Алтернативна козметика

• 131 732
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 375
  • САЩ
Цинковият оксид в малко количество се счита за безвреден, докато титаниевият диоксид  - не. Именно заради него е проблемът със слънцезащитните кремове.

Ми не купувай слънцезащитни кремове с титаниев оксид, щом смяташ, че е опасен. Повечето слънцезащитни балсами които се продават съдържат по-скоро органични съединения като oxybenzone (benzophenone-3), padimate O, octinoxate (octylmetoxycinnamate), homosalate, и заради тях е проблемът.  Титаниевия оксид е класифициран от cosmeticsdatabase.com като по-малко опасен от по-горе посочените. А cosmeticsdatabase.com е част от уебсаита на Environmental Working Group и мисля може да им се вярва.

# 376

Ми не купувай слънцезащитни кремове с титаниев оксид, щом смяташ, че е опасен.

A ти защо реши, че купувам и изобщо, че ще ми раздаваш съвети?

# 377
Открих една помада с хума, спирт и други. Продава се в здравния магазин на Милин камък (Сф). Момичето от магазина каза, че на нейната коса не подействало добре, но ползва помадата за тяло. А става и за миене на съдове.
Аз я ползвах върху косата си и съм много доволна. За първи път от доста време косата ми изглежда чиста. Иначе все е леко мазна след измиване. Тоест тази помада е супер за мазна коса.

# 378
  • САЩ

A ти защо реши, че купувам и изобщо, че ще ми раздаваш съвети?

Извинявам се, не съм искала да те засегна. Този коментар беше, защото дори при алтернативна козметика, мнението на различние хора за кое е безопасно и кое не се различава. И вярно, че е титаниев диоксид, а не оксид, нещо съм се разсеяла.

# 379
Титаниевия диоксид го слагат и в някои пасти за зъби,мисля че се означаваше с Cl и някакви цифри отзад.Общо взето го дават като безпроблемен, а онези съединения,които summer е изброила, се държат в тялото като хормони(по спомени карам).

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 19:19 от Omega

# 380
...Titanium dioxide, also known as titanium(IV) oxide or titania, is the naturally occurring oxide of titanium, chemical formula TiO2. When used as a pigment, it is called titanium white, Pigment White 6, or CI 77891. It is noteworthy for its wide range of applications, from paint to sunscreen to food colouring when it is given the E number E171....

http://en.wikipedia.org/wiki/Titanium_dioxide

Omega ,   bouquet

# 381
Да ви кажа,че в броя на "Лечител" от вчера има една голяма статия за вредата от слънцезащитните средства-много е хубава статията,обаче не знам дали ще я качат на сайта им.Ако някой я мерне да я изкопира.

# 382
  • У дома
Нямах време да прочета всичко, за което се извинявам. Въпроса ми е - при чувствителна кожа на лицето, нещо като обрив получих, мога ли да си направя отвара от лайка и да наложа на цялото лице или само да обтрия? Или има нещо по-добро?

# 383
Atalanta, зависи от обрива. За по-добро не знам, може и да има, но определено по-безвредно няма да намериш. И аз си ползвам много често лайката за обриви, възпаления. Но не обтривам, а просто си мия лицето с отварата. 

# 384
  • У дома
Passiflora, благодаря!

# 385
Здравейте и от мен.Темата е много хубава,но за съжаление нямам време да я прочета цялата.Аз от скоро започнах да ползвам продуктите на Дионис - екологично чисти,на билкова основа - и засега съм доволна.Бях изумена от препарата за стъкла - почистих си прозорците,вирините,компютърът.Още не съм ползвала праха за пране,видях че имат и козметика.Ако някой ги е ползвал,нека даде мнение.

# 386
Къде ги продават?

# 387
Аз не съм доволна от "натуралните" прахове и препарати за пране. Ползвах и за 1 месец дрехите станаха като увяхнали, мърляви едни такива. Изпрах ги със Сано и светнаха.

# 388
Грейс, с Фрош ли си прала?

# 389
Не, с Алма Вин (с индийски орехчета) и Ековър. С Ековъра по-малко съм прала и да не го набедя излишно, ама подозренията са ми, че е същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт