3-та тема на чакащите

• 64 032
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
колкото и да не ми се иска да споделям теорията ти за международните регистри, светкавица, определено съм склонна да спекулирам и аз на тази тема.

колкото до подходящи или неподходящи, в някои случаи психолозите виждат това, с което даже самите подлежащи на проучване не са наясно. знам ли...........просто се надявам заради децата, а и заради чакащите семейства, хората, работещи в тази сфера да са наистина добронамерени и професионалисти.
аз съм непоправим оптимист.

# 436
Здравей Катя,
Ще ти пиша като почитателка на мъжкия пол!
Знам, че е трудно и емоционално натоварващо да ви пратят на такава важна и вълнуваща среща с подобна изненада. Но не се отказвай, кой знае на какъв сладур-чудо осигуряват 3 отказа...
Аз нямах изисквания за пол, аз нямах почти никакви ограничения, но това е друго. Моите у дома искаха момиче - със сестра ми отгледахме двете племенницата, сега тя ми помага със синът ми. Но тайно се надявах да е момче, въпреки че в моя случай (сама-осиновителка съм) би било по-правилно сигурно да възпитавам момиче, бях и по-подготвена за това...

Ако позволиш съвет, опитай се да отвориш сетивата, да не се настройваш, ама никак! И вижте детенцето.
Знаеш ли колко е хубаво да имаш момче, знаеш ли как специално се отнася той към мама... Връзката е неописуема. Знаеш ли каква гордост изпитваш при първото набиране на мускули, при първото салто... При мъжкото покоряване и опознаване на света..., но нека спра, че мога да пиша без край.

А за социалните... Спомням си наблюдаващата ни млада госпожица Анди бе тогава на 1 година и 8 месеца, а тя, четейки по листчето, питаше "Дебатирате ли с детето въпросът за осиновяване?". Вярно, че при него първото изречение бе във въпросителна форма ("Баба кога дойде къщи?"), което е рядкост, но все пак още не бе за дебатиране.... Или го накара да рисува кръг, а той взе, че се справи newsm78, а после я изгони Joy, защото тя седя 2 часа и ни лишаваше от разходка.

Хайде мила, кураж, момчетата са хубаво нещо!

# 437
Толкова сте толерантни, че ми се повръща ...  smile3515

ВЕДНАГА всички мъжки майки да се засегнат  smile3513

Катя, моля те - това е шега  Hug
Успех мила

# 438
  • София
Първо да кажа, че не се ям. Моля някой от кандидатстващите (поставил ограничение за пол) да ми обясни, каква е разликата между момче и момиче и защо се предявяват претенции за пол?
Пак да кажа, че не се ям, просто ми е много интересно. Знаете защо - щото ако е биологично, нема избор.

# 439
не съм имала претенции за пол

само преполагам... аз например винаги съм си мислила, че ще съм по-добра женска майка, отколкото мъжка, защото мъжете не ги разбирам... честно. Много странни същества са ми. В този смисъл смятам, че по-лесно бих се разбрала с една жена, отколкото с един мъж.

Но ето - вижте ме сега то е очевидно просто - имам син и пак съм перфектна, не ами перфекциозна майка  newsm47

# 440
Фоксче, при биологичните избор няма, но често-често има желания:

Майка ми и двата пъти много е искала момчета, а баща ми обратното - момичета. Ние сме две сестри. Вторият път, когато съм се родила аз, той пристига възторжен в родилния, а лекаря го блъска в стената и казва, "Как можахте да отровите майчинството на жената, с какво момичетата са по-лоши?". Та татко е обяснявал, че не е крокодил...

Няма нищо страшно, мамите са мами и слава Богу се настройват на нужната вълна.

# 441
Аз мисля (писах в другата тема, там прочетох за случая), че различния от писания пол не е голяма драма. И не съм убедена, че кандидат-осиновителите трябва имат определени "изисквания", в доклада е хубаво да се впишат по-скоро нагласите, които разбира се могат да се променят с течение на времето.
Аз съм довобна от работата на социалните, не само защото спазиха моите нагласи за детето, но и защото ми избраха най-най-хубавото, умното и т.н., и то за отрицателно време. Тъй, че съм пристрастна Laughing
Иначе, ако трябва да съм честна държах на момиче, защото съм сама и не мога да осигуря на момченцето адекватен мъжки модел на поведение. Мисля, че татковците са важни за момченцата, да се занимават "по мъжки", да споделят мъжките си интереси и т.н.  Иначе други мотиви съм нямала

# 442
Има разлика между момчета и момичета, и то голяма. Аз не исках момичета, мъжът ми искаше, ама стана на моята  Laughing (не сме имали претенции, така се случи). По много причини не се виждам като майка на момиче. Важно е.
И все пак, Katya, Hug вижте детето. То ще ви покаже.  Praynig

# 443
Първо да кажа, че не се ям. Моля някой от кандидатстващите (поставил ограничение за пол) да ми обясни, каква е разликата между момче и момиче и защо се предявяват претенции за пол?
Пак да кажа, че не се ям, просто ми е много интересно. Знаете защо - щото ако е биологично, нема избор.
Виж какво няма смисъл да ти се обеснява ,аз не се оплаква и не сопделям чак толкова болката какво е детето!то не е виновно за нищо!Но когато ти изряден ,очакваш и другия с/у теб да е същия,а не само да отчита дейност нали?
Просто мисля че е без предметно да се обесняма на ново!
А на всички останали мн.ви благодаря за подкрепата!  bouquet

# 444
е е ееее де!
Разбирам че си разтреперана, но въпросът е зададен съвсем човешки и кротко.
Ако си отговориш на него, ти самата може би ще си помогнеш.

По-спокойно

# 445
KATYA KOCI,извинете,но ако сте бременна с момче,бихте направили аборт ли?! Shocked
не мила!аз мн.добре съм го написала!Чети по внимателно!!!!
ПРосто защото никой в тази страна не чете тово което пред него ,за това сме на това развитие!На дъното!
 Grinning

# 446
е е ееее де!
Разбирам че си разтреперана, но въпросът е зададен съвсем човешки и кротко.
Ако си отговориш на него, ти самата може би ще си помогнеш.

По-спокойно
Ох,недей че съвсем яхвам метлата!!  bouquet

# 447
  • София
Ми след от метлата де, да не мислиш, че само на теб не са ти изпълнили изискванията? Ако трябва да сме честни, на мен само изискването за здравословно състояние ми изпълниха, другото го пратиха на дръвника,  пък си гледам "недоразумението" и му се радвам.

# 448
  • Вън от пространство и време
Катя, успокой се!  Hug

Я вземи иди че виж това дете - нищо не губиш. Винаги може да подпишеш отказ.
Но пък може да трепне сърцето ти и да осъзнаеш за себе си неща, които не си знаела - че всъщност ти се ядат картофи, а не домати (по твоя начин на изразяване), например.
Като видиш дете на живо забравяш за много претенции отпреди това. От опит ти го казвам и нито за миг не съм съжалила впоследствие.

А ако знаеш колко изненадки те очакват отсега нататък, като дойде детето у вас де... Бедна ти е фантазията! Ако реагираш така цяла гора метли ще изхабиш!  Simple Smile

Ама пък всичко е толкова хубаво!

# 449
  • Русе
Спри за малко и се успокой – не се заяждам,но хипотетично – ако все пак решите да видите детенцето и това се окаже среща със съдбата ви – няма ли да искаш да си спомняш за този миг като наситен  с радостни вълнения …

Общи условия

Активация на акаунт