Отговори
# 600
... и каза да седна да си поговорим.

Ясно, говорело му се е на човека  Simple Smile Не разбирам какво го е интересувало колко време е кърмено детето, все пак сте отишли да му прегледа крачето  Rolling Eyes

# 601
  • София
аз поне си направих извода, че или кърменето е довело до това детето ми да не е спокойно или пък имаше нещо друго предвид, но неможах да го схвана  Rolling Eyes За мъжа ми- имаше предвид, че кърменето вреди на гърдите, а после мъжът ми ще страда от това, поне аз така разбрах, з-то го каза в едно изречение, явно имаше връзка м/у гърдите и мъжа ми  newsm78
Каза, че на 7г е хубаво да започне с колективен спорт, там където им се крещяло на децата- може би имаше предвид, че пищи, защото е глезен или з-то е кърмен и оттам глезен  newsm78 Предадох ви разговора, ако можете си го дешифрирайте, аз лично трудно се справям с тази задача. Факт е обаче, че през нощта синът ми се събуди с рев, риташе в леглото и викаше "не,не,не..."   Sad

# 602
Аз все пак си мисля, че трябва да има някаква инстанция на МЗ, която да бъде уведомена, за подобно непрофесионално поведение на лекарски персонал?  #2gunfire

Да - това става с подаване на писмена жалба в Районната здравноосигурителна каса (РЗОК), като се приложи и копие от амбулаторния лист. Препоръчително е и да се цитира документ, чиито препоръки/разпоредби се нарушават, а има поне няколко официални такива, които препоръчват кърмене ПОНЕ до годинка. Резултатът е глоба за лекаря, ако разбира се прегледът е минал по здравна каса, защото в противен случай този вариант на писмено оплакване отпада, възможността за глоба също.

# 603
Може би повече майки трябва дзапочнат да подават жалби, за да вземат да се освестят тия доктори най-сетне!

# 604
Остави другото, ама ...
...... Немога да разбера какво е това всеотдайно и жертвоготовно гледане на деца......
Тоя малоумник как очаква, че трябва да се държат майките??? Егоистично и безотговорно ли?  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

missence, според мен трябва да му напишеш на тоя .... името с големи букви, да се знае кой е.

На мястото на точките се чудех, човек ли да напиша ,или лекар. Е, нито еднно от двете не подхожда за подобни индивиди!

# 605
  • София
Аз все пак си мисля, че трябва да има някаква инстанция на МЗ, която да бъде уведомена, за подобно непрофесионално поведение на лекарски персонал?  #2gunfire

Да - това става с подаване на писмена жалба в Районната здравноосигурителна каса (РЗОК), като се приложи и копие от амбулаторния лист. Препоръчително е и да се цитира документ, чиито препоръки/разпоредби се нарушават, а има поне няколко официални такива, които препоръчват кърмене ПОНЕ до годинка. Резултатът е глоба за лекаря, ако разбира се прегледът е минал по здравна каса, защото в противен случай този вариант на писмено оплакване отпада, възможността за глоба също.

по здравна каса беше прегледа. Съжалявам, че не записах разговора ни.

Цитат
missence, според мен трябва да му напишеш на тоя .... името с големи букви, да се знае кой е.

въздържам се, з-то името му научих тук във форума. Има много доволни от него и явно като специалист е добър. Дали не му беше ден незнам, НО като човек не струва, поне според мен. Иначе доволните мами да си го посещават, а не заради мен да не искат. Просто аз съм отвратена от отношение   Sad

# 606
missence ти сигурна ли си че е бил доктора? Да не е бил скучаещ пациент от съседния психодипансер?Както е бил и без престилка  Whistling Аз се смях, смях ама това е тооооолкова тъжно всъщност че ми докривя  Sad

# 607
  • София
missence ти сигурна ли си че е бил доктора? Да не е бил скучаещ пациент от съседния психодипансер?Както е бил и без престилка  Whistling Аз се смях, смях ама това е тооооолкова тъжно всъщност че ми докривя  Sad

за съжаление съм сигурна, тъй като майка ми преди години е ходила при него и е била доволна, тя беше с мен и го позна  newsm78

# 608
Най-абсурдното,което съм чула е:
" Еее,не се плаши толкова да захраниш по-рано,аз сина ми съм го захранила още,когато беше на един месец"  Whistling smile3505

# 609
прясно"снесена" "мъдрост" на нашата педка: "Ще кърмиш само сутрин и вечер, иначе - 4 хранения през деня...

# 610
лекар към мен: "г-жо, пиша в полето анамнеза "кърмен до 1г, тъй като кърменето след 6-я месец вече е диагноза."

Срината съм!  Shocked

smile3529

Joy  Joy  Joy

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 01:00 от den 17

# 611
За храненето:

Кърмата е основно ядене до 6-тия месец и като казвам основно, НЕ ЗНАЧИ единствено. Още през втория месец се започва даването на плодово пюре+мляко един път в деня, от там започва промяната на храненията.

Кърмата е изключително хранителна, но след 6-тия месец НЕ Е достатъчна на организма на бебето. Ранното захранване с друга храна е съобразно разширението на стомаха, което става всеки месец, нормалната функция на перисталтиката и дванайсетопръстника е НОРМАЛНА, тогава, когато детето обработва определена храна.

Вода се дава през вечерта, за да може бебето да се "уводнява", а даването на кърма през това време може да му причини пилорна стеноза, което се лекува единствено чрез хирургическа интервенция. Дори след първия месец се премахва и яденето в 00:00 ч.

Както казах - кърмата е хранителна и дори да не се дават други продукти на детето, то ще бъде сито, но проблема не е в това дали е сито или не, проблема е, че съставките в кърмата след 6-тия месец не съдържат това, което е нужно на организма. Не се наблюдава моменти физически абнормации. Наблюдават се промени в развитието след време. Децата са по - податливи към вируси и инфекции, вероятността от психично разстройство е 13/1 000 000, докато при взимане на описаните продукти е 4/1 000 000.

Друг факт е, че аз съм изгледан по книга, не същите неща, но почти същите. Висок съм 185 см, тежа 70 кг, чувствам се като на 20, никога през живота си не съм влизал в болница (а и дано не е късмет) и почти никога не съм се разболявал.

Още един факт е, че аз съм един от педиатрите в България, които считате за много некадърни.

# 612
Да, и аз току що го четох. Този човек в много отношения е останал в миналия век! Постът е от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=517403.30
Майките, които се доверяват на този педиатър  май не кърмят дълго... #2gunfire

# 613
Бебето ми беше настанено в стая с обезводнено 3-месечно. Детето беше само на кърма. Не знам къде е истината, но съм сигурна, че не е в крайностите.

# 614
Аз съм убедена, че поне в жегите вода трябва да се предлага, ако детето е наистина жадно, ще пие, ако не - ще откаже. Моята дъщеря пропи вода около месец след захранването, т.е. горе-долу на 7 месеца, а през цялото време съм предлагала (периодично преди захранването и ежедневно след него). Но тя е зимно бебе. Племенницата ми пък пропи вода, когато беше на 2 месеца, преди това отказваше, но бяха страхотни жеги и пропи изведнъж и на големи глътки. Така че да, истината е някъде по средата и зависи от различни фактори.

Общи условия

Активация на акаунт