Има ли мами за януари 2009г

• 17 301
  • 307
  •   1
Отговори
# 270
4бейби, никакви болки. само леко кафениково зацапване. на обяд около сантиметър на дам. превръзка. след това само капчици. От около час и нещо- никакво (простете за прекалените подробности).
yoyoana, добре дошла  Hug. и аз мисля, че е от закрепването на плода в матката,  (при мен до скоро нямаше още плод, поради ранния стадий на бременността, поради което смятам, че е имплантационно зацапване. В понеделник най-вероятно ще отида до кабинета на доки, макар че нямам час. Дано да не ме върне.
Иначе една позната е имала подобно зацапване доста пъти до 3тия месец и всичко е било наред. Дори не се е шашкала, а го е приемала съвсем спокойно.  newsm78 Вече не знам какво да си мисля. При всички положения, не мисля да унивам...Даже си мисля ако спре зацапването, дали да не си изчакам часа за 26ти??? Вие какво мислите. Простете, ако ставам досадна с въпросите. Hug

# 271
Аз съм на мнение като МТV, че не мога без информация.
Само се радвайте и се надявайте, да не се налага да се сблъсквате с повече информация. Обикновено човек става осторожен, когато има някакъв проблем и има защо да се тревожи...

Имах малко проблеми при първото забременяване, с някакъв хормон и проблеми с яйчници - поликистозни, и се притеснявах дали ще забременея. За щастие успях и нямах абс. никакви проблеми тогава с бременността - песен!  Whistling Но повисях доста по форуми като "проблемно забременяване" и се начетох на доста неща. А веднъж прочел ги, и сблъскал се с некомпетентни доктори, вече не можеш да бъдеш безучастен в съдбата си.

За мен най-страшно е незнанието и липсата на информация. Това е побъркващо. Просто не мога да се оставя на течението на съдбата, защото знам че понякога може да има своевременна намеса, която да обърне нещата на 180 градуса. И тъй като лекарите, незнайно защо "дремат", аз сама си проверявам всички неща и се самообразовам, дотолкова доколкото да зная какво да правя поне в основни линии.

И по време на първата бременност щяха да пропуснат доста изследвания при мен, и то фундаментални - като кръвна група, резус фактор, тест за алергии, преглед на налягането на очните дъна и т.н. , които в моя случай бяха много важни при самото раждане и поради които се наложи секцио /но подчертавам, аз бях инициатор да се изследват тези неща! - стандартната ми тогава гинеколожка, просто щеше да ме остави на произвола на съдбата/. Е , мерси -  естествено риск печели, риск губи, но аз не желая да правя експерименти със собствения си живот.

Както и да е
Весенце, запази спокойствие. Зацапвания може да има. Ако се появят е важно да се уведоми доктора и да се отиде на преглед.
Освен изброените по-горе причини, може да е причина и недостига на прогестерон - хормон на бременността, той се увеличава много, при бременност, и отговаря за закрепянето на сакчето към матката - образуването на плацентата. Ако не успее да се сформира добре плацентата, може да се загуби бременността . /точно това изследвах и аз, тъй като за съжаление откакто съм разбрала че съм бременна имам доста зацапвания почти всеки ден. Те са леки, виждат се при избърсване с хартия, кафяви, бледо бежови... , а вчера след прегледа вагиналния беше и светло розово....
представи си как ми се свива и на мен сърцето всеки път като отида до тоалетна да видя дали има  поредното зацапване....

уведомих двата доктора, при които ходех, на УЗИ не видяха явно нищо обезопасяващо. Но ми предписаха дуфастон 2х1, точно заради зацапванията. Аз имах проблемни цикли и зацапвания и преди да забременея. В момента не мога да разбера на какво се дължат тези. Ту се притеснявам, ту забравям. Гледам да не се втелясвам, щото иначе ще се побъркам.
Опитвам се да вярвам, че всичко ще е наред и да гледам позитивно. Нямам болки. Но и при мен на прегледа засега се видя само сак, без ембрион.
 baby_neutral Моля се, да е всичко наред. Но обезателно кажи на доктора си, може би ще ти предпише дуфастон или  утрогестан - това са прогестеронови препарати.

# 272
колибри, благодаря за изчерпателността Hug. Не исках да кажа, че не е полезно да се търси информация. Идеята ми беше, че не искам да чета или да питам прекалено много. Например, ако бременността ми протича добре, аз да чета за проблемна бременност. Тоест не искам да знам прекалено много, защото и опасенията стават прекалено много. Съгласна съм обаче, че ако човек е патил, започва повече да се интересува, да пита...И съм съгласна с теб, че доста често докторите пропускат съществени или несъществени детайли, което може да е фатално. Ето сега аз съм ядосана на моя доки, че не ме предупреди, че има риск от зацапване и не само да ме предупреди, ами и да ми каже на какво може да се дължи, опасно ли е или не, ако да, какви мерки да взема, до каква степен да се притеснявам и т.н, а не сега да се чудя дали да чакам до 26ти или да ходя в понеделник в кабинета му и да се моля като циганка  за среща с него, тъй като нямам час... #Cussing out

# 273
  • София
       Здравейте и от мен!
       Веси, имаш ли доверие на твоя доктор? Питам защото ми се струва странно да не дава мобилния си телефон. Ако се налага го смени.  Всички ние сме в деликатно положение и е хубаво да можем да разчитаме на човекът наблюдаващ бременността. Относно зацапването, аз с първата бременност не съм имала и сега за сега нямам, но определено бих потърсила лекарско мнение, за успокоение. Но пък от друга страна е най-важно ти как се чувстваш и ако не се притесняваш значи, наистина всичко е наред.
       Като заговорихте за море и ме обзеха едни мисли направо го подушвам вече! Честно да си призная много завиждам на тези от вас, които живеят на морето.  Mr. Green Обожавам го...
       Collibri, напълно съм съгласна с теб. Човек трябва да се информира сам. С първата бременност, нямах компютър и съответно имах пълно затъмнение - от майка ми разбрах че се пие фолиева киселина, а гинеколожката ми я изписа към 3я месец след като аз я попитах.  Сега вече знам и си я пия, обаче тази докторка също не ми каза за фолиевата киселина и ако не знаех пак нямаше да я пия тогава когато е най-необходима.

# 274
Това пък е може би моя недостатък, че все се вълнувам и чета... но то е защото са много чакани и предната и тази бременност.... /за протокола да споделя - от 1 година бебеправим и нищо... вече се бях отчаяла, цикъла ми в последно време съвсем изкуфя и ми идваше на 40 дни, с 10 дни зацапвания - така и не разбрах защо - поликистозни яйчници или нисък прогестерон, но явно имаше причина. Бях решила този месец сериозно да се заема с доктори и изследвания, и въобще не вярвах, че имам шанс за забременяване без лечение... то пък по чудо взело че станало... бебчето... дори отслабнах 10кг , които да подобрят менструацията ми - това беше целта... /

Веси, аз се опитвам да ги разбера и докторите. Това че не казват, че има опасност от зацапване и какво значи то е нормално. Ами и аз ако бях лекар така щях да правя. Те се опитват да ни държат спокойни и да не ни тревожат без причина, защото още е твърде рано да бъдат категорични, затова изчакват още 10 дни да пораснат бебетата, защото ако е наред всичко, те ще пораснат доста за тези 10 дни - почти тройно. Ако не е - също ще си проличи.

Че то сигурно има опасности още какви ли не - представяш ли си да идеш на лекар и да почва да те предупреждава за двайсе опасности, които те дебнат.
Природата си знае работата и е факт че повечето бременни си изкарват без проблеми бременността и раждат леко. Но винаги има и но...  Просто самите ние трябва да сме отговорни за себе си. Че ако не се погрижим ние за себе си, кой друг да го направи - нали нас най-много ни вълнува собствената ни съдба.

Доктора, при който отидох първо, ми изглежда малко джаста праста и не зная доколко е в час с нещата, самия факт че почти не обърна внимание на думите ми че имам зацапвания - направо не щеше да ме слуша... е , аз реших да не споря... но си имах едно наум, че ми трябва и друга консултация с друг доктор и си записах час при друг. Поне това може да правим - лекари да искаш - под път и над път... Този първия го избрах че ми е точно до работата и не трябва да пътувам. На съседната пряка... Втория пък ми е по местоживеене удобен. Ако трябва ще ида и на трети и четвърти. Е, да , плащам си... но в този период не мога да жаля пари - трябва да разбера какво става.

Пак сама си пуснах Прогестерон и ЧХГ - човешки хормон. В понеделник ще направя второ изследване на ЧХГ - то трябва да се удвои на 48-72 часа. И ако е така значи всичко е наред. Засега съм в нормата за седмицата, която предполагам и това ме успокои.

Знам, че повечето си мислят че се шашкам излишно, но при положение че всеки ден имаш зацапване, просто не знам как може човек да не се безпокои.... аз поне не мога и гледам да разбера. Каквото и да става, искам да знам, че съм направила необходимото и съм се борила с всичките си сили да запазя тази бременност.

Но мисля, че всичко е наред! Исках просто да акцентирам, на това, че ние сами сме отговорни за себе си и не може да се надяваме на това другите да са отговорни за нас. Защото на повечето просто не им пука чак толкова за нас...
Да бъдем бдителни и разумни и небезучастни в съдбата си.  Grinning Grinning

Горе главата, ще се справим!
Веси, мисля че щом е спряло, няма страшно. Виж близките 2-3 дни как ще е - ако нямаш, изобщо не се шашкай ми чак на 26ти си отивай. Ако обаче пак се появи нещо, поне се чуй по тел. с доктора, и ако те види, още по добре. Или иди на друг.

Grinning Grinning Hug Grinning Grinning

Аз съм оптимист! Почивайте повече и не се напрягайте!
Аз напр. се чувствам добре, освен гаденето, но не ме боли корем, и днес бая се разходих около час по слънчицето. Взех дъщерята от градина и на разходка. Даже се забравям и я вдигам на ръце, припкам... май трябва по полека. Те хората лежат, а аз.. не знам дали трябва и аз да лежа с тия зацапвания. не са ми казали.

# 275
Веси, ако е спряло, значи според мен работата е ясна че е било от имплантацията на яйцето, още повече е е било кафеникаво, а не чиста червена кръв. Повече почивка, лежене, за твое спокойствие консултирай се с доктор Wink

# 276
Да попитам и аз нещичко.
Боли ли Ви коремчето и по точно яйчниците? Рядко се случва, но се случва.
Казаха ми че е нормално да се случва и на пия Но-Шпа.
Сори ако е тъпичко въпросчето

# 277
Момичета, добро утро. Станахте ли вече в този хубав, слънчев ден?
Тихичко да ви се отчета- нямам никакво зацапване от вчера, когато последно ви писах Hug Praynig Praynig
колибри, май трябва да лежим повечко с тези зацапвания. Такива съвети получих аз. ти къде живееш мила? А, винаги забравям да ти кажа, имаш много красива щерка. Да ти е жива и здрава.
ализарина, на твоя коментар за това, че доки не си дава номера на мобилния на никой- определено не ме устройва. Започнах да ходя при него, защото е може би най-добрия диагностик в града, а аз имах страшно нередовен цикъл. на 15ти февруари отидох за 1ви път при него, на третия преглед сега на 13ти май му казах, че съм видяла 2те чертички Peace. И в следенето на бременността е добър, но се ангажира с израждане само при рискова бременност. Тоест поема всякакви рискови случаи. Уговорките и рушветите при него не вървят. Ако той прецени, че случая е лек, няма да се ангажира с присъствие на израждането или операцията. Определено го разбирам , но това, че не мога да му се обаждам поне през 12 часа в денонощието ме притеснява. Ако откаже да изроди бебчо, ще го помоля да ме насочи към специалист, който ще го направи и с който мога да се свързвам на мобилен телефон.
4бейбенце  Hug
дани, сонче къде се изгубихте бре девойки?

# 278
vesito82 ти в бургас при кой ходиш? аз също съм от бургас.

А по въпроса че не можеш да звъниш на док. по 24 часа си е нещо нормално!
Моя баща е док. и знам колко е неприятно, защото не звънят един или двама ами много! Кога да спи този човек, а и сутринта да е в кондиция? А и да не забравя като вземат да се мъкнат пациенти у нас , научили адреса ни незнайно как.
Сори че така говоря, но това от личен опит. Той не е само док ами е баща и съпруг
трябва да обръща внимание и на семейството си.
А ако е нещо спешно отиваш в 1-ва поликлиника.

# 279
alizarina, ходя при д-р Георгиев, който е шеф на родилното в Бургас (по моя последна информация).
Това за 24 часовото звънене по телефона и на мен ми е познато до болка, защото баща ми е фелдшер.  Rolling Eyes Не бих притеснила доктора ми в 24:00ч например, освен ако не е нещо изключително спешно. Редно е да се преценява ситуацията и да не се безпокоят хорицата по всяко време, защото и те имат нужда от лично време.
Все пак ми е нужна мобилна връзка с доки, а с д-р Георгиев това е невъзможно. Rolling Eyes

# 280
Веси, миличка! Благодаря ти за милите думи Flutter Пожелавам ти да се радваш през януари на твоето малко човеченце - това наистина е най-смисленото поне в моя живот, и най-голямо щастие - милото детенце!
Мисля, че вече не трябва да се притесняваш за зацапването. Вече е спряло и всичко е наред. Не вдигай тежко, не се претоварвай, почивай повече, и се наблюдавай, ако няма повече - си свиркай  Whistling
От София съм. Тук е ужасно с транспорта и пътуванията ... Работата ми е на 40-50 мин от нас с кола... Има ужасни задръствания и тн. и направо съм щастлива, че ме вози мъжа ми с кола. Първата бременност се блъсках по 1 час по рейсовете и  с това гадене  Sick беше доста ужасно. Няма да ви казвам че чак към 7-8 месец почнаха да ми отстъпват място, и то повечето се разсейваха, като ме видеха, и се правеха че не са ме видяли... . нямам думи просто.
Затова така си търся лекари по месторабота и местоживеене. Че не е прилично и да отсъствам по половин ден от работа за някакъв рутинен преглед като Женска консултация например.

Ализарина,  нормално е да те наболява коремчето. Матката расте и опъва връзките и се разтяга. И от това имаш тези усещания. Ако са слаби и редки няма нужда от но-шпа. Но ако те притесняват не пречи. Мисля че може да се пие до 3 пъти по 2. Може и само по 1.
Първата ми бременност много ме болеше - опъваха ме ту от ляво, ту от дясно яйчници . Имах и прорязващи болки. И много силни менструални на цялата коремна област.... Направо си бях изкарала акъла че е извънматочна. Но пък там, за разлика от сега, още на първия преглед се видя точката в сакчето и докторицата обяви че всичко е наред. Просто явно като за първо раждане доста ме болеше от разтягането.
Сега по отношение на корема всичко е доста по-леко като усещания. Може би щото вече веднъж се е разтягала - не знам.  Grinning

Как ще изкарате единствения ни почивен ден? Мен ми идва малко тази неделя. Една единствена. Вече втора събота подред работим и ми идва нанагорно. Отгоре на всичкото от вчера се чувствам по лошо откъм гадене и прилошаване и ми е криво, и нищо не ми се захваща, а къщата ми е нагоре с краката. Май ще се мобилизирам да почистя. А после може да идем на разходка семейно. Добре че имаме градинка в момента, та малката я пускам навън да си играе, да не ми скача по корема...  Mr. Green

# 281
Толкова благородно ви завиждам че работите...
Аз по цял ден си седя в къщи ... я пред ТВ-то я пред комп-а
и така от 2 месеца побърквам се
а и в Русе никой не познавам кажи речи,
 а тези които познавам не са добра компания
много са префърцунени.....

# 282
ти отскоро ли си в Русе?
радвай се, сега в това ти състояние, ще ти е много добре да не работиш - ще си почиваш, ще си мечтаеш, ще се настройваш, ще си намериш и приятелки - от форума тук може да намериш бъдещи мами от Русе и да се срещате -  ще видиш колко прекрасно ще бъде!

Както ми е лошо тия дни, не ме питай как се работи... много нанагорно ми идва.
Но, се надявам да отмине и тоя период и да се мобилизирам все някога...

# 283
Ализарина, нали знаеш, че човек винаги иска това, което си няма. На нас, работещите, ни липсва, това което на теб вече ти е омръзнало hahaha колибри, даже си го е написала милата. Аз не отработвах двата екстра почивни дни, тъй като сме чуждестранна фирма и шефовете не държат  Wink Нито едно от представителствата на фирмата по света не работи в събота, а тъй като работим в тясно сътрудничество с тях, просто ще стоим и ще кръстим ръце, така че за наша радост не отработваме.
колибри, аз уж трябва да лежа, но не ме свърта, та станах да приготвя една манджа. Милото се зае с прахосмукачката, мопа и пазаруването, та викам си аз поне една манджа да приготвя... Rolling Eyes

# 284
здравеите всички,доскоро не можех да си имам бебе а сега вече съм на 7 седмици.Терминът ми е на 01.01.2009 и много се тревожа.

Общи условия

Активация на акаунт