3-та тема на чакащите

• 64 029
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
нещо се нервирате без видима причина!
жената поне има смелостта да нарече черното черно, аре стига нерви.
не видях да чете лекции, нито други споменати упреци sonnenschein®
ku[d]ku[d]yaka, тоя линк и на мене ми го даваха като бях в началото на пътя. Ми изобщо не помага. Ровиш се цял ден за информация, която е в рамките на А4!
кукла, най-добра информация за осиновяването си е от отдел закрила на детето. Консултирай се с тях и по отношение на възрастта на детето, пол, етнос и тн. Защото при повече претенции може много да се чака.
По отношение на това, защо няма новородени, които да се осиновяват си почти на прав път. Има и други пречки, като мила родна съдебна система  Shocked
има и друг начин на осиновяване, който явно е доста таен, но неговата слава си се носи. Когато жената роди се припознава от друг мъж. От там насетне не знам каква процедура се следва, но поне децата не остават в домове.

# 256
нещо се нервирате без видима причина!
жената поне има смелостта да нарече черното черно, аре стига нерви.
...

Елито, Кукла,

Много основателно се нервят жените, ама май  безхаберието (друга мека дума newsm78 не намерих) шества масирано, та не откривате защо се нервят.

Абсолютно по същата схема ни тъпчат с "гениални" проблясъци и нас - децата, и пак на откривателките на топлата вода им се струва реакцията ни  "без видима причина".

Да осиновиш след борба със стерилитета не е равносилно да осиновиш след като имаш две деца. Различно е и от ос-е след от стерилитет  (вторичен ли го наричат) ако вече имаш едно дете.
Природата е различна.
Емоциите са различни.
Само грижите за децата са еднакви.

Ама то глава си трЕбе за подобен форум, само с розови думи не става.
Подценявате и наранявате мамите тук, а коя ваша душевна болка ви тласка към това - не ми е ясно.

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 09:09 от Miraetta

# 257
Кое може да се събере на лист А4? Двете години престой в институция ли? Аз говоря за институционализирането на децата, не за изискванията към кандидатите. Ще говорим повече като минат поне 7-8 месеца от престоя на детето ти във вас, защото тепърва ще видиш колко нови неща ще излизат. Проблемите не се дължат само на съдебната система, с която ти упорито си се захванала.

Майката по закон няма право да подпише отказ от детето си, преди да са изминали две седмици от раждането. И има резон в това, ти като раждала най-добре би трябвало да знаеш, че съществува следродилна депресия и тя може да повлияе на решенията на родилката. И ако примерно една жена от малцинствата остави детето си в родилния дом и си тръгне на третия ден, как да я намерят след две седмици, ако не живее там, където е регистрирана. Детективи ли да наемат?

Много деца в домовете има, но по-голямата част нямат откази и това не са само деца от ромски произход, защото е много по-лесно да си оставиш детето на държавата и да ходиш да го виждаш веднъж в месеца. Дори и да отнемат родителските права на такива хора, то те при едно дело за осиновяване винаги могат да кажат, че не са съгласни и осиновяването да не се осъществи.

За да бъдат редовни документите на детето и да бъде пуснато за осиновяване трябва след като изтекат двете седмици, след които да се търси отказ, да се направят определени изследвания, да се включи в регистъра и така нататък. Трябва да има ред в тази система, за да няма търговия с деца. А начинът, който предлагаш, си е точно това. И аз през периода, в който чаках, мислех, че предпочитам този начин, но се радвам, че не го направих.

Това може и да се събере на А4, обаче другото, през което минавам аз през последните 6 месеца, а и другите преди мен, както и ти вероятно, на колко А4 ще го събереш?

Така че не ми говори за нервиране без видима причина. Ако човек иска да осинови дете, без значение поради липса на физическа възможност, мъж или на шега, то първо трябва да се запознае с реалностите и тогава да развива теории. Не приемам някой, който витае в облаците от първия си пост да размахва пръст и да ме учи на неща, през които аз съм минала, а той не. Това е разликата.

И какво са се хванали всички с тези американски филми. Осиновяването на новородени и малки бебета в Западна Европа и Америка е изключително скъпа и бавна процедура и не се практикува толкова често, колкото всички си мислят. Много малко са американците, например, които могат да извадят петцифрена сума и да я дадат. Там също има деца в институции, има и деца в приемни семейства. Айде стига с това плюене по процедурата в България. Хич не е лоша. Мърди има навсякъде, не само в нашата държава.

Осиновяването не може да е каприз, това трябва да е добре обмислена стъпка, защото децата не трябва да страдат заради лекомислието на родителите си.

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 13:29 от ku[d]ku[d]yaka

# 258
ku[d]ku[d]yaka, не ми чети между редовете, чети точно каквото съм изписала. и двете сме афектирани, но не виждам смисъл да се джафкаме.
относно дали осиновяването е каприз в някои от случаите - ми каприз е. При мен поне е каприз, смело мога да го заявя. Исках още едно дете, не ме притеснява факта дали детето е от даден етнос, дали има заболявания, дали е институционализирано. Едва ли съм единствената с подобен каприз.

Вече окончателно излизам от темата. Пожелавам на всички, записали се тук да ме последват скоро  Flutter

# 259
Нямам грам време да чета подробно.
Кукла, много филми гледаш.... очевидно американски. Първа стъпка - вземи прочети подробно форума тук. После пак ела - добре си дошла  Hug

# 260
има и друг начин на осиновяване, който явно е доста таен, но неговата слава си се носи. Когато жената роди се припознава от друг мъж. От там насетне не знам каква процедура се следва, но поне децата не остават в домове.

Носи се славата, чак до извън пределите на България. Преди години разбиха такава схема за снабдяване с деца в Италия. Във Франция също.
Да е таен, не е таен. Незаконен е, в смисъл - няма нищо незаконно да припознаеш като свое биологично дете, свое биологично дете, но ако не е такова - припознаването си е чиста проба лъжа, доказуема с един тест. За жалост, неприложимо, тъй като е скъпо и няма как да се извършва при всяко припознаване.

Въздържам се от каквито и да е опити за съдене кое е морално и кое не. Както нам е известно, някой ден, всички се изправяме пред въпросите на децата ни. Те ще ни съдят.

# 261
  • Вън от пространство и време
Както нам е известно, някой ден всички се изправяме пред въпросите на децата ни. Те ще ни съдят.

Бих го окачила като мото на форума.

На всички мами  Hug

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 17:51 от Gankata

# 262
Няма да кърмите или ако кърмите, то ще са други деца, не именно нас.
Това, обаче, не ни прави по-чужди или по- необичащи.
Аз пък такива си ви харесвам. Такива сте ми се паднали и сте си моите, които утре няма да заменя за слаби, високи, кърмещи, пракрасни и пр.
Явно сме много раними и не си вярваме в силите щом всеки, който не мисли и минава за 5 мин., ни бърка до дъно и ни оставя с отворен хастар.
Аз пък прегръщам всички мами, които не са кърмили, защото по-късно са открили децата си !   Hug  bouquet Hug
 След  като това родителство е просто друг вид родителствуване, то пък Господ други начини/способи  на единение с децата ще даде.

# 263
  • на път
........
Аз пък прегръщам всички мами, които не са кърмили, защото по-късно са открили децата си !   Hug  bouquet Hug
 ......

И аз те прегръщам  Hug и те офертирам на лични   bouquet

# 264
Момичета , защо хабите напразно нерви, те ще ни трябват за по- важни неща.  Hug  bouquet Всеки има право на мнение пък било то...........

# 265
Такива сте ми се паднали и сте си моите, които утре няма да заменя за слаби, високи, кърмещи, пракрасни и пр.

... ммм за слаби и високи - пак си помисли.... Embarassed
че ако ми даваш напразни надежди с тия моите метър шейсет и два  Cry Cry Айде килата са поправими...

Извън темата - малко за разведряване - Помните ли стихчето "Дайте ми чорапи, дайте ми обуща....", за тези, които са забравили, то завършва с "Боже тази мама, колко е добричка!", е Колето го знае в следния вариант "Боже тази мама, колко е ВИСОКА"  hahaha

# 266
еlito, организира се среща на 12,10 (неделя) в Люлин, от 17,00 ч. Има отворена тема от Мама Галя. Има и точния адрес на заведението там.

fani_77 , Елито и Фокси са ти отговорили. А относно диабета, това не е болест, която застрашава здравето на детето. От медицинските документи се изисква бележка от психо-диспансера, Тубдиспансера, изследвания СПИН и Васерман и обикновено медицинско от личния лекар - бланка за сключване на брак.

Мамче, знаеш ли адресите на тубдиспансера и психо-диспансера в София? Миналия понеделник ми гласуваха детенце (желая от сърце на всички да им свърши чакането!) и сега бързаме да пуснем исковата молба с пакета документи, но не мога да се сетя къде бяха тия двете институции...

# 267
А не минахте ли от там като си подавахте документите за осиновяване newsm78

# 268
Grum, за туб диспансера ти писах в другата тема. Ама аз още по отдавна минах от там.

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 20:25 от manja_66

# 269
  • Aachen-Пловдив
С голямо нетърпение подбутвам темата напред.
Много отдавна не съм писала, миналата година по това време се жалвах  от немско за тромавата процедура по международните осиновявания. Една година се изввъртя, в която като че ли преживяхме повече, отколкото през всичките почти 40 досега- и в личния, и в професионалния живот.
Сега вече съм с разрешение за вписване в регистрите, чакам да дойдат писмата от регионалните дирекции, и много се надявам още преди да ги събера тях, да дойде онова, най- чаканото..... 

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 11:42 от petkovasl

Общи условия

Активация на акаунт