Алтернативна козметика

• 130 089
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 630
Бунгичка, Моя роднина ползваше заешка мес за тази цел и беше много доволна. Незная обаче как ще се справиш с намирането на тази мас... Thinking
Баба ми разправя, че заешката мас лекува хемороиди.

# 631
Малка черна Шапчице, благодаря за отговора Ти. Явно ще се пробва, а имаш  ли впечатление дали олиото или маслото е по- добро, защото тук олиото не се съхранява в хладилник, но маслото ми го показаха че там го съхраняват?
Даинди, за тез проблемни области при мен помага само спорта.

И да Ви питам още нещо. Какво ползвате за почистване и овлажняване на кожата на лицето преди лягане, нещо естествено, на хранителна основа открили ли сте?

# 632
Гледах клипчето със сапуна и според мен рецептата е следната :
1 сапун Ivory /явно е тозисапун без парфюм, можело да се замени с този/ се настъргва в тенджера и към него се добавят 6 чаши вода /предполагам има предвид по 250г./ Слага се на котлона  на най-ниска степен и се оставя да се стопи, като от време на време се разбърква с дървена лъжица - отнемало около 30-40 мин. През това време в отделна купа се смесват 1.5 мерителна лъжица /нямам представа колко е това - и жената нищо не казва/ Super washing soda /миеща сода може би - това също нямам представа какво точно е - жената казва, че не се намира лесно но може да се поръча от сайта на производителя, чудя се дали не е нещо като сода за хляб newsm78/ и 1.5 мерителна лъжица Боракс. Така смесените прахове се прибавят към стопения сапун и се разбъркват, оставя се така докато стане хомогенна смес и не останат гранули. В отделен по-голям съд се сипват 4 чаши много гореща вода, към нея се добавя сапунената смес и се разбърква, след което се сипват галон и половина гореща вода /1 галон = 3,78541178 литра/. Сместа се разбърква и се оставя да желира, след което е готова за употреба. Може да се добави и парфюмна есенция по желание. Това количество стигало за около 3 месеца на 3 членно семейство.
В общи линии май е това, извинявам се ако има неточности  Rolling Eyes

# 633
Харесва ми темичката и съм за да използваме  прирордните средства, но първата страница направо ме уплаши!
Стори ми се доста драстично изцяло да се замени козметиката и шампоана,сапуна Rolling Eyes
Може би за себе си не мога да си го представя.... знам ли, но определено се замислих колко съм зависима аз лично от съвременната химия...

# 634
Харесва ми темичката и съм за да използваме  прирордните средства, но първата страница направо ме уплаши!
Стори ми се доста драстично изцяло да се замени козметиката и шампоана,сапуна Rolling Eyes
Може би за себе си не мога да си го представя.... знам ли, но определено се замислих колко съм зависима аз лично от съвременната химия...

Спокойно, не се плаши толкова. Понякога не е нужно да се заменя съвсем, стига да не съдържа вредни съставки.

Lile_Pile , благодаря ти! Heart Eyes  bouquet

# 635

Аз в момента ползвам шампоан без парабени и съм много доволна от него.
ето този само,че моята опаковка е малко по-различна.

# 636
Съгласна съм за козметиката без парабени, на мен ми се стори страшно да си забърквам всичко сама - то тогава трябва да се прекръстя на "Алхимикът" Laughing

А от къде взимате козметиката без парабени,че съм пропуснала

# 637
Аз съм доволна от Plante System и Weleda, които можеш да намериш в аптеките. Иначе има био магазини и в интернет също има био магазини, където можеш да намериш други  марки, като Faith in nature и др.

# 638
Nessa, от къде си го взела този шампоан?!

# 639
Какво ползвате за почистване и овлажняване на кожата на лицето преди лягане, нещо естествено, на хранителна основа открили ли сте?
Розова вода, но не е на хранителна основа:)

# 640
От био магазина на площад Журналист.

# 641
Какво ползвате за почистване и овлажняване на кожата на лицето преди лягане, нещо естествено, на хранителна основа открили ли сте?
Розова вода, но не е на хранителна основа:)
От розовата вода и аз съм доволна за лицето, макар да ми се струва че моята не е изцяло натурална Thinking

# 642
От био магазина на площад Журналист.
А какви са съставките?! гледам на страницата на Faith in nature едни концентрати, за които пише, че са напълно натурални newsm78

# 643
Ingredients: Aqua (Water from the Lake District), Aloe Barbadensis (Organic), Ammonium laureth sulphate (Vegetable based), Sodium chloride, Cocamidopropyl Betaine (Vegetable Based), Polysorbate 20 (Vegetable based), Citrus limonum (Lemon Oil), Citrus aurantifolia (Lime Oil), Melaleuca alternifolia, Parfum (natural aroma), Chlorophyllin - copper complex (natural colour), Limonene
Това са съставките от страницата им.

# 644
Аз да си споделя за течния сапун Mr. Green Забърках една доза от лайков чай и настърган домашен сапун от баба и за мое учудване се получи newsm18 Утре сутринта окончателно ще е готов, малко е неугледен, но нищо - дано върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт