Отговори
# 540
Не е по-смислено, същото си е, само че явно е наложително да се обяснява по няколко пъти, защото нечии пръсти са по-бързи от мисълта.

# 541
... ядящите боклучави неща, дават пюрета до късно и после детска кухня + вафла боровец.

Ето пример за абсурдна реплика, поставяща всички, ползващи пюрета (независимо от причините и начина на предлагането), под общ знаменател... доста обидна, при това...
Щях да я цитирам и аз, тъй като по - голяма простотия (без извинение) не съм чувала, ама викам хайде от мен да мине ... Обаче не се сдържам вече  Whistling особено след пояснението, което смятам за още по - обидно и азбсурдно твърдение  Crossing Arms

# 542
  • Враца
аз янечек много добре я разбрах какво иска да каже.
и аз давам пюрета и кухня, но няма за какво да се обиждам Peace
само аз ли мога да чета между редовете newsm78

янечек,  Hug

# 543
И аз не виждам какво толкова се обиждате. Аз също давам готови пюрета, ще запиша малката и на кухня след известно време. Много малко от нещата, които аз съм ѝ готвила, са ѝ се услаждали, а и двамата с таткото сме големи чревоугодници (Embarassed) и вкъщи се готви доста пикантно и с много подправки, така че от повечето от нашите манджи скоро не бих ѝ дала. Както казах, малко от нещата, които съм приготвяла специално за бебето, са приемани с охота, така че, за да има нужното разнообразие, давам пюрета, ще взимам храна и от детска кухня. Обаче определено перфектният вариант би бил бебето да се храни с това, с което се храним и ние, но... Място за обида няма, тъй като Янечек е права.

# 544
Извинявам се за офф-а, но в продължение на мисълта на Мрън, че детето отказва да яде от кухнята на семейството. За мен една от причиние да избера да храня детето с приготвена от мен храна е именно детето да свикне с вкусовете на семейството. Е разбира се, доставя си ми удоволствие да и сготвя нещо, тя да грабне лъжицата и хапвайки да казва "мммм-м-м" докато ми кима одобрително с глава.

# 545
Не си разбрала, а бързаш да се ядосваш. Но да поясня, щом не е ясно: не всички, които дават пюрета ядат боклучава храна, но наблюденията ми показват, че всички, които ядат боклуци, хранят с пюрета, за да не си променят начина на хранене заради бебето.

У дома се готви изключително здравословно, но не всеки ден.
Има дни, в които ядем просто салата и сирене /био и двете, продуктите за салата от свекър ми, а сиренето на Хармоника/.
Обаче бебето ми има нужда от храна по различна от домат със зехтин и сирене. За това купувам пюрета и не се притеснявам да храня с тях. Който има сили и нерви да готви всеки ден, да го прави, аз предпочитам да изляза с децата, отколкото да се правя на примерна домакиня.

И услугите на детска кухня ползвам. Екстремизмът не е за мен.

# 546
Място за обида няма, тъй като Янечек е права.

Тя може и да е права да известна степен, но "тонът" на репликата беше леко неподходящ, пък смисълът на същата клони към обобщаване и слагане на всички под общ знаменател. Crossing Arms

И ние не сме от най-здравословно хранещите се, ама това, че давам пюрета е по-скоро заради самите съставки на храната, които още не са въведени в менюто на бебка /понеже захраних късно и заникъде не бързам/.
Иначе ако бях въвела свинското и доматите примерно, нищо не пречи да отделя една порцийка за детето преди да съм сложила огромното количество подправки плюс сол, които слагам принципно.

А пък колкото и боклучави неща да ядем ние с таткото, вафлите "Боровец" и другите подобни смятам да ги отлагам докато мога във времето или по-скоро докато тя не се научи сама да ги яде /когато вече нещата ще са извън мой контрол/.
За ужас на свекърва ми, която само пита кога ще почнем да даваме сладки неща на детето и като й кажа след 4-5 год. най-рано Simple Smile и само ме парира с репликата: "Значи вие ще ядете сладко, а на детето няма да давате, не ви ли е срам?"

Постоянно ме зачеква на тази тема, сякаш ще лиша детето /което в момента е на 10 месеца/ от нещо жизнено важно за оцеляването му.  newsm78

# 547
Място за обида няма, тъй като Янечек е права.

Тя може и да е права да известна степен, но "тонът" на репликата беше леко неподходящ, пък смисълът на същата клони към обобщаване и слагане на всички под общ знаменател. Crossing Arms

Дали изобщо е права дори и до известна степен е много спорен въпрос. От целия пост лъха негативизъм и стремеж да се натрапи мнението, че пюретата са боклуци, храната от кухнята е боклук и това е видно от продължението на мисълта й - ВАФЛА "БОРОВЕЦ". Но всеки съди по себе си.
Права е Киконка за тона и обобщаването. Определено значението беше "който яде боклуци", храни и детето си с боклуци. Ако не е така, то ми е интересно как тогава ще обясни вафлата боровец в реда на мислите си?!?!?? Градацията беше повече от ясна. Ако идеята беше, че хората ядящи боклуци, дават пюрета, за да не ядат децата им боклуците които те самите ядат, то тогава нямаше да се споменава тази вафличка накрая  Sunglasses
Защото и тези които дават пюрета, също могат да кажат - ами не дава пюрета, защото не й се дават пари само за бебето й. (не съм нито от даващите пюрета, нито от здравословно хранещите се - готвя отделно за бебето си и до сега съм дала общо около 7-8 пюрета)
И никой не се обижда, просто дадохме за пример репликата и обяснението й като абсурдни, нали това е темата  Laughing

# 548
  • Враца
ДАЛИ  НЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА СПРЕМ ДА СЕ ДРАЗНИМ ЕДНА НА ДРУГА И ДА НАСОЧИМ ЕНЕРГИЯТА СИ КЪМ НЕЩО ПО-ИНТЕРЕСНО?

# 549
Ние сме на гости при свекървата и на какво ли не се наслушах, че дребното нищо не яде. Много го съжаляват детето, слабо ще си остана, тук тва едва ли не обидно го имат.
На горния етаж в къщата живее брата на мъжа ми, има 2 момиченца, бебето тъкмо що навърши 6 месеца.
Канени сме на ДЕТСКИ рожден ден в 9 вечерта. Голямата щерка стана на 3 годинки. Отиване ние, имаше торта и кола. Аз колата не я намирам за много удачна напитка и то толкова късно, но така са си решили.  сервираха тортата, брата държеше бебето и по едно време му набута торта в устата. Само от крема ми поясниха. Ама то беше маслен крем с какао и смлени ядки. И ме подкани и аз да сам дала на моето. Аз поклатих глава, та той отчупи от шоколадовата украса на тортата и ми я връчи, шоколад да си посмучело детето. Като и това отказа направи някакъв коментар и се усмихна накриво. В нас мъжа ми преведе, че бил казал, че сега му е времето да му дам на детето да опита всичко, иначе после нямало да ги яде тези неща. Ама аз нали сам лоша майка егоист, единствената мисъл дето ми мина беше, че ще има повече шоколад за мене.
То явно за да харесва детето после всичко преди няколко дена баща му и набута и пуканка в устата, но бабата имаше малко повече разум и му я взе. След тортата сервираха и сладолед и явно на 6 месеца не са ги учели да броят, щото един артиса. Та ми го дадоха за моето бебе, че бил се вече разтопил, нямало да се задави. Явно решиха, че само по тази причина не давам. Другото бебе си го изяде не разтопен. Аз имах късмет, че моето чудо таман беше заспало, та се изнесох с него.
Но сега поне сам спокойна, че като почна да захранвам и на детенце не му хареса картофеното пюре ще го поръся със захар по съвет прочетен по-горе. захарта от малък го знае, свекърът ей така из невиделица си "изми" покритите със захар ръце в устата на бебето ми. Ей като светкавица са тия хора не можах да реагирам.

А най абсурдното в тази ситуация. Тука всичките ни племенници (5 на брой) са настинали и аз си държа детето в стаята. Ама те настояват и бабата и тя, какво ще му стане, то господ го пази. Ама явно един момент като сам била в съседна стая и господ нещо не е внимавал, та сме с възпалено гърло. Отиваме до детския лекар на селото и той пита и как се храни. Мъжа ми превежда и онзи като започна нещо да обяснява, много време не млъкна. Те тук нормално като говорят викат, ама този доста силно говореше, пък и започна да ръкомаха. Аз си помислих, не само че ни се карат ми май и ще ни бият. А като ми преведоха, то човека се радвал. И обяснявал, как до 6 месец е хубаво да се кърми, да не се захранва още детето, а него никой не го взимал на сериозно.
Е каква е таз ирония, в България като чета какви педиатри има и как майките лъжат, че вече са захранили, а тука другия вид не ги слушат.

# 550
.... Е каква е таз ирония, в България като чета какви педиатри има и как майките лъжат, че вече са захранили, а тука другия вид не ги слушат.
Може ли да поясниш за къде  иде реч? Вероятно преди си писала, но ми се губи.....

# 551
.... Е каква е таз ирония, в България като чета какви педиатри има и как майките лъжат, че вече са захранили, а тука другия вид не ги слушат.
Може ли да поясниш за къде  иде реч? Вероятно преди си писала, но ми се губи.....
Сигурно има предвид такива като мен.Не ми се разправяше и на Алекс педиатъра си мислеше, че на 4 месеца давам картофено пюре с прясно мляко.

# 552
sawson  Дано ви мине бързо гърлото.Много мразя така някой да ми заведе детето при болни дечица.

# 553
Беба навърши 4м. и свеки се обажда:
'Кисели краставички дадохте ли й вече?'
Аз в шах:'Не!'
Тя:'А трябва! Също и колбаси!'  Crazy
Вече малката е на 8м, но свеки още подпитва за краставичките  Laughing

# 554
  • Видин
'Кисели краставички дадохте ли й вече?'
rotfImbo smile3544 Без коментар  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт