Номинации за най-голяма муня

• 3 552 618
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 9 540
zon, в колкото и аптеки в България да съм влизала, никъде не съм видяла да имат пос.  Може и в някои от големи вериги да има, ама аз явно не съм попадала на тях.

Ясно, сива икономика  Peace

# 9 541
  • here and now
Ти сериозно ли питаш? Не всички аптеки имат пос терминал.  Peace

Ако нямат, проблемът си е при тях, че затрудняват клиентите си. blue.angel си е съвсем наред, няма от какво да се срамува.  Peace
Чак пък да се срамува... Споделила е за забавление. Не се впрягай толкова.  Peace

И не виждам защо да е сива икономика. Пускат си касов бон за покупката.
При плащане с карта обикновено има такса, както за плащащия, така и за търговеца, затова на места отбягват да слагат такива устройства.
Май и аз взех да се впрягам ...

# 9 542
А, тя е е написала, че се е срамувала, и се чудех защо пък се е срамувала.

Може и на аптеките с по-малък оборт да им е по-натоварващо, с по-високи такси, знам ли.

# 9 543
  • here and now
Срамувала се е, че вместо след 5 минути се е върнала след половин час според мен.
Не стига че е муня (забравила е, че няма пари в брой), ами и карък (банкоматите не работят)
Спирам със спама, нека тя си сподели кво... що...

# 9 544
  • До сърцето...
zon, в колкото и аптеки в България да съм влизала, никъде не съм видяла да имат пос...

Странно, в квартала всички аптеки (около 10-тина) имат ПОС-терминал, а и във всички аптеки които съм влизала извън София, даже и не толкова големи градове, като например Троян. (аз почти винаги пазарувам в карта, само при едно блистерче аналгин, примерно, не се лигавя с карта. Просто банкомата не ми е на удобно място и предпочитам където мога да плащам с картата)

Сори за спама, но не се сдържах  Blush

# 9 545
Защо пък да е сива икономика това, че някоя си аптека няма ПОС?  Laughing

# 9 546
Защо пък да е сива икономика това, че някоя си аптека няма ПОС?  Laughing

Защото по този начин избягват евентуално проследяване на приход/разходи по банков път.

# 9 547
Е нали касовият им апарат е свързан с нап. Просто трябва да плащат за да поддържат терминал и мисля за всяка транзакция.

# 9 548
Все още ПОС не е задължителен навсякъде, че да красифицираме липсата му като "сива икономика". Както и да е, отклонихме се много вече.

# 9 549
  • до най-прекрасния мъж
Аптеката е мъничка и ПОС терминал няма.По принцип съм свикнала да плащам навсякъде с карта, защото ми е едно по-удобно и друго - безплатно и нося само дребни пари в мен. Но не съобразих, че в този момент нямам никакви пари в брой, пък каръщината беше един път.

# 9 550
Много задълбахте! Ако искате и на сергията на пазара да сложат пос терминал, че за 1 маруля с карта да пазарувате.
Като стана дума за пос терминали, веднъж и аз изпаднах в кофти ситуация. Тръгнах до магазина само с карта и на касата - изненада! Терминалът не работи...

# 9 551
  • Countryside
Ами в повечето магазини в Европа се плаща с карта, веднъж в един магазин в Париж( деликатесно магазинче ) се опитахме да платим сметка от около 30евро със 100евро, магазинера почна да мига, да ахка, да охка и категорично отказа, в крайна сметка платихме с карта. После разбрах, че 100 еврови банкноти били запазена марка на трафиканти на наркотици, ама кой да ти знае  Laughing кой знае какво си е помислил горкия човечец.

# 9 552
Аз също не разбирам какъв е проблема да има ПОС терминал навсякъде. При нас дори кафе машините са обурудвани с такъв,  освен това се избягва излишното оставяне на бакшиш при плащане, когато не си доволен от качеството на услугите.

# 9 553
Много ясно,че няма ПОС навсякъде,за живеещите в големите градове и в чужбина може да е много странно,но в малките градове има на много малко места,обикновено веригите.
 На някои бензиностанни съм виждала съобщения,че не може да се плаща с банкнонюти от 100лв .

# 9 554
Аз съм привърженик на кеша, изобщо не милея за деня, в който няма да имам избор и всичко трябва да ми е с карта. Живея в чужбина и нито съм в сивата икономика, нито имам общо с наркотрафикантите. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт