ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 43)

• 11 648
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Дуци - Тина Киркова кое е? Света София ли? Ако е тази и си доволна мога да разпитам, аз май и там мога да намеря връзки newsm78 Ама и там ли е с хлебарки и една тоалетна на етажа?
NBM аз бях във ВИП стая - само аз в стаята с баня и тоалетна за мен. То целия етаж беше ремонтиран. Беше чисто, хлебарка не съм видяла. Всички циганки бяха отделени в отделни стаи. Аз съм доволна от условията.

# 196
  • Sofia
Момичета, каква е тази доброволна здравна осигуровка за 20лв на месец? И аз искам такава, ако после няма да плащам прегледи Mr. Green

Иначе за Диков и лудницата там сега ще ви обясня как става- като се запишеш веднъж да ти следят бременността и са длъжни всеки месец да ти дават час. Та понеже постепенно наплива там стана страшен и сега на всички тези, които се следят там са длъжни да ги преглеждат всеки месец (както е по закон) и те са луднали.
Според мен болницата точно защото вижда, че положението става ненормално и хората не могат да бъдат обслужвани качествено е решила да вземе мерки да ограничи броя на раждащите там повишавайки цената.

А колкото до здравеопазването - за съжаление в много страни е така, дори много по развити.
И в Англия се чака с месеци да отидеш на зъболекар по Здравна каса.
Аз между другото миналата седмица четох темите за упойките и естетвеното раждане и понеже там беше изтъквано като аргумент че видите ли в развитите страни раждали нормално и естествено, пък ние тук се лигавим с някакви упойки и операции се поинтересувах и разпитах моите приятелки в Англия дали наистина е така.
Реакцията на шефката ми - "Нормално раждане?! Ти луда ли си? Всички искаме операция тук. Нормалното раждане вкъщи е пропаганда на държавата, понеже спестява разходи и легла в болниците."

# 197
"Нормално раждане?! Ти луда ли си? Всички искаме операция тук. Нормалното раждане вкъщи е пропаганда на държавата, понеже спестява разходи и легла в болниците."

rotfImbo защо ли не съм изненадана!

# 198
  • София
Ками, то и тук е така - няма разлика между мен и безработния като отидем на лекар...Обаче Нои и Бг са направо не черна дупка, а пълен абсурд според мен..Ако си спомняте наскоро имаше скандал точно за такива като мен - не съм в България от 6г някъде, ходила съм си за по 10 дена сигурно на година - ама трябвало да плащам здравни осигуровки Shocked защото съм имала личен лекар - а че няма процедура за отказване от личен лекар е друг въпрос ...
Е , при нас се отнасят еднакво зле.  Wink
А това за осигуровките , дето трябва да си плащаш , нищо ,че живееш в чужбина си е абсурдно. Имам приятелка , която живее в Хановер от 5 г. , та отблизо съм запозната с перипетиите и.
Очевидно целта на Здравните каси е , да осигурят някакъв минимум услуги на хората , които работят за по-малко пари и не могат да си платят иначе скъпото частно здравеопазване.
А тези , които имат добри доходи, за да не чакат и за да получат по-качествена услуга си плащат допълнително.

# 199
"Нормално раждане?! Ти луда ли си? Всички искаме операция тук. Нормалното раждане вкъщи е пропаганда на държавата, понеже спестява разходи и легла в болниците."

да, и тук има такава тенденция - аз бях писала, че секциото по желание се е увеличило на 30% и Световната здравна организация би аларма веднага. България по принцип е склонна да подражава на САЩ повече Wink А там за мен са много луди - хора на крайностите Naughty

Аз лично досега не съм усетила разлика между отношението към мен и към приятеля ми (който е частно застрахован). Скоро гледах репортаж за някои лекари, че правят делене ..но тук още не е стигнало слава богу. Просто на държавните застраховки не всички "изгъзици" влизат и ако искаш - доплащаш Peace

Иначе болницата в която раждах преди, и в която сега мисля да раждам, стандартните стаи са с по 3 легла, с баня и тоалетна. Можеш да си доплатиш за двойна стая по 40Е на вечер или единична/семейна - по 70Е на вечер. В семейната могат да останат да спят мъжът ти, друго дете ако имаш...
За хигиената нямам какво да обяснявам - има дезинфекционен апарат на входа на стаята за всички посетители, дезинфектант за тоалетната чиния, еднократни гащи, превръзки, памперси и дрешки за бебето докато сте в болницата - всичко е безплатно. Аз си носех само джапанки, нощница и четка за зъби. Яденето си го избираш за всеки ден от 3 възможни варианта и тн и тн ...

Свижданията са без ограничение, бебето разбира се също е нон стоп при теб..

# 200
Здравейте, момичета! Grinning Привет от странстване!
При нас всичко е наред - едреем и дебелеем.

Поздрави на Коколина и Дуци, че се сетиха за мен. Party

Майра, сега приеха закон, според който при престой в чужбина няма нужда да плащаш осигуровки тук. Мисля, че ставаше въпрос не само за студенти, а за всички пребиваващи в ЕС. Може би си заслужава да провериш, защото на мен много ми оплескаха нещата от НОИ и доста време им брах ядовете, докато оправя тези осигуровки.

Kami_ch, да ти кажа аз пък съм страшно разочарована от частните прегледи, за които до сега съм ръснала един куп пари! Търсиш възможно най-добрия специалист, доверяваш му се, плащаш си като поп прогресивно растящите такси за прегледи, за да се окаже в един момент, че не прави НИЩО. Много съм разочарована! Имам чувството, че дори и на частно лекарите просто започнаха да прибират таксите и да си спестяват работата. Иначе са любезни, дума да няма. Но изследване да ти пуснат, с мисъл да се заангажират... не! Като ходя по здравната каса поне ми правят всички нужни изследвания и прегледи - иначе не могат да си вземат парите. Ужасни са тези лекари! Много съм разочарована.

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 13:53 от Patishonka

# 201
Марселито, не се притеснявай за секцио. Все още нищо не е категорично - както Марков каза в акушерството няма нищо абсолютно сигурно. Ти си едва в 27-ма седмица, бебо има много време да се обръща. Нашия бебок се е обърнал преди 2-3 дни и аз се учудих как не съм усетила. Сигурно е станало през нощта, а през деня подритванията са различни от преди - по сила и на други места. Мислех си че просто е по-игрив тия дни, но явно е заради позицията.
Във всички случаи ще родим както дойде и надявам се по най-добрия възможен начин и за бебето и за нас. Няма смисъл да се притесняваме Peace Важното е да има хепи енд  Mr. Green 

# 202
  • Варна
Варненски момичета, много дълго се черпите след лекцията Crossing Arms. Разкажете ми са имунизациите  Hug.
Аз трябваше да ходя на кардиолог, но се отложи.
Сега ме боли корема и ми е адски лошо  Tired.
Само ще ви чета, много ми е тъпо, да не ви заразя с мрачни мисли.

# 203
Патишонка, знам за закона, действам там Simple Smile Ти как си, как е бебчо, къде се изгуби Hug

# 204
  • Варна
Инка, лекцията за имунизациите не беше толкова интересна, както тази предния път. Имаше някои полезни съвети по отношение на това кога не трябва да се прави имунизация на детето. Не се притеснявай, нищо толкова важно не си пропуснала. А знаеш ли следващия път каква ще бъде темата?

# 205

rotfImbo защо ли не съм изненадана!

Moже и да има % истина в това, което е казала приятелката ти НБМ, но отдавна има тенденция, към завръщане към естественото - не само за раждането, а и в храненето, в начина на живот като цяло. Всяко ,,ново,, нещо обаче става трудно. Всяко нещо си дава отражение рано или късно, важното е да са ни останали сетива да ги усетим.

# 206
Аз съм добре. Нали ти казвам - дебелея   261uu Скоро няма да мога да минавам през вратата hahaha Бебка е добре, май е станала килограмче вече.
Бия се на други фронтове и ми остава по-малко време и нерви за форума. Но сега съм се отдала на почивка и пълно лентяйство, така че ще пиша честичко.
Май сме накупили вече дрехи за 4 бебета  Whistling Но още не сме направили по-крупните покупки. След празниците започваме да действаме и в тази насока, че да имам време да си изчистя и подредя всичко  Grinning

# 207
  • Варна
Крис, ще я видя в новия брой на списание 9 месеца, то ще излезе другата седмица. Или в сайта им. За този месец нямат повече лекции тук.
Някой ползвал ли козметиката на Хип за бебето си? Аз сякаш към нея се ориентирах, мажа си корема с млякото и ми допада.

# 208
Здравейте мамчета!
Инка, да те успокоя, че не пропусна нищо съществено. Имаше една кратка лекция за имунизациите и две презентации реклами на лекарствата на панадол и комбинираните ваксини. Честно казано аз не научих нищо ново и това, което казаха беше напълно в рамките на традицията, плюс леко хвърляне на камъни в градината на хомеопатията. Можеш обаче да съжаляваш за прекарването след това... Сега се прибирам! То всъщност го ударихме на приказки още по време на самата лекция, като почнаха с рекламите...
Шмилянка, мерси за милите думи... Embarassed И аз много си го харесвам момчето. Още в самото начало си знаех, че ще е със сини очи и се надявах да вземе миглите на баща си. Поръчката се изпълни! Grinning
А момиченцата на ДеЩо и Коколин (?) са такива сладурки!!!

# 209
Дааа,и аз подкрепям мнението на Донка,че лекцията не беше нищо особено.Ние затова може би по-скоро си говорехме кой,къде и как ще ражда-абе доразвивахме вчерашната тема от форума за секциото,упойките и пр.Даже решихме следващият път да се съберем без повод.Хайде лек и спокоен ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт