ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 43)

• 11 650
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Ах, вижте ги, направо че умра от любов  Heart Eyes!

# 181
Hristush , и аз така си казвам "чак пък 2000, неможаха ли да изчакат". При мен проблема е че аз наистина от самото начало ходя там, два пъти там лежах като се налагаше, а и само на Попова имам пълно доверие и сега какво да правя  Cry. Да увисна на врата на мъжа ми? Не че няма да ги дадеме тези пари ама ми е търсене  #Cussing out

При теб наистина е супер неприятно. Да ти кажа все имам надежда, че няма да вдигнат цените чак толкова, но ще видим. То нали знаеш надеждата последна умира.

Дуци разбирам те, че не искаш да е на свеки. То и прекрасно да е името като знаеш, че тя го носи..........

# 182
А, да - чувала съм, че ако първото раждане е секцио, следващите задължително пак са така и не дават да се забременява поне 2 години след операцията, за да може да си зарастне добре матката и пак да се разтяга нормално.

Това не е вярно - може да се роди нормално след секцио. Само ако второто раждане е много скоро след секцио (май 2г) тогава ..

# 183
  • Варна
Веси, пропуснала съм какъв обрив си имала?

Ми хранителен вероятно придружен със ужасяващ сърбеж.. Появи се от нищото 3-4 дни търпях , спрях мазила прах дрехи, но накрая моята лекарка ми извика дерматолог.И той ми изписа витамин Ц и преднизолон Ф .Уж каза че не е опасно за 6-7 месечна бременност , но аз си се притеснявам.. Praynig
Поне вече 5 дни пия хапове, пазя диета без животински храни и разни други дразнещи и едва от вчера се чувствам ок. Днес е последното хапче ..дано вече изчезнат тези ужасни сърбежи за винаги ...

# 184
  • София
Майра ,тя цялата ни държава е като здравната каса, парите , дето и даваме потъват в черни дупки. А когато се наложи да застане на наша страна държавата никаква я няма. Какво значи здравно осигурен?! Касата поемала нещо си. Трънки и глогинки , нищо важно не поема! Добре , че се осигурявам допълнително 20 лв. на месец в частен здравен фонд , та да се чувствам и аз бял човек и като ходя на преглед да не мисля за парите.
А иначе се осигурявам на добра заплата (действителната)и си плащам здравните осигуровки като поп , ама на кой му дреме колко плащам - разлика няма между мен и тези , които плащат на минималната заплата (дори и с неосигурените не виждам да има голяма разлика).

# 185
Щях да казвам и още нещо... А, да - чувала съм, че ако първото раждане е секцио, следващите задължително пак са така и не дават да се забременява поне 2 години след операцията, за да може да си зарастне добре матката и пак да се разтяга нормално.

Това за забременяването и на мен ми го казаха като ме изписваха, но за начина на раждане съм чувала случаи в които първото е било секцио, а второто нормално. Като ходих при Марков ми каза, че пак ще родя секцио, но силно се надявам да не е така. Дори и така да е всъщност няма кой знае какво значение. Важното е бебето да е добре, а аз мога всичко да изтърпя.

Ками и мен това много ме дразни, че всеки плаща различни здравни осигуровки /в зависимост от заплатата/, а накрая получава едно и също. И аз се ориентирах към допълнителното здравно дано то да е като хората.

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 11:38 от Hristush

# 186
  • София

Дуци разбирам те, че не искаш да е на свеки. То и прекрасно да е името като знаеш, че тя го носи..........
Хей , момичета , внимавайте , някои от вас ще станат свекърви!  Joy
Аз се спасих от тази участ.  Wink

# 187
Ей, че неприятно ръми днес!  Tired
Едва станах сутринта, то в такова време освен да спиш, какво друго можеш да правиш....
Аз днес ще боядисвам яйца, нямам търпениееее!  Flutter
Аелиа, бебчо е страхотен!  Hug
Аз си мечтая за къдрокосо бебче (като баща си) със сини очи (като мен), хаха Simple Smile Всъщност истината е, че си мечтая само да е живо и здраво!
Много ме е страх от това раждане със секцио, щото тази година навършвам 30, а това, ЖЗ, ще ми е първото дете, а аз искам трички.... Thinking И ми се иска да ги родя с не много голяма разлика, примерно 2-3 години максимум, даже и по-малко, та ако зараждам все секцио, наистина през най-малко 2-3 години ще трябва да са чаветата....

Абе ще видим, няма да се притеснявам отсега за това Simple Smile

# 188
  • София
ТоНи, да ти кажа честно доста ни е разглезила Илиева и аз го осъзнавам, щом Марков не ми допадна   Blush  Joy

Аз Илиева си я харесвам, но исках да видя как е и на друго място. Сигурна съм, че са добри специалисти, че имат апаратура и т.н. Ясно ми е и, че с цените искат да ограничат наплива, но чак пък да не ми отговори на един въпрос... Явно и аз като твоята позната съм си платила за друг пакет. Обадих се по тел преди 2 месеца, обясних какво искам и ми записаха час. Един дявол знае какъв пакет съм била. Иначе имах ехограф, погледна ме, обаче си гледа и не говори. btw точно на ехографа бяхме като ми каза за цената  Mr. Green
И наистина имаше много хора, доктора търчеше насам-натам през цялото време, аз не знам как смогва изобщо. Обаче нали всички си записваме часове. Защо записват толкова много ако не могат да ги поемат? Аз искам да си платя не защото това ме застрахова от възможни усложнения, а за да съм спокойна. Не искам да ходя на хотел както някои се изказват и не съм чак такава глезла, не искам ВИП стая или нещо подобно. Просто характера ми е такъв, че ако някой ми крещи или ме игнорира когато имам нужда от помощ ( а когато раждаш и след това определено имаш нужда от помощ и разбиране) аз се стягам, после избухвам и става страшно. Не искам да имам подобни емоции около раждането ЖЗ

# 189
  • Варна

Това си мислех и аз, ама не бих изявила никакви желания на мен да се кръщава дете ...
Тва си е избор на родителите, баби и дядовци не е необходимо да се месят, мисля че и на стари години живот и здраве бих разсъждавала така..Аз съм доста своенравна и знам какво е да си с такъв характер също колко е неприятно да се месиш на хора които не ти искат акъл и мнение ..
Иначе от моята майка не мога да се оплача .. без нея сме загубени, толкова ми помага за всичко и се грижи за нас ..Били сме сами дълго и мога да го оценя..Мъжа ми също, винаги го казва, дори по-често от мен.Бебето ще носи нейната буквичка, защото не познавам по-добър човек от нея ..
За свекървите - моята е не особено топъл и любвеобвилен човек , държи се подчертано изкуствено любезно , не ми е симпатична..От кумува срама донесе разни подаръци за бебето.Ако мога да я помоля да дойде след раждането за 10-тина дни ще е добре, че е акушерка с 40 г. стаж, все още работи дори .. и ще ми е от полза да ми обясни някои неща ..

# 190
Ками, то и тук е така - няма разлика между мен и безработния като отидем на лекар...Обаче Нои и Бг са направо не черна дупка, а пълен абсурд според мен..Ако си спомняте наскоро имаше скандал точно за такива като мен - не съм в България от 6г някъде, ходила съм си за по 10 дена сигурно на година - ама трябвало да плащам здравни осигуровки Shocked защото съм имала личен лекар - а че няма процедура за отказване от личен лекар е друг въпрос ...

# 191

Малеее вярно си е, но още не мога да свикна с тази мисъл. Плюс това аз май ще съм от лошите свекърви /живот и здраве/ особено ако не ми гледат синчето както трябва  Mr. Green
То май и лоша тъща ще съм, но това е друг въпрос.

# 192
Пак сте изписали романи...
страхотни сладурчовци видях  Party
И аз си мечтая за светли очи Heart Eyes само дето шансовете са ми ... ... Кво като с таткото сме тъмнооки  Joy
Има такава вероятност. Брат ми е с пъстри очи, снаха ми с кафеви, а племенникът ми има страхотни сини очи.
Има такава вероятност  Mr. Green и ние двамата сме тъмнооки, всъщност освен свекър ми няма други в родата му или пък в моята със сини очи, а аз съм и с истински черна коса... всъщност цялата ми фамилия до десето коляно са тъмни очи и коси... а ей го на чадото

# 193
ТоНи, напълно те разбирам, аз съм същата  Hug
И в крайна сметка има ли значение какъв пакет си платил, при условия, че се налага (или искаш) да ползваш допълнителна услуга, която би си заплатил отделно!

# 194
привет и от мен, ако на марков 100% са 100% ще си имаме едно сладко момиченце. хихи  Stuck Out Tongue
а аз с мойта интуиция момче та момче, даже и име му бях сънувала...но всъщност и двамата с таткото тайно се надявахме да е девойче, така че моля за розова биба
и на мен ми казаха че върви  с най-малко седмица напред

аз си смених жк-то, сега съм при една лекарка от окръжна, доста симпатична
а от приятелки чух, че там нормалното е доста на почит, но естествено голямо мизъри било ако не си във вип стая(2бр.) и за присъствието на таткото не е сигурно че може..
от вас някой  да е чувал за там
и аз се бях  засилила за токуда, но като представа си нямам кои лекари там ще ми паснат като човек, не мога да ги изпробвам всичките я и нещо съвсем се обърках накрая
а и за мен някак си отношението е доста важно, а то не винаги зависи от парите май

Общи условия

Активация на акаунт