Отговори
# 255
Последната и изцепка е от вчера Laughing Прибираме се с трамвая към 11,30ч Тя седи у мен и непрекъснато нещо говори, пъшка от задуха, обсъжда бабетата колко са "фешън" и всичко това на прилично тих тон. В един момент ме пита на висок глас.
- Мамо на теб горещо ли ти е?
- Да. - отговарям и аз
- А потиш ли се като ти е горещо?
- Да, малко.
- А дупето залепило ли ти се е? Shocked Embarassed Embarassed Embarassed
Ами околните се скъсаха от смях, а аз си мечтаех да съм щраус Embarassed и да си заровя някъде главата.

# 256
Не бяхме ходили у нашите доста време,щото сме далече.Баща ми ни посреща и като се здрависва набързо с нас-големите, се нахвърля към децата да им се радва.Малката нещо се дърпа.Той и казва: дай ми дядо бузка да те цункам, а тя: ми,може като се обръснеш!
И на свекъра ми го е казвала, и тогава ми е по-неудобно.

# 257
  • София
Той и казва: дай ми дядо бузка да те цункам, а тя: ми,може като се обръснеш!
И на свекъра ми го е казвала, и тогава ми е по-неудобно.
А пък моя веднъж каза на баба си (свекърва ми), че боцка като го целуна. Аз се опитах да замажа положението, че тя понякога се обижда, ама тя вика "Аз тука имам един-два косъма и си ги скубя" Иначе на баща си и дядо си (баща ми) най-редовно им прави забележка, че не са се обръснали.

# 258
Но майката се заприказва с друга майка-и Ади й вика-Айде изсипвай ги, че ще си играя с вашите играчки  #Crazy
Казвам ви умрях си от срам-а аз стискам нашите в една торба,щот Ади не ги дава.

А на Ади майка ѝ къде беше в този момент?  newsm78

# 259
Но майката се заприказва с друга майка-и Ади й вика-Айде изсипвай ги, че ще си играя с вашите играчки  #Crazy

А на Ади майка ѝ къде беше в този момент?  newsm78
и ми странна с тези непрекъснати забележки...тоз не си е възпитал детето,онзи седял и блеел..Не знам за другите,но на мен ми е досадно,като чета как постоянно  коментираш възпитанието на другите деца и държанието на родителите им..

# 260
Сестра ми постригва малкия с машинката вкъщи, а той се оглежда в огледалото и казва: мамоооо, ама искам да ми направиш и на мен дупка отгоре като на дядо   Joy

# 261

и ми странна с тези непрекъснати забележки...тоз не си е възпитал детето,онзи седял и блеел..Не знам за другите,но на мен ми е досадно,като чета как постоянно  коментираш възпитанието на другите деца и държанието на родителите им..

Абе, то и на мен ми е досадно да чета, как някои майки се държат като 12-годишни с кукли в ръце, все едно щъркелът им е донесъл децата и се чудят сега какво да ги правят.
Ти от тях ли си?

ПП Аз възпитанието на децата не коментирам, ами бездействието на родителите им. Защото от това бездействие патят нашите деца, не от друго.

# 262
Как' Сийка, а ти какво щеше да направиш,ако твоето дете искаше да играе с чужди играчки?
Все пак тя е на 2 год и неможе да разсъждава като теб.
Ще ти кажа къде бях аз-седнала на пясъчника.

# 263
Как' Сийка, а ти какво щеше да направиш,ако твоето дете искаше да играе с чужди играчки?
Все пак тя е на 2 год и неможе да разсъждава като теб.
Ще ти кажа къде бях аз-седнала на пясъчника.

Съжалявам, че разводнявам темата, все пак е за бисерите на децата, а не на родителите им, но... ето, тези ти думи ме шокираха:

Естествено е, че детето иска да играе с чуждите играчки, естествено е и да му се свидят собствените, но за мен изобщо не е естествено майката да седи, да стиска играчките и да умира от срам, без да опита да промени ситуацията.
Защо те беше срам? Защото някой някога те е научил, че така не се прави. Добре, а защо ти не научиш детето си как се постъпва в такива случаи? Защо не му обясниш, но не веднъж, а сто пъти, ако е необходимо, какво се прави и ако не желае да се съобразява с околните, да го прибереш с думите: "Който не иска да си дава играчките на другите деца, си играе с тях сам вкъщи", например?
Сто пъти съм казвала - децата не са малоумни, колкото и малки да са. Само трябва някой да ги насочва с твърдост и търпение...
Извинявам се още веднъж, че съм извън темата!   bouquet

# 264
И ние имахме един такъв случай на площадката:
Тя-Няма да ми даваш на никой играчките.
Аз-Това не е възможно, има много деца, ти играеш с техните играчки, значи и те ще играят с твоите!
Тя-Няма пък-и си хвана любимата лопатка и не я пусна.С едната ръка държеше своята лопатка, с другата се опитваше да награби лопатките на всички останали.
Добре, че никой не и поиска нейната лопатка, че....тогава щяха да последват едни обяснения, едни чудеса....
Е, не съм се изчервявала в тази ситуация, просто написах случката, като подкрепа на горното  мнение  Naughty

# 265
  • plovdiv
на мен започва да ми прилича на заяждане цялата тази работа Rolling Eyes. Моля ви не разваляйте страхотната тема! В крайна сметка щом Пепито се е чудела къде да се дене от срам, определено не и е било все едно. Понякога човек се шашка, и това че в момента не реагира адекватно изобщо не означава, че това си действие смята за правилното!!! Бъдете по-снизходители към първите реакции на родителите! Сигурна съм, че Ади съвсем скоро ще започне да си разменя играчките, всички деца ( или айде- повечето) минават през този етап!!!

# 266
  • София
Сина ми има една малка сладка приятелка,често си играят с костенурките нинджи,но тя така и неще да се научи и все повтаря "това си е мойта минджа!" Joy

# 267
Моя позната обяснява на 5 год си сина какво е кражба и че не е хубаво (след някъкъв репортаж по телевизията). На другия ден отиват в магазина и сина й на висок глас пита майка си: "Мамо, ДНЕС нали няма да крадем?".

# 268
Днес сме в Практикер - малката, аз и тате и. Тя се запиля с тате си напред, а аз с два дълги корниза в ръка тормозя един младеж от персонала да ми търси нещата от списъка. По едно време изскача малката със синя чанта в ръка и вика колкото глас има "Маме, виж! Намеих зъуе за колата." Аз недоумяваща правя опит да надзърна в торбето какво е туй зъуе  Laughing Малката вижда въпросителните ни физиономии и пояснява "Зъуе бе мамооо, за наста кола. Ей, нищо не разбила тази мама!"  ooooh! Младежа до мен се повали от кикот.
Пусто зъуе се оказа въже за теглене на кола. Тате и се заблехосал по автоаксесоарите и нащо "пазарува" каквото му хареса.

# 269
  • Монтана
Моя позната обяснява на 5 год си сина какво е кражба и че не е хубаво (след някъкъв репортаж по телевизията). На другия ден отиват в магазина и сина й на висок глас пита майка си: "Мамо, ДНЕС нали няма да крадем?".
   Joy

Общи условия

Активация на акаунт