Номинации за най-голяма муня

• 3 554 359
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 8 295
Вчера вдигнах скандал на ММ, че не си прибира масата след вечеря.... Грандиозно беше, защото не обичам някой да ме взема за обслужващ персонал Crazy Е, днес вдигна всичко преди да го спра.... Ми не можех да пренаредя всичко и така... у нас е прибрано и чисто Crazy

# 8 296
Който иска рецептата, да се обади!
Рецепта за загорял боб? Не, мерси, имам собствена- така качествено го загарям, че и тенджерата отива на боклука, а пожарната пристига, водена лично от Бат' Бойко. Joy
Весели празници!

# 8 297
Рецепта за загорял боб? Не, мерси, имам собствена- така качествено го загарям, че и тенджерата отива на боклука, а пожарната пристига, водена лично от Бат' Бойко. Joy
Весели празници!
Весели празници! Ха,ха, не е лесно да се сготви боб.

# 8 298
  • Пловдив
Получавам на 23 смс, че имам пратка в Еконт, прехвърлям е в удобен офис, отивам на 24 да я взимам, след един час получавам смс, че имам пратка във въпросния офис, чудя се кой ли се е сетил ьа мен. Аз съм на работа, звъня на майка да отиде да я вземе по някое време. След още един час се сетих, че никой не се е сетил за мен, а просто съм получила смс за взетата пратка. Звъннах на майка да не ходи никъде.

# 8 299
ЧЕСТИТА КОЛЕДА! МИР, ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНСТВИЕ ЗА ВСИЧКИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА МУНИТЕ!
Десииииии, сестра по  муньовщина! Вчера получавам СМС за 44лв. 94 ст. останало доплащане ЗА 1 ДЕН от едно мое заместване в края на ноември и ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ. Много се зарадвах! И о, разочарование! Като погледнах, същата сума, за която вече знаех, че съм получила!

Момичета, не сте ме разбрали. Предлагам рецептата за ВКУСНИЯ боб. То за загорелия-всеки я знае.

# 8 300

Момичета, не сте ме разбрали. Предлагам рецептата за ВКУСНИЯ боб. То за загорелия-всеки я знае.
             K.A.G., без майтап, изпрати ми рецептата на мен! Обожавам боб на фурна, но никога не съм го готвила така  Embarassed  И сега тъкмо бях решила да ровя из нета за рецепта! 

Как да не обичам тази тема? Муните даже си въздействаме телепатично!  Hug Hug Hug

# 8 301
  • Пловдив
Единствения боб на фурна, който съм правила и е ставал страхотен.
След престой 12 часа във вода, го изплаквам и слагам в гювеч, слагам всичко наведнъж - вода колкото да го покрие, подправки, домати, кромид и т.н. Пускам го на средна температура докато се поизпари водата и започне да се сгъстява...

# 8 302
  • София
Ох, аз на скоро четох един образ /мъж/, как готви боб  Mr. Green

Кисне го два дена, докато жабуняса водата  Crazy Мие го със студена вода, вари го за кратко, после пак в студена вода /пръст и половина над продуктите/ и в херметик със солта, зеленцучите и размито брашно на бавен огън /първоначално на най-високата степен, после на средна/, за 45-60 митути!

Главното било студена вода и тих огън, да не се пресечет белтъчините...

Рецептата е за 300-350 гр. боб с джолан 600-700 гр., нарязан на парчета, но и без джолан, ставал чуден бобеца  ooooh!

Последна редакция: пт, 25 дек 2015, 12:40 от daniabc

# 8 303
Майка прави много хубав боб на фурна от боб чорбата на бъдни вечер. Тъй като не сме фенове на боб чорба, на бъдни вечер винаги си остава така ненаяден дори. На следвашият ден го слага в тава с ориз, кисело зеле, свинско, дафинов лист, сушени домати,чер и червен пипер и го изпича на фурната........ей тогава елате да ви кажа кон боб яде ли......не остава в тавата  Joy Joy

# 8 304
Има ли и друга симпатяга като мен, която поздравява с Христос Воскресе  ooooh! Ужас... добре, че бяха майка и татко, те поне си ме знаят  Crazy

За да няма грешки...Весела Коледа!   Hug

# 8 305
Има ли и друга симпатяга като мен, която поздравява с Христос Воскресе  
Има подобни. Уишмастъров миналата година, като видя декорираните яйца за Великден, изтърси "Я! Коледни яйчица!" За малко "Весела Коледа" да ми каже. hahaha

# 8 306
Има ли и друга симпатяга като мен, която поздравява с Христос Воскресе  ooooh! Ужас... добре, че бяха майка и татко, те поне си ме знаят  Crazy

За да няма грешки...Весела Коледа!   Hug
Има 😂
ММ се изцепи 😂😂😂

# 8 307
  • Бургас
Ще правя питка за Коледа.Търся яйца,кисело мляко...няма ги в хладилника. newsm78Отново претърсвам и ги намерих във фризера #Crazy.Купих хляб.

# 8 308
Рецепта за  фасул на фурна:
Скрит текст:
Измивам фасул, обикновено Добруджанка. Слагам в студена вода и оставям да поври за 4 -5мин. Прецеждам и измивам.  После слагам в тенджера  / ползвам под налягане, за да е по-бързо/; добавям глава кромид и  морков нарязани на дребно. Може  и суха чушка, ако има. Слагам топла вода, толкова, че да  се свари добре и да не загори, но да не е рядък като за чорба, а да е по-гъстичък като за яхния и варя 50 мин. След като отворя тенджерата, правя запръжка:
- в олио запържвам главичка кромид и 2-3 скилидки чесън на дребно;
-добавям 3 печени червени чушки пак на дребни парченца и запържвам;
- добавям червен пипер и малко домати от консерва /може  и пресен домат на дребно/ като бъркам непрекъснато;
-сипвам 2-3 черпака от фасула и течността в запръжката като обърквам добре;
-добавям сол,  чубрица и джоджен /по-хубав аромат имат сухите подправки/.
-изсипвам при фасула, разбърквам, прехвърлям в тава и запичам за около 20 мин. на 180-200 градуса.
 Фасулът е достатъчно гъстичък и няма нужда от брашно в запръжката.
Опитайте  и няма да съжалявате!

Звезден прах, ще опитам рецептата на майка ти!

И след днешната ми муньовщина, ако не ме наградите с приз "Най-голяма муня", не знам още какво мога да направя.Слагам скрит текст, защото чак срам ме хваща. 
Скрит текст:
Та следобед чета книга. Кучето залая, звънецът звъни. Ставам и отивам да видя кой идва. Живея в по-малка  къща с двор и гледам пред  голямата ни къща син ми , девер и етърва.  Чули и излезли да видят. А то коледари минали /просячета под прикритие/. Моля сина ми да ме закара  до гроба на баща му/ моят съпруг/. Отговаря, че тръгваме  след 10 мин. Приготвам  това, което ще нося и отиваме. Връщаме се и аз пак решавам да чета. Търся очилата, няма ги. Преобръщам всички възможни места. Няма ги.  Девера  и той се включва в издирването. Всички шкафчета, храдилник, в гардероб, в баня-няма ги. Викам сина и отиваме пак на гроба. Няма ги. Връщаме се у дома, пак търся по всички места- под възглавници на дивана, под дивана, под бюро, под маса, в спалнята, в дневната дори по двора. Няма ги. Примирих се. Няма да чета и няма да сядам на компютъра, докато си купя нови. Дърпам стола пъхнат под  масата и те кротко си стоят там. Сложила съм ги на него, когато излязох като чух кучето  и звънеца. През цялото време  го гледах този стол, но не го дръпнах. Това е.

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 01:19 от K.A.G.

# 8 309
На Бъдни вечер отивам на работа  Sad Излизам от нас(майка и татко са у дома), завъртам ключа, взимам един чувал с боклук и тръгвам. Обаче съм си оставила ключовете на вратата... ooooh! Нашите като установили звънели на единствените съседи, чиито телефони имаме, но те били на гости. Майка( на 50г) тъкмо щяла да прескача- живеем на първия етаж и едни други съседи се прибрали....  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт