НОЕМВРИйските деца по Великден ще са колкото яйца!

• 11 024
  • 298
  •   1
Отговори
# 120

Djindjari, като се върнеш от док, да се отчетеш!  Heart Eyes

Djindjari  браво за прегледа, сега стискаме палци за хубави новинки!!  Hug Heart Eyes

Ако доживея до следобяда, ще пиша после  Mr. Green Heart Eyes

lightblue , някакъв вирус върлува , всички бебоци...деца край мен, всико е болничко.
Дано при вас да мине по-лекичко  Hug Гледайте се сега и се лекувайте, а и ти се пази, продават маски за лицето , за да се предпазиш  ...
Ние така изкарахме една седмица с болният ми мъж, той с маска и аз ... та так не се разболях. Инак съм много кекава -бе да кихне някой и после съм болна  Sick

# 121
Розичка, на каквото си постелеш, на това ще легнеш, нали така? Майка ми ми подмяташе сега едни Светли, да кръщавам на баща ми (тя за себе си Очаква от любимия си син) обаче всяко предложение от нея ще бъде низвегвано.  Laughing И това ми го каза, когато аз и споделих почти категоричното си решение  Twisted Evil

Майка ми навремето е направила голяма боза с моето кръщаване на свекърва си и аз съм допълнително чувствителна на темата. Изобщо, това са пълни глупости. Най-тъпото е, когато някой настоява как да си кръстиш детето. Като кръстих на свекъра ми без изобщо да го е очаквал, се получи страхотно.

Има и нещо друго. Чувала съм за случаи, в които съответната баба/дядо си гледа само внучето, кръстено на нея/него, струва ми се ужасно за другите деца, те с какво са заслужили да не ги обичат? Или да не ги предпочитат??

Валя, аз съм така без симптоми от самото начало та до сега. Изключвам киселините, защото по принцип имам проблемен стомах.

Относно месеците, за мен са по-важни седмиците... Просто те са ми по-добрия ориентир.  Peace

Пак ще си кажа, че ако всичко върви добре, съм си заплюла да раждам по-рано. 38 седмица е ок. Евт. вана, секс, акупунктура.  То не остана  Laughing

# 122
Привет и от мен!Тонеса, закуската е много вкусна, аз взимам плодовете.Днес си отспах до 11.30, не зимен сън, не знам какво ме гони...Явно на бебето му се спи доста.
Яна, добре дошла!
Мен гърдите ме боляха само в началото, сега съм ок  с тях.Излезнах за 15мин навън и ми става лошо, вие ми се свят и ми е много задушно, не смея да тръгна никъде сама. Аз ставам всяка сутрин около 6 до тоалетна, но толкова ми е пълен мехура, имам чувството че ще ми се спука и после ме боли...
Розичка, там е проф. Кременски, да ви допълня само че УЗИ е 20лв, ако нямаш снимка на бебе, а БХС 25лв.
За имената-първата ни рожба татито иска да е на неговите родители, аз не се противя, заради него ще го направя, че сестра му кръсти децата си с американски имена и ако ние не кръстим-няма кой друг.Ако е момченце- ще е на свекър ми, ако е  момиченце-ще е само буквичка на един от двамата. БРат ми ще имат момиченце,така казаха поне и предполагам, че мама ще си чуе именцето също Simple Smile
Пухче, не се ядосвай на майка ти...те понякога карат една критическа...аз само с мама си говоря за имена, а тя каза че е прекалено рано.Иначе таткото е готов-Александра е измислил понеже си знаел, че ще е момиченце.Хихиххихи
Вале, и според мен 13г-с си е трети месец, то малко объркано, някъде го пишат началото на трети, някъде средата.

# 123
Здравейте, Мами и от мен! Добре дошли на новите попълнения! Има ли мами от Пловдив? Може ли да ме насочите къде мога да си направя ФМ в Пловдив или е задължително да се ходи до София. За София съм чувала ,че е необходимо да се записва час месеци наред по-рано.

# 124
Djindjari, успокой се, не е толкова страшно...и после да започнеш да ходиш редовно на гинеколог, 1-2 пъти годишно.Не те порицавам де, просто приятелски съвет.Всичко ще мине нормално и ще те чакаме да споделиш радостта.
Lightblue, по-бързо оздравяване на детенце.И аз чух, че върлува вирус и ме хвана страх...че и аз съм една кекавелка.
Мишленце,ти ли беше писала нещо за рентгена, аз два рентгена съм правила, единия със сигурност е правен след зачеването на бебчето, а аз първия не съм сигурна.Но няма да го мисля, нали докторката каза, че всичко е наред.аз я питах миналия път колко е нухалната транслуценция, не знам дали го пиша правилно, добре било, ами дай ми размери, как може да знаеш дали е добре или не  е, на 9ти май съм отново и ще я помоля да я измери, ако нещо не успее, ще ида в София в Майчин дом та да направя и БХС, просто искам по-добър лекар да ми види бебето да съм спокойничка-рентгени, един куп силни антибиотици 3 седмици пих, а бебчето е било създадено вече тогава....

# 125
Здравейте, Мами и от мен! Добре дошли на новите попълнения! Има ли мами от Пловдив? Може ли да ме насочите къде мога да си направя ФМ в Пловдив или е задължително да се ходи до София. За София съм чувала ,че е необходимо да се записва час месеци наред по-рано.
Вита, аз не съм от Пловдив, но съм наблизо.Чух, че д-р Даскалов в Медикусалфа бил много добър специалист.Преди това е работил в Торакс.Прегледа струва 50лв и е около час, правят ти безплатен диск със снимки и клипчета на бебенцето.Тонеса да сподели и тя, от извора да почерпим инфо.

# 126
  • София
Нелчо, аз бях правила рентген, да
Но не го мисли, природата си знае работата!
Не се притеснявай излишно Hug

# 127
Рози4ка ти за имената тъгува6, а мен ба6та ми не ме оставя на мира, заради мъдрата идея, 4е трябва да дойда, да родя в България, и като ми изтекат май4инските (5 месеца), да им оставя детето и да си ходя да работя  #2gunfire  #Cussing out  #Crazy И вси4ко това, за да не съм го била давала на ясли... А това какво аз мисля, 4е детето е 4акано от 4 години, какво мисли таткото - това не е важно. Тъй или ина4е ба6та ми и майка ми 6тели по-добре от мен да се грижат за него. И като им казвам не - се цупят, не ми говорят, не ми се обаждат и изоб6то изгубиха интерес. Майка ми трябва6е да идва в края на май, за да не съм сама по време на командировката н мъжа ми за 2 седмици и след поредното нацупване се оказа, 4е нямало да идва, нямало за какво... Като питах 6те идва ли да ми помогне около раждането - не виждала смисъл. Но свеки се обади и е мераклия да идва, та в крайна сметка 4овек никога не знае кой и кога 6те му помогне.

# 128
Шамс, като ми разказвате чак се чудя какви са тези хора, нещо и тях явно яко хормони ги тресат...та това си е вашето детенце и вие си решавате.Мама я питаха ще отиде ли в Шотландия да помага като се роди и тя каза естествено, че да.Само да сме живи и здрави всички.Скоро се шегува и каза куфара е готов, само казват и тръгвам.На мен ми е малко мъчно, може би като отиде ще се върнат всички с бебенцето за Коледа, аз си представях как ги виждам от терасата и слизам да ги посрещна...а нашето бебенце е с термин 05.11, мамичка няма да е тук, но здраве да е, свеки ще се грижи и ще помага надявам се, не сме говорили, но няма да ни остави сами я.
Аз съм на мнение, че трябва да помагат с каквото могат и да не се бъркат.Мен така са ме възпитали и съм много благодарна.а за имената според мен на всеки родител му се иска и би бил щастлив...въпрос на гледна точка, на други обстоятелства, на отношения...всеки сам си решава newsm78

# 129
Пухче,Шамс ,направо съм потресена - това се случва само в Бг - такова вмешателство,такова чудо,такъв патриархат - направо е ужасно!
Точно в този деликатен момент да ви занимават с това,не ми се задълбава да ви разказвам и аз глупости,че...........,обичам ги без тях не мога,но понякога........ #Cussing out
На всички с пълна подкрепа - поздравления! Hug

# 130
  • София
Шамс, какво значи това, че те щели да го гледат по-добре от теб???? Ако ще да са специалисти ти си му майка. Кажи им на тези родители с претенции да се опомнят навреме не после да съжаляват, че не познават внуците си!!!!
Направо се ядосах!!!!!Вместо да се радват че ще имат внуче в къщи, претенции... #2gunfire

# 131
  • София
Розичка, само ние имаме обичай да се кръщава на баби, дядовци и тн. В чужбина всеки си кръщава с името, което хареса и избира за кръстник най- близък човек. Ето това е обичай!!!!
Ама съм компетентна нали, само дето никога не съм живяла в чужбина Laughing
Пухче, Шамс не позволявайте на никой да ви развали удоволствието да сте бременни с такива тъпи измислици и криворазбрани задължения.

# 132
Така си е , това с кръщаването на баби и дядовци си е чист бг манталитет Laughing
Аз за моя радост нямам никакво вмешателство нито от едните нито от другите Laughing
Даже с малката до последно не бяхме казали ,ч е ще е на свекър ми , и когато се роди и разбраха името й , много се зарадвал човечеца  Sunglasses
Много е гадно някой да ти се меси в твоите си работи , но за жалост има доста такива несъобразителни хорица Twisted Evil
За тях , според мен пълен игнор  Whistling

# 133
АУууууууууууууууу, Шамс, мила  ooooh!
Добре, че чак сега ти виждам поста, та по-малко да се ядосвам  Twisted Evil

.....Ако приемеш един съвет от мен... Хич никой не ти трябва - не е никаква философия да си гледаш детенцето сама! А ходенето на ясли го предпочитам пред "бабиното възпитание", не мерси  Naughty Там поне се социализират децата  Wink По-добре ще се чувстваш сама с бебето, дори и изморена, отколкото някой да те дразни и уж да ти помага  #2gunfire Аз никак не ги търпя - неща им ни помоща, нито съветите  Mr. Green Sunglasses
Моята майка например така ме е възпитала - всеки да си гледа децата! Много ме обича, обича и внуците си, но им се радва ей така за малко. Въобще не се бута... Съвети не ми дава и ми е супер приятелка - най-добрата даже!  Peace

# 134
Абсоюлтно съм съгласна момичета - човек сам трябва да си гледа и възпитава децата - а бабините съвети - може и без тях да минем - и без друго разбиранията им са остарели - боже тази седмица няма край - само да дойде събота - ще ям и ще спя през всичките празници - целувам ви  Hug

Шамс тегли им една майна - с извинение Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт