Отговори
# 615
Toзи човечец не ми се вярва изобщо да е лекар. Погледнах мненията му и се сетих кога съм го виждала за първи път - чудеше за секциото. Ако наистина е лекар, който смята потребителите на форума за нагли и необразовани същества, едва ли щеше да иска мнение точно от нас  Mr. Green

Бебето ми беше настанено в стая с обезводнено 3-месечно. Детето беше само на кърма. Не знам къде е истината, но съм сигурна, че не е в крайностите.

3-месечното със сигурност не е било обезводнено заради това, че е било само на кърма. Щом е било в болница сигурно е имало здравословен проблем и е отказвало да приема достатъчно кърма и вода. Или пък е повръщало по някаква причина.
Бебе, което се кърми на поискване и отказва вода, 100% е сигурно, че няма да се обезводни. Ето, моето например, в тези жеги не иска да пие и капка вода и съм сигурна, че не е обезводнено. Все едно дали му предлагам или не - резултатът е един - не пие вода.

# 616
Аз също съм против крайностите.. Ако памперсите стават все по-сухи, а бебето е все така изключително кърмено би било адски глупаво да продължаваш да не предлагаш вода, защото то така или иначе не я искало... Според мен е редно да се предложи и ако не иска няма да пие. Ама пък да се слагат захар, глюкози, мед / ooooh! / във водата само и само да го накараш да глътне - тц  Naughty

# 617
 Споменатото от мен бебе, беше ...притежание на силно вярваща в модерните теории майка, която хем нямаше достатъчно кърма, хем не правеше нищо, за да стимулира лактацията, хем отказваше да дава АМ. Бебето спадаше еждневно на тегло, за 3 месеца беше качило 390 гр.....

# 618
Aми ето - това е една ненормална ситуация, в която даването на вода нямаше да помогне. При нормални обстоятелства, когато бебето поема достатъчно кърма, няма как да се обезводни.

# 619
  • Карлово
Странно, защо тези безотговорнни майки, чиито бебета не наддават по цели три месеца  и не правят нищо по въпроса, се срещат само в нета?!
Защо обезводняване се свързва само и единствено с неприемането на вода? Помислете кога възрастен човек се обезводнява - когато има растройство и повръщане предимно или друг здравословен проблем. Познавам много възрастни, които я изпият една чаша вода на ден, я не, но не си ходят ей така обезводнени.

И не на последно място - темата е Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с късното захранване  , а не за и против даването на вода на кърмаче

# 620
  • София
моето дете пие вода от първия ден на раждането си + кърма  и наддаваше по кг на месец. Роди се голям и си яде до момента с апетит, НО се обезводни от вирус, така че гаранция няма.

# 621
И не на последно място в нета срещам всякакви–от пълни простаци до откровени откачалки. Гадното е, като ги видиш фейс ту фей с, тогава разбираш колко по–абсурдни неща има от това да предлагаш вода на кърмаче или пюре на 3-месечно.

# 622
микки, не пали толкова, връзка между кърменето и късното захранване определено има. А и наистина понякога съветите тук в този подфорум са крайни, например моя позната упорито кърмеше бебето си на поискване, дори и когато през 3-я месец качи 200 г, през 4 - не качи нищо, но това защото тя сляпо вярваше, че всяка жена може да произвежда по над литър кърма на ден - което изобщо не е вярно.

Освен това, пак тя, започна да дохранва с АМ на 4 1/2 месеца, което за мен е безсмислено, при условие че СЗО по това време приема за ОК захранването. Но такива са били съветите в този подфорум (леко вманиачени).

За справка, бебето й се роди 4,700, качи доста първия месец, започна рано да се обръща, и вероятно е имало повишени нужди от храна, съответно нейната кърма като количество очевидно не е била достатъчна.

# 623
  • Карлово
Бибона, изобщо не съм запалила.  Laughing  Темите /тази и за кърменето/ са създаде с цел да се посмеем и пошегуваме, нямат абсолютно никакъв информативен характер.
Не винаги кърменето на поискване е единственото и достатъчно условие бебето да се храни добре и да наддава.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 14:13 от микки

# 624
Пък и често "на поискване" хората го разбират различно. Аз съм срещала мнения че се кърми "на поискване" но трябва да има интервал от поне 2 часа между храненията, или други някакви условия. Затова и е трудно да се отсъди дали майката "няма достатъчно" кърма, бебето има повишени нужди или например начина на кърмене не е оптимален, или майката наистина трябва да захрани.
Имаме приятелче, момиченце, родено същия ден като Дими, кърмено и досега. Детето стърчи 1 глава над сина ми, на 1 г. беше около 13 кг. и не желаеше да поеме повече от лъжичка твърда храна на ден. Също така от 3 бебета, които заедно гледахме без капка вода миналото лято нито едно не се обезводни Simple Smile Но пък почти никога не е имало момент 3-те майки да сме заедно на кафето и поне една да не кърми в момента Simple Smile

# 625
  • До хладилника, който обичам
Споменатото от мен бебе, беше ...притежание на силно вярваща в модерните теории майка, която хем нямаше достатъчно кърма, хем не правеше нищо, за да стимулира лактацията, хем отказваше да дава АМ. Бебето спадаше еждневно на тегло, за 3 месеца беше качило 390 гр.....
Тоест, съвсем не става дума за типичната ситуация, в която се приема, че няма нужда от даване на вода на здраво, доносено бебе, което по всички показатели е добре оводнено само на кърма при кърмене на поискване.

Последните страници са всичко други, но не и номинации за абсурдни реплики за късно захранване...

# 626
Една майка от градинката пред блока ми предложи да захраня бебо с Кроки ,защото то си било "царевичка и масло" ooooh!Чиста работа ,аз чета от месец всякакви схеми за захранване,луднала съм с какво да започна ,а тази направо ме застреля с това Кроки
"Ми да ,вика ,той е голям вече ,всичко може да яде" Crossing Arms

# 627
Mоя пример не е точно за захранването, но попаднах на една леля, чийто снаха признаваше само АМ и като разбра че кърмя, ме попита: Кога ще почна да давам мляко? - аз направо се запънах какво да й кажа, като кърмя явно давам нещо друго  Shocked

# 628
Аз може и да съм писала някъде в по-предните страници,но вече не се сещам,ама на нашата педиатърка като и казахме,че е изцяло на мляко (АМ,не можах да кърмя) до 4-тия месец и и стана лошо.Почна да вади едни учебници от Втората световна война,брошури да ни показва и разказва как в България така се практикувало ранното захранване... Laughingпърво сокчетата,после пюрета бла бла...Ние само кимахме глави и се съгласявахме,но съвсем друго правехме  WhistlingВода не беше пила до към 5-тия месец,един ден памперса и беше сух и се уплаших,че се е обезводнила-от тогава почнах да и давам и вода.Моя позната почна да дава прословутите сокчета на 40 дена и се чудеше детето и защо има колики и разтройство.Спря го и след 10 дена пак почна да му дава... newsm78

# 629
  • York
Мен днес ме питаха до кога така с това кърмене, след като захранвам вече  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт