаван от желязо и глюкоза. Използва се в маслините и в железните добавки. Изглежда ? безвреден в малки количества.
Това със сигурност го има в едни метални кутии-бидончета.

Shocked Недей така! За десетина дни сигурно по кило маслини изяждам. Обожавам ги.
Черните или зелените са боядисани според теб?

LilaC
, и аз се сетих, че вероятно не бива да са мариновани. Май трябва да се купят от онези сухите.. newsm78
Това за полския хвощ и аз съм го чела..Имаше тема някъде..май в дир-а..Обаче беше доста неубедителна потребителката. Май не успя да каже никакви подробности. Но отдавна съм го чела. Може и да бъркам.

Омега, да й повече подробности за този мак. Обикновен или опиумен..Май и обикновения до известна степен си е опиумен..
Какво ще ни стане, ако пробваме..Най - много да поумрем. Mr. Green Шегичка!

В един документален филм преди мнооого години разказваха за едно индианско племе, което от корените или стъблата  newsm78на някаква трева извличаха сока и се мажеха и космите им опадваха завинаги.  Живи си бяха хората. Laughing

аз да споделя малко опит  chef
  bouquet
Парфюми почти не ползвам вече, а и нямам нужда след промяната на хранителния ми режим. Sunglasses
Тази котка, за която спомена, дали е оживяла след извличане на въпросния секрет? newsm78
Относно разсъжденията ти за сексуално стимулиращото действие на парфюмите изцяло те подкрепям. Определено това е част от голяматата ИГРА. Целта според мен  е: набутване на човек във физическото, в материалното. Някои имат изгода от това, да ни попречат да вибрираме на по- високи честоти.
Държава, политика, промишленост, медии, реклама, мода и т.н. ..всичко работи с тази насоченост.

Ароматни масла ползвам за свещите си- ръчно производство и за прането( сода бикарбонат+ няколко капки аром. масло в отделението на пералнята за омекотител). Въобще не съм веща в ароматерапията. Трябва да наваксам.

Може ли рецептата за бонбонките?  bouquet

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 16:43 от Amarena

# 123
амарена, а като казваш свещи ръчно производство как ги правиш? и специално ме интересува какво ползваш за фитил - обикновен памучен конец или нещо друго?

# 124
амарена, а като казваш свещи ръчно производство как ги правиш? и специално ме интересува какво ползваш за фитил - обикновен памучен конец или нещо друго?
Влез в Хоби. Има специална тема за свещите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256243.0
Аз преди доста се завъртах там, но сега нямам много време. Импровизирам си. Действа ми отпускащо. Mr. Green

# 125

за козметиката - има един магазин на една френска фирма на ъгъла на Патриарха и Витошка за натурална козметика или нещо в този смисъл - като качество и усещане мисля че е много добре, също имат продукти с масло от някакво африканско растение, както и самото масло се продава.
 bowuu
Въпросната фирма много гръмко рекламира продуктите си като натурални ама не е баш така. Лично мнение.

# 126

Въпросната фирма много гръмко рекламира продуктите си като натурални ама не е баш така. Лично мнение.

имаш ли някакви данни и какво имаш предвид? е то в природана не растат сапунчета в целофан.
аз съм ползвал от африканското масло и сапун с върбинка, но тоалетната вода с ванилия не ме предразполага, примерно.

# 127
LilaC,за полския хвощ пише,че е  силно отровен и трябва да се използва внимателно.
Амарена,за мака е само това-полски мак се събира цял и се изгаря.После се мажат желаните участъци и косми повече не растяли.
Имаше рецепта за мазане и с някои от млечките-пак отровни.
С мака може и да пробвам наистина..Ще предупредя мъжа ми да оповести, ако се спомина в резултат на експеримента. Grinning

За маслините-според мен черните са боядисани.И аз обожавам маслини.Купувала съм тука от едни гърци черни,ама хич не са така черни като българския мамут.Не знам.Иначе,че тези от бидончетата имат железен глюконат съм абсолютно сигурна.Пък какво има на тенекиите в магазина не знам,ама сигурно е същото..Има едни натурални зелени,дето уж са необработени,но на мен не са ми никак вкусни.

Домашните бoнбони аз ги знам като "Бомбички"-калорийни обаче, и имам следната рецепта:
Около 1 ч.ч. мед,смесен с тахан(2:1)
1 ч.ч. пшеничен зародиш
1ч.ч.смлени орехи(бадеми,лешници)
1/2 ч.ч. белен суров слънчоглед(не генетично модифициран)
сусам,канела
Всички продукти се смесват.Ако сместа е много суха,се добавя още малко мед.Правят се малки топчета,които се овалват в смлени орехи или кокосови стърготини.

На мен повече ми допадат обаче тези от сушени фурми или сушени сливи+кокосови стърготини+орехи.
А едно време нашите деди са си си правели пестил,известен днес като габровски шоколад. GrinningПродават го из габровския край и днес.
http://www.standartnews.com/archive/2005/09/07/theday/s4550_17.htm

аз съм ползвал от африканското масло .

Това африканско масло да не е арганово?Става за мазане и за ядене.Доста е скъпо обаче.

# 128
Фирмата, за която говорите да не е Yves Rocher? newsm78
Те  се рекламират като натурални...

Omega , "габровски шоколад" ядох в Трявна пак преди няколко месеца. Много го обичам. 
Като бях ученичка, си го купувах от пазара.  Heart Eyes
Мерси за рецептата. Grinning

Тук е абсурд да намериш слънчоглед, който да не е генно- модифициран.. ooooh! Досега не съм намерила такъв..

Някой ако знае, къде има, да казва.. Laughing

# 129
Фирмата е Loccitane. Само някои от продуктите им се водят натурални, но като им прочетеш съдържанието лъсва голата истина.

# 130
Фирмата е Loccitane. Само някои от продуктите им се водят натурални, но като им прочетеш съдържанието лъсва голата истина.
Hug

маслото ми хареса обаче, едно бяло и бързо се топи - много приятно.

аз се замислих и за друго - колко от готовите храни или полуфабрикати са с "Е"-та - химически добавки, с не съвсем сигурно действие някои, а не всички имат село да им пращат продукти...

# 131
Фирмата, за която говорите да не е Yves Rocher? newsm78
Те  се рекламират като натурални...
"габровски шоколад" ядох в Трявна пак преди няколко месеца. Много го обичам. 

Yves Rocher,само се рекламират за такива.
Иначе габровския школад и аз в Трявна го ям.Продават го на едно място,където предлагат и кафе на ниска маса с трикраки столчета. Grinning

Deepinside,това розово масло голяма секира...Има ли го някъде на по-достъпна цена.Чудех се миналото лято дали да си купя,но не можах да се прежаля.

# 132

Deepinside,това розово масло голяма секира...Има ли го някъде на по-достъпна цена.Чудех се миналото лято дали да си купя,но не можах да се прежаля.

аз си го купувам направо от лаборатория в София - с дървена кутийка и восъчен печат - 7 лв за 0.5 гр.
15 лв май беше грама (пак с кутийка)

# 133

аз си го купувам направо от лаборатория в София - с дървена кутийка и восъчен печат - 7 лв за 0.5 гр.
15 лв май беше грама (пак с кутийка)
За ароматерапия ли го ползваш?
Може ли да дадеш координати на лабораторията? Laughing

# 134

За ароматерапия ли го ползваш?
Може ли да дадеш координати на лабораторията? Laughing

освен аромотерапия става и за алхимически напитки   chef
който се интересува от адреса, да ми пише на лични bowuu
(там се продава и розова вода наливно)

Общи условия

Активация на акаунт