Действието се развива когато бях в 9-ти клас. Събирахме се в един двор и една вечер нещо много ме свиваше корем /имах гости от Червен бряг , ако ме разбирате
/ и реших да си ходя да си полегна. И точно в този момент идва едно момче от компанията, но по-голям от мен и ми казва " Ето ти два лева, моля ви се с Гергана /приятелката ми/ да отидете до кафето на спирката и да ми купите една кутийка Зелен хайвер". Казвам , че няма проблем и без това като седя на едно място ми е кофти, като изобщо не зацепвам идиотията. Гергана чула не дочула тръгва с мене. Отивам аз в кафето и чинно се редя на опашката като междувременно виждам на една от масите друга компания приятели и един от тях точно си сипва мед в чая от онези шестоъгълните кутийки и му викам. "Пратиха ме за Зелен хайвер, но до сега не съм виждала как изглежда". При което той първо ме гледа невярващо и после прихва да се смее като ми казва " Ей в такава кутийка е /показва ми тази от меда/, но малко по-голяма". Вече цялата маса се тресат от смях, а моя милост нищо не зацепва. Идва моя ред и аз казвам " Една кутия Зелен хайвер". Момчето зад бара заедно с бременната си жена първо ме поглеждат странно и той пита "Моля ?" Аз пак- "Една кутия Зелен хайвер". Той ми вика " Бъзикаш ли се нещо ?" Аз - " Не, изпрати ме един приятел и каза, че сте имали." Бременната му жена само дето не роди от смях, а той вече през сълзи ми вика " Ами свърши, имаме само червен" И аз овцата проста продължавам да не зацепвам и му викам да ми даде червен тогава. Момчето вече не може да си стои на краката от смях и в следващия момент врата на кафето се отваря и виждам от вън всички се заливат от смях. Чак тогава ми присветна каква муня съм и аз започнах да се смея , но на тъпотията си. Дълго време след това в училище се разказваше тази история като легенда.
аз не вярвах на очите си и питаме продавачката колко струва. Тя казва "16 лв.!" мъжа ми вика - взимаме я, а на мен все ми се щеше да питам нямат ли я в друга разцветка

Какъв беше този?Баща ти на никой не е казвал нищо такова!"
... важен, важен... ей, опасна работа значи. Добре, че поне беше безобиден. Ама имаше пистолет, газов, та Веско не изкара толкова безобиден случая. Вика, ако ви беше ударил по един шамар на двете и незнам си какво... абе луда история, невероятна.