E-bay тема 6

• 39 792
  • 902
  •   1
Отговори
# 495
на лаптоп от щатския ибей плаща ли се мито?

Тц. Само ДДС.

Плаща се 3.5% мито,  ако е на физическо лице. Преди 2 седмици получих лаптоп.

# 496
  • София
Някой има ли опит с обувките на Timberland? Залагах за едни ботушки и не спечелих, но сега ми праща second chance offer. Но в описанието пише,че са UK 5.5, US 7.5 . Аз нося 38, като на маратонките ми пише US 7.5, UK 5 и не мога да разбера какъв номер са тези ботушки. Моля ако някой има такива да ми каже как е номерацията им! Иначе ботушките са мнооого яки и на твърде прилична цена! newsm68

# 497
aunt Ogg US 7.5 са 38 по БГ номерацията.

# 498
  • Sofia
на лаптоп от щатския ибей плаща ли се мито?

Тц. Само ДДС.

Плаща се 3.5% мито,  ако е на физическо лице. Преди 2 седмици получих лаптоп.
мерси!Аз не устисках и си купих вече от тук

# 499
  • София
aunt Ogg US 7.5 са 38 по БГ номерацията.

И аз така мисля, но пък при UK е 5. На тези пише 5.5, което си е 39 по нашата и 8 по US. А ужасно ще ме е яд ако са ми големи!  Twisted Evil За това питах дали някой има или си е поръчвал точно тази марка.

# 500
aunt Ogg,
по-добре малко големи , отколкото малки:)
Това с номерациите прави купуването на обувки тук истинска лотария.
Я вижте какво спечелих преди малко

# 501
Хипатия честито, страхотна е.

# 502
Мацки, моля помогнете ми малко  Hug Ето отговор на една мацка, която питах дали ще ми достави до БГ:
I HAVE NEVER MAILED TO BULGARIA? I CHECKED AND FOR A 6OZ PACKAGE IT WOULD COST $5.40 US FIRST CLASS INTERNATIONAL MAIL. DOES THAT SOUND ABOUT RIGHT?
до колкото разбирам ми дава тази цена $5.40 за доставка, така ли е? ако е така ще я нацелувам  Heart Eyes зщото това което искам е много красиво, ако сключим сделка ще се похваля  Wink

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 20:39 от mamahrisi

# 503
Мацки, моля помогнете ми малко  Hug Ето отговор на една мацка, която питах дали ще ми достави до БГ:
I HAVE NEVER MAILED TO BULGARIA? I CHECKED AND FOR A 6OZ PACKAGE IT WOULD COST $5.40 US FIRST CLASS INTERNATIONAL MAIL. DOES THAT SOUND ABOUT RIGHT?
до колкото разбирам ми дава тази цена $5.40 за доставка, така ли е? ако е така ще я нацелувам  Heart Eyes зщото това което искам е много красиво, ако сключим сделка ще се похваля  Wink

Точно така. Пише ти: "Никога не съм пращала до България. Проверих за пакет тежащ 6 унции цената е 5.40 щ. долара Първа класа международна поща. Добре ли звучи/Как ти се струва?"

Вчера аз и мъжа ми си направихме първите покупки от и-бей - аз сребърна гривна, той - някаква джаджа за аквариума му. И двамата все още не сме наясно с много неща и затова ще ви помоля за съдействие  Praynig. Имам няколко въпроса:

- откъде мога да видя дали стоката ще се обложи с мито и/или ДДС - това зависи от страната от която се внася стоката, от вида на стоката, от нейната стойност??? Ето например това сребро от Китай - облага ли се? Мъжа ми има две хобита - акваристика и фотография - тази техника дали също подлежи на облагане?
- като наддавах за тази гривна http://thmb.inkfrog.com/thumbn/charminglove365/B34.jpg=600, цената която бяха предложили беше 2 AU, в последните секунди аз предложих 2.99 (за да не я изпусна Simple Smile, но накрая ме обявиха за победител с 2.05AU - това обичайно ли е, не ми се видя логично за продавача, който губи от това, че съм предложила повече... а всъщност я получих с минимална стойност над последно предложената...
- като разглеждам нещата на китаеца със среброто, постоянно се сменя валутата - лири, долари, а аз я взех в австралийски долари, защо така се получава?

Благодаря предварително, ако някой реши да ме "осветли" Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 21:02 от Stefoni

# 504
И аз така си го преведох, но до сега никой не ме е питал как ми се струва цената, и чак странно ми стана  newsm78 Отговорих и че ми звучи много добре, и плащам веднага докато не се е осъзнала  Mr. Green

# 505
Stefoni
- откъде мога да видя дали стоката ще се обложи с мито и/или ДДС - това зависи от страната от която се внася стоката, от вида на стоката, от нейната стойност??? Ето например това сребро от Китай - облага ли се? Мъжа ми има две хобита - акваристика и фотография - тази техника дали също подлежи на облагане?
Правилото е до 45 Euro и за лична употреба (получателя е физическо лице) е необлагаемои
над 45 ако изпращача и получателя са физическо лице се дължи 5% мито и 20% ДДС
ако продавача е юридическо лице се обмитява по митническата тарифа, грубо митото е в рамките на 10-20% ДДС 20%, в някой случай има и други мита (ако е произведено в Китай примерно)
това което се е случило с 2.09 и и 2.99 е прокси бидинг. Ти си казала най-голямата сума, която си склонна да заплатиш, а системата автоматично е наддала с най-малката стъпка.
За валутите зависи от кой e-bay си влязла, от сетингите на windows-a, браузера и в каква валута е обявена стойността. Ако влизаш през   ebay.com ще ти се появава и приблизителната стойност в $
a $5.40 е прекрасно, нема такава доставка, т.е. винаги я надуват

# 506
Ами мен направо ме смути с тая доставка, още се чудя  и мая newsm78 то и нещото не е голямо, едно сутиенче, но като разглеждах други, доставките им почваха от 15$ и на горе  Thinking Още не съм го взела, направо се чудя да натискам ли бутона  Mr. Green да не вземе да се светне и да ми издрънчи някоя бясна доставка, че ще трябва да ходя да се разправям  Mr. Green

# 507
  • Варна
Ами мен направо ме смути с тая доставка, още се чудя  и мая newsm78 то и нещото не е голямо, едно сутиенче, но като разглеждах други, доставките им почваха от 15$ и на горе  Thinking Още не съм го взела, направо се чудя да натискам ли бутона  Mr. Green да не вземе да се светне и да ми издрънчи някоя бясна доставка, че ще трябва да ходя да се разправям  Mr. Green

Ima продавачи които слагат наистина реалната цена за доставка. Имала съм комбиниран шипинг за 5,60$, за лира и половина ... твоето ще дойде в писъмце, цената е нормална.
Ако го купиш няма нужда да чакаш да ти прати инвойс , плащаш си директно и си пишеш доставката толкова колкото ти е писала в мейла.

# 508
mamahrisi цената на доставката е нормална, друг е въпроса че всикичи продавачи си слагат доста отгоре, защото таксата на ебей се базира на продажната цена, и те предпочитат да те натоварият в доставката, а не в цената на стоката

# 509
Натиснах бутона вече  Mr. Green Чаках инвойс, но щом казвате няма да чакам, пиша колкото ми е казала, плащам и лягам да спя доволно  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт