Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е предложението за създаване на албум със снимки на любимите домашни любимци?
Какви са препоръчителните храни за котки и насоките за избор на храна, както и препоръките за хранене на котки?
Какви са някои препоръки за грижа за котките, като подрязване на нокти и хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е предложението за създаване на албум със снимки на любимите домашни любимци?
-
Какви са препоръчителните храни за котки и насоките за избор на храна, както и препоръките за хранене на котки?
Препоръчително е да храните котката с подходяща котешка храна, която осигурява необходимите хранителни вещества. Ветеринарят може да предложи различни храни, включително извара, кисело мляко и месо. Важно е обаче да избягват вредни храни като тези със сол или подправки и такива, които могат да причинят отравяне. Сред препоръчителните консервирани храни за котки са Gourmet, Darling, Gourmet Gold, Royal Canin и Purina. Предлагат се и сухи храни на Purina и Royal Canin. Препоръчително е да се избягват храни с високо съдържание на сол, като Whiskaс, тъй като могат да причинят бъбречни проблеми. Важно е да изберете храна, която отговаря на нуждите на вашата котка и да се консултирате с ветеринарен лекар за подходящата храна за вашия домашен любимец.
-
Какви са някои препоръки за грижа за котките, като подрязване на нокти и хранене?
-
Какви са някои от предложените методи за обучение на котки?
-
Какви са някои от предложените методи за грижа за котките, като почистване на тоалетна и хранене?
И гледам предните му лапи, възглавничките, някакви бели. Първо си помислих, че му се бели кожата, после реших, че има гъбички. И го вкарах в банята да му измия лапите. Кошмар. Мятане, дърпане, гъзене. Няма нищо навъпреки да го намушкам целия под душа, трае, но едни лапи не дава. И му няма нищо. Явно е минал някъде и се е улепил с нещо.

И един лигав, лигав, само дебне да седна и хоп - на краката ми.
И така - днес го гушнах и айде в колата. По принцип си има една чанта, дето я ползваме като транспортна, ама последно когато го кастрирахме, и сега след година и повече не можа да се пъхне вътре. Аз държа чантата отворена и напъвам навътре, той като порастнал - мисия невъзможна.
И откакто усети, че е извън апартамента, като ме прегърна с 2 лапи през врата и стиска силно и мяука все едно го колят.
Та оказа се, че съм права - като е качил кг и оттам са се появили тез тлъстинки. Сега минаваме на специална диета, и Роял Канин за затлъстели дългокосмести котки. Докторът каза да му давам точно по колкото грама си пише, ама той като е свикнал винаги да има в купичката, ще настане ад вкъщи.
Каза, че не е проблем, че е дебеличък (5.4 кг), но да не качва повече. Стискайте палци да свикне да яде по по-малко, че ще ми дойде нанагорно всяка сутрин да ме буди в 5.
Няколко дни ще е на инжекции и дано прояде вече. Уж за да прояде му давам Диазепам и Алмагел, ама да видим.

Стискам палци на Иванчо !