Как да премахна едно кърмене и трябва ли да се цедя?

• 3 894
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Нито една книга, която съдържа медицински термини, углав, разсъждения, насоки, препоръки и съвети НЯМА ПРАВО НИКЪДЕ ПО СВЕТА да бъде публикувана просто ей така. Съгласно законите на СЗО, книгата трябва да бъде прегледана и редактирана от комисия, членка на СЗО, както и още няколко поред процедури, които са в състояние да потвърдят истиността на книгата.

Като допълнителен член от закона, СЗО отсича, че всяка книга, трябва да се защити с научни изследвания и статиските, както и документи доказващи употребата/ползата/вредата на упоменатите неща. Няма вариант книгата да бъде приета, ако не мине тези и куп други неща. Все още няма такъв вариатн и няма как да има. Запознайте се със законите на ЕС, на СЗО и на всички, казвам всички, АМА ВСИЧКИ издателства и редакции, които са под тяхна юрисдикция.

Издаването на книга, без тези етапи подлежи на лишаване от свобода - от 10 до 30 години. И както следва, в Америка - от 15 до живот, Германия - от 10 до 50. Другите статистики са между тези цифри.

Имам едва - 1-2 поста, а за да пиша на човек, задал въпрос за нещо толкова важно, то би следвало да съм ХИПЕР сигурен в думите, които казвам.  Не бих си позволил да дам съвет, без да знам нищо по въпроса.

За храненето:

Кърмата е основно ядене до 6-тия месец и като казвам основно, НЕ ЗНАЧИ единствено. Още през втория месец се започва даването на плодово пюре+мляко един път в деня, от там започва промяната на храненията.

Кърмата е изключително хранителна, но след 6-тия месец НЕ Е достатъчна на организма на бебето. Ранното захранване с друга храна е съобразно разширението на стомаха, което става всеки месец, нормалната функция на перисталтиката и дванайсетопръстника е НОРМАЛНА, тогава, когато детето обработва определена храна.

Вода се дава през вечерта, за да може бебето да се "уводнява", а даването на кърма през това време може да му причини пилорна стеноза, което се лекува единствено чрез хирургическа интервенция. Дори след първия месец се премахва и яденето в 00:00 ч.

Както казах - кърмата е хранителна и дори да не се дават други продукти на детето, то ще бъде сито, но проблема не е в това дали е сито или не, проблема е, че съставките в кърмата след 6-тия месец не съдържат това, което е нужно на организма. Не се наблюдава моменти физически абнормации. Наблюдават се промени в развитието след време. Децата са по - податливи към вируси и инфекции, вероятността от психично разстройство е 13/1 000 000, докато при взимане на описаните продукти е 4/1 000 000.

Друг факт е, че аз съм изгледан по книга, не същите неща, но почти същите. Висок съм 185 см, тежа 70 кг, чувствам се като на 20, никога през живота си не съм влизал в болница (а и дано не е късмет) и почти никога не съм се разболявал.

Още един факт е, че аз съм един от педиатрите в България, които считате за много некадърни.

Няма да продължавам безмисленият спор.

Поздрави.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 20:22 от onoffon

# 31
  • Видин
Ужас. То простотията не ходи по животните, а по хората...

# 32
  • Mediterraneo
Въпреки че е заметено веднъж, не мога да не кажа "Честито!"
Блажени са верующите, които за съжаление все още са много... Всичко написано е известно на всяка една от нас. И на всеки педиатър с 30 години стаж, който не е чел нищо от следването си насам  Tired

# 33
onoffon , ако ти си действащ педиатър (в което ама адски силно се съмнявам), и даваш подобни препоръки за отглеждането на бебета-горките те! ooooh!

Сега по въпроса за "цитатите" от книгата с автор уж Алисън Маконъхи-такива писания няма никъде! Посочи ми на коя страница ги прочете, че днес я разгледах ама много щателно въпросната, и такива "препоръки" никъде нямаше!

За храненето:

Кърмата е основно ядене до 6-тия месец и като казвам основно, НЕ ЗНАЧИ единствено. Още през втория месец се започва даването на плодово пюре+мляко един път в деня, от там започва промяната на храненията.

Вземи и ти прочети препоръките на СЗО, не само "законите им" (хахаха-ако не ти е известно-не са законодателен орган, не се излагай Laughing).

Никъде в препоръките за хранене на бебета от СЗО няма даване на каквото и да е различно от кърма/АМ от 2-и месец!!!!!!!

И понеже аз явно съм чела доста повече учебници по педиатрия от теб, дори в тези издание 1968, няма подобни глупости!

Вода се дава през вечерта, за да може бебето да се "уводнява", а даването на кърма през това време може да му причини пилорна стеноза, което се лекува единствено чрез хирургическа интервенция. Дори след първия месец се премахва и яденето в 00:00 ч.

Както казах - кърмата е хранителна и дори да не се дават други продукти на детето, то ще бъде сито, но проблема не е в това дали е сито или не, проблема е, че съставките в кърмата след 6-тия месец не съдържат това, което е нужно на организма. Не се наблюдава моменти физически абнормации. Наблюдават се промени в развитието след време. Децата са по - податливи към вируси и инфекции, вероятността от психично разстройство е 13/1 000 000, докато при взимане на описаните продукти е 4/1 000 000.

Това пък е тотална глупост! Би ли ми посочил къде по-точно се намира часовника на бебешкия стомах, че да знае той дали е ден или нощ?! На едномесечно... ooooh!!!!

Недей писа повече глупости  Praynig, ппак казвам-излагаш се!

И в заключение-ако някой се е сбъркал да ти издаде диплома за педиатър-скъсай я!

# 34
Благодарение на ей такива съвети, повечето майки на връстници на дъщеря ми, дават кисело мляко със захар, корички хляб и попара още от 4-5м.  ooooh! И гордо възхваляват педиатрите, препоръчали им "чудесния" режим на хранене. Децата им само дето пържоли с картофки не са опитали.... Същите майки гледат със съжаление на детето ми и ме укоряват, че едва ли не я подлагам на жесток глад. Аз и моите "новаторски" идеи, относно захранването не са никак радушно приети сред последователите на школата на господин педиатъра по-горе. Да се чуди човек, как живее детето с малкото зеленчукови пюрета, които съм въвела до сега. Mr. Green

# 35
Обясних, че на некадърни псевдо-мислещи себе си за добре информирани, обикновени хора, без никаква степен в медицината, както и пълно невежество в сферата на законите в ЕО-ии, няма да обяснявам.

Хора, ще ви дам един съвет, той е напълно приятелски, без никакви зли помисли - не се бъркайте в работата на хората. Това е нещо много сложно, не е за вашите глави.

Ако прочетеш всички съществуващи книги и учебници за педиатри, ти не си педиатър, а любител на литературата.

В моята практика съм лекувал хиляди деца и бебета, може би са над 15 000 по статистиката ми, близо две хиляди от тях съм спасил чрез интервенции. Аз моята работа си я знам, хората не се оплакват от мен, доволни са. А вие тук сте невежи и нагли хора, които мислят, че всичко, което са прочели в интернет или по книгите, ги е направило най - добрите педиатри.

От такива като вас, стотици хора идват през месеца и се чудят как да се оправят "Така ни съветваха в един форум", Така ни казаха във форума" и тем подобни. Множество от случаите са изключително тежки. И всичко това е от такива малоумници като вас, които дават/отхвърлят съвети, мислещи себе си за най - умни.

Най - жалкото е, че с тези разсъждения вкарвате бебета и деца в реална опасност за живота. Пак ви казвам най - приятелски - не се занимавайте с неща, които не са вас.

И още нещо, не си ти човека, който да ми каже аз какво да си направя дипломата. Такива всезнаещи сте навсякъде, но за сметка на това много некадърни. Извинявам се, но е така.

Какво писали в СЗО, какво станало там, в онзи учебник от 1901 година, простотии, простотии и пак простотии. Почти всички деца, които са записани при мен са на този принцип и са доста добре, при това нямат проблеми, но уви вие сте по - умни и знанията ви са пресни, пресни, от преди ден, два, година. Ние сме с информация от преди 30 години, след това не четем. Така сме ние педиатрите.

И за некадърният пост в зелено - Детето има биологичен часовник още в майката на корема, знае кога е вечер и кога е ден, не знае наименуванието на думите, не знае, че има по 12 часа на всяко, но го чувства. Това е промяната. Освен всичко, изучавам бебешкият начин на мислене, което е счетено за най - трудното нещо на този свят. До този момент мога да ти кажа, че бебето не само, че знае кога е ден и нощ, но и множество други неща. Сънува бели, цветни, големи топки, сънува фигури, сянки, дори собственото си лице. Сънят във ваза полунощ се свързва с отключването на определени сънища, което е допълнително за разпознаването.

Но, на него не му трябва да знае кога е ден или нощ от това, което споменах. Нощното хранене се премахва, защото перисталтиката работи по - бавно, а тракта абнормира, със малко, но абнормира. Прави се вечер, защото се явява 8-мо ядене, а то е напълно излишно за едно денонощие.

Няма нужда да отговаряш, аз също няма да го направя повече.

ПП: През първата година най - тежка храна за бебето е една проста супа, нищо друго, всичко останало е пюрета, каши, мляко. Жълтък се дава задължително, но то е едно малко парченце.

# 36
Малиии, кой е тоя, да не попаднем случайно на него някой път, че си имаме едно подобно плашило вече (в женски род обаче)...

# 37
Обясних, че на некадърни псевдо-мислещи себе си за добре информирани, обикновени хора, без никаква степен в медицината, както и пълно невежество в сферата на законите в ЕО-ии, няма да обяснявам.
За разлика от теб, смея да твърдя на фона на писанията ти,( които с всеки изминал пост си противиречат) че съм да-по информирана от теб bowuu Степените ми-не ги знаеш, не ги коментирай Wink

Хора, ще ви дам един съвет, той е напълно приятелски, без никакви зли помисли - не се бъркайте в работата на хората-кои "хора"? newsm78. Това е нещо много сложно, не е за вашите глави. еее, не ни подценявай Laughing

Ако прочетеш всички съществуващи книги и учебници за педиатри, ти не си педиатър, а любител на литературата. -опссс-нали по-горе рече да се чете?? Rolling Eyes Сега ново двайсе!

В моята практика съм лекувал хиляди деца и бебета, може би са над 15 000 по статистиката ми Scream (нали в статистиката има "измишльотини"-цитирам те Wink), близо две хиляди от тях съм спасил чрез интервенции. Аз моята работа си я знам, хората не се оплакват от мен, доволни са. А вие тук сте невежи и нагли хора, които мислят, че всичко, което са прочели в интернет или по книгите, ги е направило най - добрите педиатри.-кажи си името и от кой град си, щом си толкова добър!

От такива като вас, стотици хора идват през месеца и се чудят как да се оправят "Така ни съветваха в един форум", Така ни казаха във форума" и тем подобни. Множество от случаите са изключително тежки. И всичко това е от такива малоумници като вас, които дават/отхвърлят съвети, мислещи себе си за най - умни. О не! Абсутрдните "съвети" ги пишеш ти!

Най - жалкото е, че с тези разсъждения вкарвате бебета и деца в реална опасност за живота. Пак ви казвам най - приятелски - не се занимавайте с неща, които не са вас.

И още нещо, не си ти човека, който да ми каже аз какво да си направя дипломата. Такива всезнаещи сте навсякъде, но за сметка на това много некадърни. Извинявам се, но е така. все по-категорична ставам относно мнението ми за дипломата ти! Поддържам по-горното, в зелено написано за нея Mr. Green

Какво писали в СЗО, какво станало там, в онзи учебник от 1901 година, простотии, простотии и пак простотии...е в предния ти пост не бяха простотии..в този защо станаха (СЗО), а учебниците-вземи ги прочети пак..ако изобщо някога си отварял подобни Почти всички деца, които са записани при мен са на този принцип и са доста добре-кой "принцип" че не стана ясно?, при това нямат проблеми, но уви вие сте по - умни и знанията ви са пресни, пресни, от преди ден, два, година. Ние сме с информация от преди 30 години, след това не четем. Така сме ние педиатрите. -да! Факт е!

И за некадърният пост в зелено Mr. Green-ще сънуваш зелени сънищааа- Детето има биологичен часовник още в майката на корема, знае кога е вечер и кога е ден, не знае наименуванието на думите, не знае, че има по 12 часа на всяко-какво " на всяко", но го чувства. Това е промяната.-коя? Освен всичко, изучавам бебешкият начин на мислене, което е счетено за най - трудното нещо на този свят. До този момент мога да ти кажа, че бебето не само, че знае кога е ден и нощ, но и множество други неща. Сънува бели, цветни, големи топки,много моля, кажи ми как ти го каза точно това бебето Sunglasses сънува фигури, сянки, дори собственото си лице.обясни ти го със..? Сънят във ваза полунощ не са ми известни такива Фази..други са им именцата  :lol: "ортодоксален (бавен) сън и парадоксален (бърз) сън-чувал ли си? се свързва с отключването на определени сънища, което е допълнително за разпознаването.-на кое?

Но, на него не му трябва да знае кога е ден или нощ от това, което споменах. Нощното хранене се премахва, защото перисталтиката работи по - бавно, а тракта абнормира, със малко, но абнормира.ГЛУПОСТИ-нищо, ама нищо не абнормира....дай да спрем и сърцето, а...да си почине? hahaha Прави се вечер, защото се явява 8-мо ядене само защото е осмо хранене?!?! #Crazy Хайде стига! Голям довод!, а то е напълно излишно за едно денонощие. ахам Thinking

Няма нужда да отговаряш, аз също няма да го направя повече. Няма начин-длъжна се чувствам Mr. Green, но искренно се радвам, че ти спираш! Hug

ПП: През първата година най - тежка храна за бебето е една проста супа, нищо друго, всичко останало е пюрета, каши, мляко. Жълтък се дава задължително, но то е едно малко парченце.-няма такъв филм!

# 38
  • София/Варна
Много съжалявам, че един толкова обичаен въпрос е станал повод за такива ожесточени спорове.

Като консултант по кърмене често ми се случва да имам досег с детски специалисти, къде директно, къде индиректно. Уважавам труда им, защото е истинско предизвикателство да се работи с невръстните пациенти.
Както във всяка наука, така и в медицината си има различни школи и течения, имащи своите поддръжници и последователи, както и противници. По принцип в този подфорум мнозинството от нас са привърженици на онази педиатрична школа, проповядваща по-късно захранване, както и не отрича кърменето на интервали по-малки от три часа, както и нощните кърмения.
Надявам се г-н onoffon да уважи нашия избор и да не нахлува в темите ни с гръм и трясък  Peace.

Иначе, Камеа, подкрепям това, което момичетата са те посъветвали - води се по детенцето си. Ако не даде сигнал, че иска гърда и си заспи, няма нужда да предлагаш. Вече е достатъчно голямо и лактацията не е толкова силно зависима от нощната стимулация. Хубаво ще е да се следиш в началото, за да се намалят рисковете от препълване и дискомфорт. Ако се налага, може да се поизцеждаш малко за облекчение.

# 39
Хм, това да не е д-р Йосифов  Thinking  Mr. Green

# 40
  • Карлово
некадърни псевдо-мислещи
не се бъркайте в работата на хората. Това е нещо много сложно, не е за вашите глави.
А вие тук сте невежи и нагли хора,
И всичко това е от такива малоумници като вас,
Такива всезнаещи сте навсякъде, но за сметка на това много некадърни.

Добре би било да прочетеш и правилата на този форум.

2. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

Човек с елементарна култура, дори и без да ги е чел, не би си позволил да обижда по този начин.

# 41
  • Бургас
Точно същото щях да пиша Peace, ей сега ще ни просветли за сокчетата от 10-20 ден Mr. Green, да не си стоим такива неразбиращи нищо от хранене на собствените ни деца Laughing.

# 42
  • До хладилника, който обичам

Обяснявам в знак на добра воля само веднъж за всички нежелаещи да четат правилата на форума и смятащи себе си за най-върховно-разбиращи, които преценяват, че щом у дома им викат 'ей, велик си!' сигурно е сто процента така, че този тон могат да ползавт у дома, но не и тук.

Няма да спорим за това кой къде го признават и кой за какво и колко е учил. Аз мога например да покажа документ, доказващ реална международна акредитация, която важи по света и се признава без спор или съмнение. Ако не сте готов/а да покажете насреща подобна диплома, моля не раздавайте квалификации. Мога да раздавам жълти и червени картони при нужда без колебание.
Това може да се брои за първо и последно предупреждение.

# 43
Joy Joy Joy

И аз много се интересувам от името на тази премъдра личност! Предстои ми избор на педиатър ! Wink

# 44
Не е толкова важно името, повечето педиатри са като него.

Общи условия

Активация на акаунт