Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Лекари",причинили смърт на деца,поради некомпетентност и невнимание!

 • 278 483
 • 500
 •   1
Отговори
 • на дъното
 • Мнения: 1 376
С цел да не си навличам проблеми с модераторите пускам тази тема. Защото ние майките загубили деца точно поради вина на "лекар" , се чувстваме безсилни в тази държава и единственото ни утешение е този форум като си даваме подкрепа и искаме да предпазим родителите с информация за "лекарите" при които водят своите деца.

Първия лекар който слагам в този списък е от гр.Бургас
др.ГЕОРГИЕВА работи в МБАЛ -стария корпус на 1-и етаж общо практикуващ лекар .Изписва хомеопатични лекарства за спокоен сън и капки за уши при /+/ белтък в урината .Нямам сили да пиша с подробности но резултатът е на лице нямам си дете  Cry

Сега сте вие мамчета с кървящи сърца и празни ръце . Надявам се на вашата подкрепа.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 16:21 от iskrica_nadejda

# 1
 • Мнения: 210
Браво мила само така, то друг начин няма както и осъдени лекари!

# 2
 • Мнения: 572
Град София , "Доктор Акушер Гинеколог" Радева работи в 20 поликлиника и в частна клиника намираща се в сградата на ГУСВ
Остави ме да износя дете със Спина Бифида без да ми каже за възможностите на днешните изследвания като  биохимичен скрининг, фетална морфология и амниоцентеза! Вяра се роди на 24.02.2007 г, и почина на  16.07.2007 със 12 см рана или  4 незатворени прешлена без шанцове за оцеляване!

# 3
 • Мнения: 3 621
Отново град Бургас.
Моите ръце са празни заради "д-р Ковачева" завеждаща отделение "Паталогична бременност" в МБАЛ - Бургас.
След многото консултации които направих впоследствие се оказа , че нейна е грешката за загубата на моето бебе.
1.Нито веднъж не ме е изпратила на запис на тоновете, при положение, че за да спази нейния си график ме накара и в 9-тия месец да продължа да пия Магнерот при положение че вече ми го беше спряла
2.Изобщо не е обърнала внимание че плацентата ми е малка , а бебето ми е вече голямо /роди се 3500/ , в такива случай бебетата се вадили поне 2 седмици преди термина
3.След като на 05.03. отидох при нея и и казах че от предната вечер усещам бебето все по-рядко а винаги е било много активно , тя само ме прегледа на ехографа, пусна ми да му чуя сърчицето и ме изпрати в къщи , на 06.03. вече нямаше тонове, без 20 минутен запис , без нищо , само с думите ела утре сутринта , щете вкарам някакси в графика си
Мога да спомена и "д-р Златев" , преглежда в Ел Масри и в ІІІ-та поликлиника, той ми следеше бременноста по ЗК
Надявам се повече момичета да отворят тази тема и да не посещават тези "лекари"

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 22:24 от Nefertity

# 4
 • Мнения: 825
Дойде и моят ред. Отново в Бургас. За съжаление май нашият голям град ще води класацията за некомпетентни лекари.
Моето бебе е мъртво заради д-р Георгиев, завеждащ Родилно отделение в МБАЛ-Бургас.
Аз имах малки съмнения и страхове, но когато излезе аутопсията, и там нищо не беше открито като отклонения в органите и аномалии или заболявания, се потвърди, че и моята загуба е поради лекарска грешка.
Той  три пъти ме връща без да ми определи дата за секцио, и без да ме прати на запис на тоновете с думите , че всичко е наред.
Не отчете факта, че от 5-ия месец съм на Магнерот и може да се получи предозиране и получаване на преносване.
И накрая, когато отидох на 04.03. той ми го насрочи едва на 07.03. , 4 дни преди термина ми, само и само да ме вмести в графика си.
Е, да , ама на 07.03. когато ме приеха за секцио бебето вече нямаше тонове.
А доктора ми вика "чудна работа, всичко ти беше наред". А горкото ми бебе се е задушило.
И това щеше да бъде подаръка на татко за 08.03. Само дето на 08.03. го родих мъртвичко. След 24-часово кошмарно раждане. А доктора си тръгна още след като ме прие, дори не остана на раждането.

# 5
 • Мнения: 3 016
И  за моето нещастие е виновен Бургаски лекар и това е д-р КАЛЧЕВА. Ако изобщо може да се нарече доктор  .Остави ме да родя дете със сърдечен проблем  с огледални органи. Недоумявам какво е гледала ,след като не може да види и най -малкото от всичко . Сърцето първо беше обърнато. Вместо отляво то сочеше в дясно ..Отделно междукамерни дефекти и всичко останало. Отидох в нужните седмици на прослувутият и 4Д  ,за да се види дали плода се развива нормално и дали има някакви вродени малформации ,а тя освен пола друго не видя.  Покани  ме най -нагло да отида към 7 мес  да видя на кого приличало бебето . Това ли е най -важно за нея - може би да. Това е една печатница за пари . За лъжата си платих 70 лв и си тръгнах спокойна . Ако бе компетентен лекар нямаше да преживявам  този кошмар.  При установяване на дефекти се прави аборт по мед показания .Не че нямаше да ме боли  и тогава ,но болката със сигурност нямаше да бъде същата. Родих на 03 .08. 2007 и на 09 .08 .2007 детето ми почина . Съветвам най -искренно всички които възнамеряват да я посетят НЕ ГО ПРАВЕТЕ , за да не ви сполети случайно моята съдба  ,имали нещо нередно невярвам да го установи  .От опит .

# 6
 • Мнения: 3 166
Все повече се убеждавам, че в Бургас е някакъв ад в това отношение.

Ето и виновните за болката, която аз ще нося цял живот:
Д-р Юнаков от Карловската болница, който една седмица преди да родя ми обясняваше как съм му перфектната бременна и който ми правеше консултации за 3 минути. /засечени по часовник/ Бях решила да го съдя, много от момичета он "Родители преживели загуба" още помнят ззлощастния ми опит. Резултат - допълнителни мъки за мен. Коментар от доктора - АМи и да й кажа, че съжалявам, това няма да й съживи детето.  #Cussing out
Доцент Малинова от Новите хирургии на Пещерско шосе в Пловидв, която е буквално убиецът на момиченцето  ми и която явно очакваше да й се бутне нещичко, но в ужаса си аз не се сетих да предложа на момента пари. Плащам за това вече две години. Cry Впрочем писах за нея до асоциацията на Кеворк Кеворкян. Ефект - никакъв. Даже не ме и потърсиха, въпреки повторното ми писмо до тях.

# 7
 • Мнения: 366
И моето малко момиченце стана жертва на скоростни консултации проведени от некомпетентната акушерка Нора и вечно бързащия "д-р" Бисер Иванов. За тях бях безпроблемната бременна, която не иска болнични, а изследвания и задава много въпроси. В крайна сметка бебчето почина в 32г.с., тежеше 980гр.
Въпросният "д-р" Иванов работи в Русе в ІІІ-та поликлиника.

Другият виновник за моята мъка е "доктор" Теодора Константинова, която работи в частна клиника Ескулап. Ходех и при нея уж за по-сигурно! Бях при нея седмица преди нещастието и според нейния ехограф бебето си отговаряше на седмиците. Не знам какво е гледала.

Това се случи през юли 2006г. Тези хора все още практикуват. Моля, не оставяйте съдбата си в техните ръце! Боли!

# 8
 • Мнения: 384
Като чета тази тема, се убеждавам все повече колко са некомпетентни лекарите в България и особено тези в провинцията. Единственото, което ги интересува са парите, а не нашето здраве и здравето на децата ни!

Аз съм от Велико Търново и съветвам всички много да внимават като ходят при д-р Калейнски в Хера-2000 и по-добре да не ходят при него. Аз загубих бебето си защото той не видя, че се е осукало в пъпната връв, а ходих два дена преди да го загубя. Той ме прегледа и каза, че всичко е перфектно. Изобщо, за него всичко беше перфектно през цялото време, а бебето е имало разминаване в седмиците, което той сметна за необходимо да не споменава.  И така понеже всичко беше идеално сега моето момиченце е на небето  Cry

Не знам кого да обвинявам - него........... или себе си, че му се доверявах. За бога той е един от най-добрите в нашия град!

Прегращам ви! Бъдете силни! Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 9
 • Мнения: 1 144
Мили майчета, плача са вас и за дечицата ви! Не знам и дано никога не разбера как се живее с такава мъка в сърцето - да изгубиш дете заради небрежността и глупостта на някой доктор! Как може да живеем в такава държава, където подобни мерзости остават безнаказани!  #Cussing out  #Cussing out  #2gunfire Прегръщам всички ви и се моля да си имате здравички дечица и никога повече да не се сблъскате с подобна жестокост!  Hug Не губете вярата си и продължете напред, а детенцето, което сте изгубили, винаги ще е в сърцето ви и ще ви чака на някой по-добър свят, когато съдбата определи да се срещнете отново.

Но защо има такива лекари, защо има такива безсърдечни хора? Нали за това са учили, а дори и да не са толкова компетентни  - защо не потърсят помощ, защо не проявят обикновена човечност. Ако тяхното дете е болно, дали ще са толкова безразлични? И как е възможно да няма осъден лекар при такива грозни прояви на некомптентност! Не може ли да се направи нещо! Нека се организираме и да потърсим правата си. Сигурно ако знаят, че ще отидат в затвора, повече ще и отварят очите подобни екземпляри!

# 10
 • на дъното
 • Мнения: 1 376
Stella Maria Осъдени лекари в "България" почти няма, когато ми даваха епикризата от аутопсията едва ли не изкараха мен виновна.Ако се тръгне да се прави нещо по съдебен път нямаш си на представа как се защитават едни на други макар да знаят ,че отсреща колегата им греши.Единствената ни сила която никак не е малка е интернета така поне можем да предупредим за имената на лекарите ,а от там на татък всеки си има право на избор за доброто на техните деца.

Надявам се списъкът да не продължава да расте

# 11
 • Мнения: 6
За съжаление списъкът продължава. Включвам се и аз с историята, която разказах за моята племенница тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163899.340
Не мога да се примиря с мисълта, че д-р Гамишев толкова уважаван лекар и с такава добра репутация при ясни признаци, че родствения процес наближава няма да погледне на ехограф какво е състоянието на плода и как е разположен, че след като я приема в родилно отделение и е видял на ехограф, че бебето е седалищно и е омотано в пъпната връв, не е реагирал веднага за спешна операция, а спокойно са си стояли на приказки в съседната стая и едва след час се е появил да види какво става. Час, който се оказва фатален.

# 12
 • Мнения: 1 144
Мила Silviayo, убедена съм, че нещо трябва да се направи за да носят лекарите своята отговорност и да не се допуска да си отиват дечица, които могат да бъдат излекувани. Тази доцент Анадолийска, която като съдя от прочетеното, също носи огромна вина за загубата ви, продължава да фигурира на първо място в темата за бъбречните заболявания. Ако се измисли някакво движение, някаква петиция, за да се променят законите, ако трябва и лекарите да носят отговорност, сигурна съм, че много родители биха я подкрепили.

Прегръщам те и ти пожелавам да си родиш здраво детенце, и не само едно, а някой ден на небето да намериш своето ангелче.  Hug

# 13
 • Мнения: 683
Все повече се убеждавам, че в Бургас е някакъв ад в това отношение.

Ето и виновните за болката, която аз ще нося цял живот:
Д-р Юнаков от Карловската болница, който една седмица преди да родя ми обясняваше как съм му перфектната бременна и който ми правеше консултации за 3 минути. /засечени по часовник/ Бях решила да го съдя, много от момичета он "Родители преживели загуба" още помнят ззлощастния ми опит. Резултат - допълнителни мъки за мен. Коментар от доктора - АМи и да й кажа, че съжалявам, това няма да й съживи детето.  #Cussing out
Доцент Малинова от Новите хирургии на Пещерско шосе в Пловидв, която е буквално убиецът на момиченцето  ми и която явно очакваше да й се бутне нещичко, но в ужаса си аз не се сетих да предложа на момента пари. Плащам за това вече две години. Cry Впрочем писах за нея до асоциацията на Кеворк Кеворкян. Ефект - никакъв. Даже не ме и потърсиха, въпреки повторното ми писмо до тях.

Да добавя и името на главната асистентка Елена Димитрова от АГ-то на ВМИ на Пещерско шосе. Миналата есен умори 5.600 кг. бебе, защото не видяла на ехографа, че бебето е толкова голямо и не назначила секцио!

# 14
 • Мнения: 908
Цитат
Здравейте,

исках само да ви кажа за един нов сайт, който организацията Българският Великден лансира от днес. Тъй като всички от нас знаят, колко важно е да открием добър лекар, мисля, че е добра идея и ние да можем да си кажем мнението за лекарите, с които сме имали контакт и впечатлението, което са ни оставили ...

Сайтът се казва www.doktorite.com

Поздрави на всички,

muntschkin

Общи условия

Активация на акаунт