55-та изумрудена американска тема

• 14 695
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Ихаааа, ама сте писали!
Поне Анет се е погрижила да ми каже мнението по повод подаръците ( че и други неща ) Simple Smile

За бензина и защо се вдига направо не ми се говори, то е повече от ясно, че това са изкуствено създадени кризи.  Sick

За оцветяването на яйца с хранителни бои- става!

За цените на храната, тази вечер ходихме до BJ's, след като 3 месеца, а може и повече не го бяхме посещавали( обикновено купуваме "инфраструктура" за месеци напред Simple Smile ) и сърцето ме заболя като си прибрах чаршафа-сметка...Направи ми впечатление, че много неща са вдигнати с по 20-30-40 процента, което за 3 месеца си е голям скок според мен.

# 181
сега, като прочетох, наистина гифт карта за 6-годишен надали е много добра идея, искаше ми се да е лесно Simple Smile. всъщност, аз се обадих на майката (оказа се сръбкиня, която има и бг жилка и живее тук от 9 години)  покани ме на кафе в понеделник, за да си поговорим на двата езика Grinning, така че ще я питам какво иска детето.
още веднъж, благодаря за отговорите  bouquet
по темата за бензина- тук в северозападна индиана е 3.69 днес.
аз още не съм шофьор, много трудно се доказва, че съм резидент тук, а съпружието кара служебна кола, та не ни се е отразило много на бюджета.

# 182
С мъжа ми си говорехме до преди малко за бензина, той чул, че в Бразилия открили някакви нефтени находища, които били подобни по големина на тези в Мидъл ийст. Достигнахме до извода, че не само тук са виновни за цените, а и Индия и Китай много дръпнаха икономически последните няколко години, повече хора могат да си позволят коли и естествено е да има недостиг с техните билионни жители. Производителите, не искат да вадят по-големи количества нефт и с това изкуствено държат високата цена....

добрата новина- била създадена нова кола,която използва компрес еър, излиза по- късно тази година във Франция, после и при нас, щяла да струва $18 000  и не изисква никаква газ, предполагам ще трябва да се зарежда, може би с ток батерията.

Онзи ден за 2 чанти храна (половината вече се изяде) платих $70 Shocked, преди 5 години с толкова пари изкарвахме 10 дни....

# 183
За петрола- въпрос на търсене и предлагане е. В момента търсененто е толкова колото е и капацитета. Саудитска Арабия разправят, че могат да си увеличат капацитета, но консултатни и специалисти смятат, че това не е реално. До сега единствено в Русия се увеличаваше капацитета, но тази година и при тях падна. Между другото, знаете ли, че от всичкия петрол, само 10% са фирми частни/публични, останалото са правителствени фирми. Предлагането се определя от ОПЕК /които притежават 30% от петрола в света/ които се  събират всяка година във Виена и плануват дадено производство. Ако произведат по-малко от предвиденото, определят по-високи цени.  Според това което те предлагат и това колко се търси се определя цената на петрола. Последното вдигане на цените е именно заради Русия, защото те очакваха, че ще произведат повече, а не се получи така.

А и между другото рафинериите дори в момента не могат да правят достатъчно пари. Купуват $120 на варел и произвеждат определено количество....а като го произведат, трябва веднага да го продадат, защото идва другата доставка суров петрол и трябва да бъде обработен...т.е. не могат да задържат вече произведения, за да го продадат на по-висока цена.

Бистре, а БахаФреш колко въглероден двуокис произвеждат  Laughing Но тях няма кой да ги съди  Laughing

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 09:56 от Пумпал

# 184
Ще разкажа и ще пусна снимки скоро, че нямам много време сега. Ама нали знаете, моите снимки са основно болнични.
Мога само да кажа, че проядох люто тук Simple Smile. Храната е невероятна просто, разнообразна много. Много ми харесва. Бих искала да мога да се върна и да се разходя из страната. Красота е.

# 185
  • Boston, MA
Биз, чакам с нетърпение снимки и разкази!

Зора, кажи за забраната на найлонови торбички в Сан Франциско, приложена ли е?

# 186
Наскоро гледах по Дискавъри филм за Петронас...
Биз, а прочутия мол посетили го, дето е отдолу  Mr. Green

# 187
Зора, кажи за забраната на найлонови торбички в Сан Франциско, приложена ли е?

Не е приложено още. Всеки път те питат, но има и найлонови, и хартия. Така или иначе, има гратисен период от 6 месеца (ако не се лъжа), така че ще отнеме време със сигурност.

# 188
боядисвате ли, вапцате ли Simple Smile а на църква ходите ли  Grinning

и с усмивка да посрещате празника!  Heart Eyes за дечицата!

Ей, Дженоооо, завидях ти с люта бяла завист Simple Smile Прага на сърце ми лежи, а който е слушал органа в Св. Вит знае за какво говоря - толкова транцедентално изживяване, колкото само чешска бира мое да дублира Simple Smile

Биз, като почетен носител на званието "БГ-момма Глобтротър" бъди пич и поствай снимки и спомени, нали и ние чрез теб ги изживяваме  Hug

# 189
боядисвате ли, вапцате ли Simple Smile а на църква ходите ли  Grinning

и с усмивка да посрещате празника!  Heart Eyes за дечицата!

Моите са в момента на църква (католическа  Mr. Green), на комюниън на дете. Тандури, аз хубаво им казвах да се паркират до вратата, но майката, тази същата, на която снощи се издразних, че се улива да звъни у дома, беше наредила в съобщението да са на 5-ти ред, плътно до тях.
Ще боядисват яйца след това, за фън, че след църковната церемония всички ще се понесат на ресторант на поне половин час от нас. Искаха да водят едното дете с тях, аз категорично отказах, защото съм на работа (в обедна почивка в момента), баща им няма как да се раздели на две между децата, т.е. няма кой от нас да го придружи, и геройски устоях на атаката от обаждания и разговори на тема колко страдало тяхното дете заради този отказ.
А утре великденският ни пикник се отлага, защото станало студено. Ще търсим алтернативи.

# 190
Самуил боядисва за първи път яйца. После лепи стикери. Мисля че останаха 5-6 здрави  Laughing

Блажка, с пожелания за скорощно отърваване от тази религиозна одисея.

# 191
  • WA, USA
И моят за първи път боядисва и много им се възхищаваше ама все иска да ги яде. Не знам как ще ги опазим до утре. А и свекърва ми има утре рожден ден - голяма празнуване ни чака:) отиде ми диетата Sick

# 192
и ние ги боядисахме тази сутрин, всичките (23 останаха здрави) са със стикери на барби, изпратени от бг (специална поръчка на каката Laughing ) и произведени в китай Grinning. утре се надявам да успеем да се замъкнем до църквата в чикаго. купихме си и козунак, така че всичко е готово. само да беше и по-топло Sad, вчера беше над 70, а днес и утре едва 53, почнахме да подсмърчаме всички вкъщи Cry

# 193
тц, не боядисвам яйца, нито козунак меся...поамериканчила съм се  Crossing Arms Laughing
миналата и тази година пропускам, с А.Джей е невъзможно. Той се бута на всякъде, нали имаме гейт, за да не влиза в кухнята, само като види един от нас от другата страна и се започва с истерията. Пък и само аз ям варени яйца и козунак в нашия хаузхолд ooooh!

аз ходих на покупки, да съм Убава поне, ако не слаба, кат се пусна по главната в Плевен Sunglasses пък и за видната ни среща през Юни Party

блажка, да споделиш за комюниъна, на такова чудо само не съм ходила.

айде семейно отиваме да ударим следобедна дрямка, а нашия квартал организирал общ пикник (едва ли ще отидем), навън не се диша, 94Ф  sweating

# 194

блажка, да споделиш за комюниъна, на такова чудо само не съм ходила.

И аз не съм.  Laughing Съпругът каза, че симпатично било. Една от песните била на "Бийтълс", но преработена като религиозна  Mr. Green. Децата казаха, че било ОК, но скучно, защото трябвало да сядаш, да ставаш, и толкова. Намерили се там с класната на едното дете, и седнали до нея, и тя ги инструктирала на моменти какво да правят и да не правят, защото тръгнали и те в един момент да си вземат нафора. Във всеки случай боядиването и чупенето на великденски яйца се оказва по-голяма атракция, какво виждам по кухнята  Peace. Леко ми чистене сега! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт