Отговори
# 150
  • София
Исках да отворя тема за посещението на зъболекар!

Аз по принцип съм с много здрави зъби, но ... преди няколко дни както си похапвах сладко сладко една печена филийка и усетих нещо не особено приятно: едно малко парченце от заден зъб ми се  отчупи! Малкият човек си взима колкото си има нужда от калций!
Набавих си сусамов тахан и си похапвам вече всеки ден, гледам да не приемам (само по изключение) храни, които "изсмукват" калция от организма!

Записах си и час на зъболекар, но уви е чак след празниците!

Вие ходихте ли вече на зъболекар?!

# 151
shivani,надявам се не мислиш сериозно,че заради малкия човек това твое зъбче се е счупило.Готова съм да се хвана на бас ,че си имала проблем много преди да разбереш ,може би преди 6 мес-1 година да не и повече ,но дефекта е бил много малък и не си го забелязала...
Моля те кажи кои са храните изсмукващи калция,стана ми много интересно.

# 152
Здравейте, мамчета!
Аз докато ви изчета и стана време за лягане! Laughing
Lauren, дано скоро всичко да се оправи при нас и да ни пишеш само хубави новини  Hug

Еличка, хубава си ни е датата, ама и аз си мисля, че ще избързаме малко. Виждам се родила някъде в края на септември.

Трикси, дано всичко да е ОК с изследванията, пиши после. И много весело изкарване във Виена.

feel_u
, айде честито ти синче. Не съжалявай, третото ще е момиче  Whistling Hug

Maria_D и аз ще пътува за Смолян тия дни, но по-вероятно в петък. Ще ходим да видим малкото племенниче. Може и да се засечем там, градът е малък Wink

zvetina
, Добре дошла!

Аз засега няма да пия други витамини, вчера докторът не ми каза дали да спирам ФК, пък и аз забравих да питам.
Да се похваля - сдобих се вчера с бременлински панталон. Ших си го по поръчка и смятам, че стана доста сполучлив. Ако не забравя ще го снимам.

Момичета, кой друг щеше да ходи днес на БХС в МД? Аз днес ходих, ама нищо не направих. На асансьорите пише, че не спират на 14-ти ет., аз се поразходих и пеша и всичко от 10-ти ет. нагоре е в ремонт, вкл. и 14-ти ет, където трябваше да ми направят изследването. Слязох до четвърти етаж,където е другата лаборатория, но там вече нямаше никой (аз отидох и малко по-късно Embarassed). На Информацията също не можаха да ми кажат къде е преместена лабораторията . по време на ремонта. И така, след дълго обикаляне и разпитване нищо не направих  Sad Моля, ако някоя от вас скоро е била на БХС в МД, да ми каже на кой етаж мога да си направя това изследване.
Severinka като застанеш на асансьорите на които пише ,  че не стигат до 14 етаж точно на гърба им има други ,които се качват и ние  се полутахме докато го намерим  .Като се качиш горе ,ще видиш как е ремонтирано и чистичко всичко.
Момичета от снощи съм с зачервено гърло и ми е лошо постоянно,добре поне ,че няма температура #Crazy
обаче нещо ме придърпва долу  ниско и сам притеснена .Не отмина ли периода с придърпването newsm78

# 153
sisanka, благодаря ти много! Hug Аз ги видях и другите асансьори, ама реших, че щом едните не стигат до 14-ти ет., то и другите не би трябвало да спират там  Embarassed Ами, ще ходя пак на 07.05.
Иначе аз се оправих за 2 дни с ментови лукчета, дъвчащите бонбони Алпи и чайове с мед и лимони, а доста ме болеше гърлото. Ако искаш пробвай, може да ти помогне.
А придърпването май може и до края да си го имаме

# 154
  • София
Тези храни, които дават силно кисела реакция вредят на калция в тялото!

Кока колата и другите газирани напитки, бялата рафинирана захар, всички пакетирани сладки неща; пържените храни също дават кисела реакция; пушените сирена; а и старото месо и други.

Има сайтове в интернет, а и книги, в които са засегнати тези неща, аз само се консултирам и взимам това, което сметна за правилно за мен!
Да, за счупването на парченце от зъба ми вероятно има друга причина. Ама видях, че си е бял и... зъболекаря при посещението ми ще се произнесе, няма нужда да правя догадки!

# 155
  • София
Е, най - накрая успях с багажа, куфара едва се затваря, ще се пръсне чак....всеки път се заричам да не взимам много багаж, обаче  Embarassed
резултатите от микробиологията са ми супер, доки каза, ченямам никакви проблеми и инфекции( да не чуе дявола )....много се радвам, не ми се иска да ме навестят гъбките например. Сега чакам 15ти за следващата морфология!
Сев, благодаря за подкрепата и пожеланията, много си мила!
Абе няма ли да го усещам да ме рита това бебоче, уж съм с предна плацента, а нещо никакво го няма.....И аз съм една припряна
Ние утре рано тръгваме, ще ви чета като се върна, а вие до тогава да се пазите  Hug

# 156
  • Варна
Здравейте и от мен!

Не пиша много, но сега трябва вече и аз да се похваля ... ще си имаме мъж и си чакам синия щъркел.  Hands Clap
През цялото време си мислех за момче и това искахме...
Иначе всичко е добре! Много съм щастлива!

Исках за витамините да пиша.. Моята лекарка каза да не пия нищо, но аз не мисля, че мога да си набавям всичките необходими! За Матерната каза, че се раждали големи и дебелички бебета, но до колкото знам от витамини не са пълнее... С първото съм пила Матерна и качих 16 кг., а Вали се роди 3,200 кг. Така, че на своя глава ще ги почна от другия месец!!  newsm78 Чух за едни нови  (Milupa - NEO VIN) в комбинация с омега 3 и омега 6 киселини, така че все още се колебая...

feel_u, пак ЧЕСТИТО от мен! Да са живи и здрави, ще бягат по плажовете...

# 157
Добро утро момичета Simple Smile Къде е загубихте всички.

# 158
Добро утро, момичета!

elissa_kv
, честити ти сини гащи. Hug

# 159
на мене ми казаха да спирам фолиевата киселина и да почвам да пия витамини ,ама още не съм ги взела ......незнам защо се мотам - ПРЕНАТАЛ или МАтерна ....
нещо не ми се пият иначе обичам да гълтам хапчета всякакви ..... може би трябва да отида да си ги закупя вече

# 160
  • София
Мацки,аз успях благополучно да си изврънкам направление за изследвания от личния.
Можете ли да ми кажете коя лаборатория в София работи със Здравната каса?
Рових,търсих,ама нещо  newsm78

# 161
  • Варна
Мацки,аз успях благополучно да си изврънкам направление за изследвания от личния.
Можете ли да ми кажете коя лаборатория в София работи със Здравната каса?
Рових,търсих,ама нещо  newsm78
Ами при вас няма ли във всяка поликлиника лаборатория? Май само те работят с каса.Поне във Варна е така, за София незнам.

# 162
Сиси миличка, на теб най-близо ти е на Плиска, там в 20-та или 22-ра поликлиника (не си спомням точно коя се води) има лаборатория на Бодимед, аз там ходя... струваше май 2 лв. взимането на кръв, може да ти пратят резултатите по пощата.... ако искаш мога да ти обясня точно как да стигнеш до там, пиши ми на лична Simple Smile

# 163
Здравейте и от нас
Моето детенце е с Т и е много жален водих го на лекар и каза че не е нищо сериозно може пак да му растат зъбки Sad

# 164
Благодаря ви за поздравленията! Наистина мамите с диви и енергични момчета ще разберат защо тайничко се надявах на девойка, но действително и в двата рода преобладават момчетата, така че-това е напълно нормално Simple Smile Днес синът ми, който след месец и половина става на 3 години почти влезе в един фонтан, на няколко пъти за малко да го изгубя и за капак на всичко си изтупа върху главата прашната изтривалка пред вратата... Кво да ви говоря... луд да станеш! #Crazy

Гери, колко му е температурата на Дени? Абе зъбки... зъбки... но доколкото знам, това че растат зъбки, може да е причина за отслабване на имунитета и оттам, лепване на вирусчета, настинки и т.н., а не че зъбките предизвикват Т.... Но дано да не е висока, да няма други симптоми и бързо да отмине Praynig

Сисанка, чай с мед най-облекчава! Даже аз си бях направила и за през нощта, защото тогава най ме болеше, само ставах и го топлех... Иначе, на мен ми предписаха Хомеожен за гърлото. Знам, че може и 2-3 таблетки Тантум Верде, но в аптеката ми казаха, че са го спрели от производство.

Лек път и приятно изкарване на всички, които ще ходят някъде! Пазете се!

Общи условия

Активация на акаунт