Номинации за най-голяма муня

• 3 552 726
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 9 555
Аз също не разбирам какъв е проблема да има ПОС терминал навсякъде. При нас дори кафе машините са обурудвани с такъв,  освен това се избягва излишното оставяне на бакшиш при плащане, когато не си доволен от качеството на услугите.
На някои собственици просто не им се плащат такси към банките. Което си е техен избор, все пак.
Като студентка работех на място, в което нямаше ПОС и нямахме и лев укрит доход. Всичко минаваше през касов апарат.

# 9 556
Вчера успях да се загубя.
Идеята беше да вървя по пътя на рейса и да се кача след няколко спирки. Не му знам маршрута и съм свила в грешната улица. Стигнах до спирка, видях че само някакъв непознат номер рейс минава от там. Звъннах да ме ориентират къде съм и ми казаха да се върна обратно. Върнах се и пак сгреших улицата. Реших да вървя докато намеря автобус с познат маршрут и да хвана него.
Един час ходих - по обед, топло ми беше, чантата ми тежи, не знам къде съм. Имаше и познати места. Явно някога съм минавала от там.
Накрая стигнах до един магазин който бях разгледала в началото. Викам си "я, тук ми е познато". Отсреща видях спирката на рейса и бясна се качих. Поне опознах малките улички в центъра на града.

# 9 557
zon, в колкото и аптеки в България да съм влизала, никъде не съм видяла да имат пос.  Може и в някои от големи вериги да има, ама аз явно не съм попадала на тях.

странно, големите аптеки в София имат ПОС-терминал ...

# 9 558
Здравейте Simple Smile
Един път сложих в боба захар вместо сол. Каква беше тази захар толкова ситна, не знам Grinning
А един път цялото семейство влязохме в чужда кола вместо в нашата. Аз влизам и си мисля "тази кола кога стана толкова мръсна", но започвам да се оглеждам в огледалото и забравям. Много е важно дали съм красива Mr. Green Мъжа ми пък си е мислил защо е оставил колата отключена. И в това време чуваме отсреща в заведението цяла компания да се смее шумно и се усещаме Embarassed.....мале, к'ъв срам. Ама наистина сме били много смешни отстрани. Особено аз, как важно си се оглеждам в огледалото. От тогава много добре внимаваме дали е нашата кола.

# 9 559
Ако е за услуги и ми предлагат два варианта на плащане: електронно (с карта) и на по-висока цена, или в брой с отстъпка, си плащам в брой. В магазина няма как да ми е по-евтино в брой.

Самите търговци са 'принудени' да предлагат плащане с карта, за да не губят клиенти. В картата винаги имам пари с мен, а и не могат да ме оберат, магазинът също предпочита това, защото няма за какво да го нападат и обират.  Peace

В някои страни за много неща можеш да платиш само с карта, например билет за автобус от летище Бромма в Стоклохм, от шофьора само с карта, в брой не може.

# 9 560
Здравейте Simple Smile
Един път сложих в боба захар вместо сол. Каква беше тази захар толкова ситна, не знам Grinning
А един път цялото семейство влязохме в чужда кола вместо в нашата. Аз влизам и си мисля "тази кола кога стана толкова мръсна", но започвам да се оглеждам в огледалото и забравям. Много е важно дали съм красива Mr. Green Мъжа ми пък си е мислил защо е оставил колата отключена. И в това време чуваме отсреща в заведението цяла компания да се смее шумно и се усещаме Embarassed.....мале, к'ъв срам. Ама наистина сме били много смешни отстрани. Особено аз, как важно си се оглеждам в огледалото. От тогава много добре внимаваме дали е нашата кола.
Те, добре, че са ви се смяли, а не са дошли да ви се карат hahaha

# 9 561
  • София
zon, в колкото и аптеки в България да съм влизала, никъде не съм видяла да имат пос.  Може и в някои от големи вериги да има, ама аз явно не съм попадала на тях.

В нито една аптека от веригата "Марешки" нямат, навсякъде другаде имат. Мен липсата им също ме вбесява, особено като сме посетили Спешен кабинет посред нощ заради дребния и после започва умуването къде, аджеба, можем да си купим лекарствата. Българска прелест. По мое мнение, ПОС терминали нямат тези места, където не искат да ти връщат точно ресто.

# 9 562
zon, в колкото и аптеки в България да съм влизала, никъде не съм видяла да имат пос.  Може и в някои от големи вериги да има, ама аз явно не съм попадала на тях.

В нито една аптека от веригата "Марешки" нямат, навсякъде другаде имат. Мен липсата им също ме вбесява, особено като сме посетили Спешен кабинет посред нощ заради дребния и после започва умуването къде, аджеба, можем да си купим лекарствата. Българска прелест. По мое мнение, ПОС терминали нямат тези места, където не искат да ти връщат точно ресто.
А по мое - тези , които нямат достатъчно оборот, за да плащат необходимите такси. Ти по болници пос терминали видяла ли си примерно? Аз защото не съм. И там ли не искат да ти връщат точно?

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 15:57 от ^Liya^

# 9 563
По мое мнение, ПОС терминали нямат тези места, където не искат да ти връщат точно ресто.
Глупости. Това, че не всеки бизнес може да си позволи пос терминал, не означава, че не искат да връщат ресто. ooooh!

# 9 564
По мое мнение, ПОС терминали нямат тези места, където не искат да ти връщат точно ресто.
Глупости. Това, че не всеки бизнес може да си позволи пос терминал, не означава, че не искат да връщат ресто. ooooh!
Ти нищо не разбираш... Така не могат да те прецакат с 1 стотинка и да обеднееш. Нищо, че собственикът няма общо с невърнатата стотинка. Той е виновен! Naughty

# 9 565
Как не се сетих. doh
А собствениците на всички бараки и сергии да не се правят на муня, ами да слагат веднага пос терминали, защото аз си искам стотинката. Joy

# 9 566
Не се прави на интересна, богаташке такава, да не те приземи някой пак  Naughty

# 9 567
  • На брега на реката
Някои от коментарите са си достойно мунски  ooooh! Joy

# 9 568
# 9 569
Някъде, около преди година и нещо решиха в Белгия, че ще 'закръглят' цената/сметката при плащане в брой, например 1.99 -> 2.00 1.95 -> 2.00

Пазаруваме в HM, сметката е 19.90, продавачката гордо обявява на висок глас 20 евро. При което ние с мъжът ми се опулваме: "Ъъъ?", а аз държа освен това и карта в ръка, но и кеш да беше, пак не може да ми я 'закръгли' с 10 цента.

Колежката ѝ, избухна в смях, след нея и продавачката. Извини се и се коригира на 19.90 евро.

Общи условия

Активация на акаунт