Номинации за най-голяма муня

• 3 570 608
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 3 285
Чудесни попадения Laughing
Аз направих нишесте с вишни,или по точно нишесте с костилки от вишни.
Гледам детето яде плод вишня и се чудя от къде ги е взел.
-Как от къде ? От купата.Ама нямаше нужда да ги чистиш.
Ако той яде изчистените плодове,какво по дяволите има в нишестето Mr. Green

# 3 286
  • София/Горна Оряховица
Като бях дете майка ми редовно даваше една лъжичка  сироп на себе си ..  и една на мен ...  bowuu

Тъй де, няма да боледува жената!

# 3 287

Мхм, правилно предполагаш  Embarassed

# 3 288
  • 1st floor
Аз пък съм правила леща със сода, вместо сол. На вилата на възлюбения, в кутията с надпис "сол" беше изсипано солидно количество сода за хляб... ooooh! Та в крайна сметка се получи нещо като магия  Mr. Green - бухнах лъжицата сол/ сода 5 минути преди да е готова манджата. За части от секундата тя се надигна и половината излезе от тенджерата  ooooh! - по печката, по шкафа, по пода...А аз с лъжица в ръка гледам ей така  Shocked и се чудя какви умения специални съм придобила!!!  Crazy

# 3 289
  • софия
Аз съм правила таратор със сода. Количеството, по магия, се увеличи почти тройно Mr. Green

# 3 290
 Joy Joy Joy Joy
Ако магията се овладее на време,колко много народ може да се нахрани Laughing

# 3 291
  • Шумен
 Joy Тук е забавно. Мен хич ме няма в кухнята, главно защото никога не опитвам.
Веднъж готвих пилешка кавърма със захар. Захарта и солта ми бяха в еднакви кутийки, като в захарта си стоеше една лъжичка от АМ (идеална доза за кафето сутрин ми е Simple Smile ). Дойде момента за солта, посолявам смело да не ме обвини пак мъжо че съм забравила да сложа сол и мятам лъжичката в мивката. После като си измих съдовете почнах да се чудя тази пластмасова лъжичка от къде се появи пък сега  newsm78 Е отговора дойде на вечеря като сервирах сладката кавърма а мъжа ми като я видя ме почна че много морков съм била сложила и сега ще е сладко, опитва и то наистина сладко без грам сол вътре Laughing Чак тогава включих защо ми се видя толкова едра тази сол днес  hahaha
Още в началото като заживяхме заедно обърках бурканчето с млян черен пипер и това с канела, не помня какво готвех но навреме усетих грешката и почнах наново  Rolling Eyes А после си купих мелничка за пипер и спрях да купувам млян  Mr. Green
Навремето пък баба ми разказваше една история с една съседка, млада булка била и свекървата и свекъра и тръгнали нанякъде с каруцата и оставили булката да омеси хляба. Да но това и бил първия път и опитала няколко пъти да замеси тестото и то все не ставало, викнала някой на помощ да и покаже как се прави а несполучливото решила да скрие и къде къде заровила го в двора на торището да не и се кара свекървата  Joy Но за зла беда кокошките го намерили и извлекли точно пред очите на свекърите като се върнали  Laughing

# 3 292
Здравейте!
Аз съм голяма муня също. Някои истории няма да разкажа, че колкото е смешно толкова е и срамно.

Когато се проготвяме да излизаме със семейството винаги се обувам, и за да не стоя като наказана на вратата докато чакам останалите, и за да не цапам у дома си слагам калцуни, като тези в болниците (запасила съм се порядъчно).
За съжаление не винаги се сещам да ги махна , тръгвайки навън. Последно това се случи  в Нощта на музеите, то си беше и тъмно като тръгнахме, че и моите хора не забелязаха.  Чааааак като влезнахме на светло в Националният исторически музей разбрах че нещо не е наред Embarassed

# 3 293
От сума ти време следя темата и се смея с историите, а не се сещах, че имам доста муньовска история и аз. Наскоро си загубих чантата с все всичко ценно, което можеше да е вътре. Добре, че поне ключа за колата за щастие изпадна от дънките ми, че освен адреса и документите на колата щеще да е ужасно удобно за намерилите я.
Та, покрай това се сетих как миналата година ходих в Истамбул с една приятелка на концерта на Бон Джоуви. Билетите за концерта настоях да останат в нея, защото съм наистина много разсеяна и често губя неща. Та, вече сме пред стадиона, атмосферата е страхотна, ние сме в приповдигнато настроение. И точно преди да влезем решаваме да отидем до тоалетната и докато тя беше вътре ми дава пликчето с билетите да ги държа за няколко минути. Излизаме и се насочваме към входа на стадиона да влизаме. Тя отваря пликчето и какво да видим - билетите ги няма. Изпаднахме просто в шок, защото от една страна допреди няколко минути билетите бяха в нас, от друга сме били толкова път специално за този концерт, да не говорим че до стадиона ни закараха с автобус организирана група и нямаше просто вариант да мръднем оттам докато не свърши концерта. И алтернативата беше да си стоим отпред пред стадиона двенките и да слушаме какво става вътре....
Започнахме да се щураме насам-натам, полуразплакани, върнахме се веднага в тоалетната,нооо нищо. Оттам в съседство беше охраната, отидохме там да се оплачем с някаква последна и отчаяна надежда. Те не говореха добре английски и с ръкомахания, с откъслечни думи се опитвахме известно време да се разберем. Единия ни пита имаме ли пари, ние незнаехме какво да му кажем (мина ми мисъл дори и всичките си пари да дам за билети на черно, само и само да влезем). Накрая единия полицай ми подаде телефон, някаква жена ме попита къде сме ги загубили, аз и отговорих и тогава тя каза нещо на служителите и единия от тях измъкна от джоба си НАШИТЕ билети. Просто не мога да ви опиша каква ни беше изненадата, радостта, въобще просто не знаехме къде се намираме когато най-после влязохме в стадиона..Приятелката ми каза "аз още не мога да повярвам, че ги изгубихме, пък още повече че ги намерихме".

# 3 294
  • в пералнята
Това с билетите е пълен ужас, аз на твое място щях да изперкам.

Аз идвам да номинирам майка ми. Преди няколко години ни обраха апартамента. Бяха извадили всичко от шкафовете и бяха направили някаква пълна лудница. Голямо тършуване е паднало явно. Както и да е. Не бяха взели нищо, освен един забравен мобилен телефон и той не беше нищо особено.
Аз като влизам, виждам, че майка ми говори с полицията и разстроено оглежда всичко. Като разбира, че само телефонът липсва, казва "Е, всичко разбирам защо са извадили, ама защо са ми нацапали вратите с черен прах. Егати хулиганите, те знаят ли колко трудно ще се изчисти сега..." Joy Joy Joy

П.П.  Тези с черния прах всъщност бяха полицаи, и този прах беше за снемане на отпечатъци. Сержантът гледаше мама като изпаднал германец и само мънкаше.

# 3 295
Оооо, готвене Embarassed
С една приятелка живеехме заедно и уикендите обичахме да разпускаме с кулинария за начинаещи. Веднъж решаваме да правим сладкиш, харесахме си рецепта от един блог, напазарувахме, речено-сторено.
Така и не разбрахме как от посочените количества за един сладкиш успяхме да докараме смес за две големи тави, но здраве да е. Слагаме да се пече първата, нагласяме градуси, таймера и - диван чапраз. Казва печката цък, отиваме, бодваме с вилица - ми той мокър сладкишът  ooooh! Решаваме да допичаме, минават 15, 20, 25 мин...след половин час допълнително печене великият сладкиш още си седи клисав та лепне. Thinking  Решаваме да развеем белите знамена и да го ядем какъвто - такъв, като през цялото време се опитваме да се убедим една друга, че този сладкиш сигурно точно така трябва да си бъде - мокричък един такъв  Crazy
Десертът на муньовщината беше когато решихме емпирично да докажем горепосочената хипотеза и бухнахме останалата смес в още една тава и пекохме до откат, за да разберем имало ли е въобще шанс да стане  като хората тоя ми ти сладкиш. Е, тц.  hahaha

# 3 296
  • Майничка
Ха, подобно на моя първи сладкиш. Четем с приятелка от готварската книга на прабаба й (с "ъ" накрая и "е" двойно), ще правим торта за РД на майка й. Натамъняваме продуктите, обаче има едно нещо "галета", дето не се сещаме яде ли се, пие ли се... решихме, че е екзотична подправка, пропуснахме я. Стана печен крем, върху който написахме ЧРД с тубичка течен шоколад и го поднесохме в тавичката. Ама трети клас сме били.

Втори опит, едни курабии от тефтера на мама, в чиято рецепта пише 2кг брашно. Тя си знаела, че пише 2кг, ама всъщност е 300гр., ама ние със сестра ми отде да знаем... Чудни сладки станаха, като ги изстреляш с прашка от балкона към паважа, нищо им няма. Като мине кола отгоре - също. Mr. Green

# 3 297
  • Шумен
Това е нещо като моите два жалки опита да изпека кекс по изпитаната рецепта на свекървата. Уж всичко правя точно по нея и го вадя хубаво изпечен а само след час нещо става с него (така и не разбрах какво  newsm78 ) и става буквално лепкав в долната си половина. А формичката за кекс ми я подари мъжо с желание често да му пека, аз съм му казала че щерките като пораснат на тях ще я подаря а до тогава ще му купувам готови сладкиши  Mr. Green

# 3 298
Моята кулинарна муньовщина в детството е с рецепта на мама, в която пише "брашно- колкото поеме". Mr. Green Огромни усилия ни бяха нужни да разбием каменната питка.

# 3 299
И аз имах подобен опит със сладкиш с кафе. Под 2 ч.ч. кафе в рецептата се имало предвид сварено такова, а не мляно, каквото аз сложих. Баща ми така и не успя да разбие изпечения сладкиш от тавата  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт