Как да премахна едно кърмене и трябва ли да се цедя?

• 3 899
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
  • Видин
Нормалното хранене следва да е в тези часове:

6:30 - мляко. Само едно мляко за деня??

10.00 - попара.

13.30 - месно /зеленчукова пюре

17.00 каша или кисел.

20.30 - супа.

От петия и шестия месец в 13.30 се приема 1/4 жълтък.

През седмия достига до половин жълтък.

Изцеждай се след всяко кърмене, не е строго задължително, но е препоръчително. Колкото повече се изстисква гърдата, толкова повече кърма идва и се възпроизвежда. Задържането на кърмата прави гърдата твърда и болезнена, може да се достигне и до мастит.

Това е от мен. Simple Smile
Моля?  ooooh! Това ми звучи като събрана информация от темата за абсурдните реплики. Confused

# 16

6:30 - мляко.

10.00 - попара.

17.00 каша или кисел.

20.30 - супа.

От петия и шестия месец в 13.30  hahahaсе приема 1/4 жълтък.

Изцеждай се след всяко кърмене, не е строго задължително, но е препоръчително. Колкото повече се изстисква гърдата, толкова повече кърма идва и се възпроизвежда. Задържането на кърмата прави гърдата твърда и болезнена, може да се достигне и до мастит.

newsm09
Ами то тук само 1 млечно хранене..каква кърма изобщо при такова хранене newsm78
Моля, не давайте такива абсурдни съвети Praynig

# 17
Тези абсурдни съвети са извлечение от световна енциклопедия за грижи не детето.

Изпитани и проверени от СЗО. Тези абсурдни съвети са изгледали милиони деца по цял свят. Вие българите май се мислите за всезнаещи? Това ви е проблема. Регламентираното хранене е ясно и точно отсечено, а употребата на друг вид храна може да доведе до трайни патологични проблеми с детето.

Абсурдно е да коментираш мнение, което не е в юрисдикцията ти, още по - абсурдно е да го дефинираш като грешно.

В млякото има белтъчини, но не трябва да забравяме, че освен от млякото, детето набавя белтъчини и от други хранителни продукти. Прекомерното приемане на белтъчини е счетено за вредно.

Белтъчините трябва да представляват от 10 до 13% от общия енергиен прием на бебето. 

Към автора:

Извинявам се за некадърното мнение, което дадох. Просто реших, че една ВЯРНА информация би била полезна, сиреч се опитвах да помогна.

Поздрави.

# 18
  • Mediterraneo
О, Боже! Че и какви термини използваме... В крайна сметка съветът е безумен сам по себе си, независимо откъде си извлякла информацията. Милиони деца са отглеждани и със сдъвкани залъци хляб и манджа от 1-я месец на живота им, но това не значи, че е нормално подобно отглеждане.

Моето бебе е вече на 7 месеца. Не си представям режимът му да е като този, който си посочила. И да- каква кърма, какво цедене, при едно млечно хранене на ден  Tired Попари, супи, кисели... Че и половин жълтък. Аз съм много назад от тенденциите, препоръчвани от СЗО.

# 19
Световна практическа енциклопедия за грижи на детето, минала всякакъв вид тестове. От там е информацията. Един от най - добрите педиатри в световен мащаб го препоръчва, човек с над 30 години стаж. Вие тук сте напред с материала, гледате го както намери за добре, майната му на информацията, нали?

Баба каза, че така е добре, значи е добре. А пра баба му каза, че това е грешно - значи е грешно.

Защо да му давам това, като не ми се струва правилно?

Купища въпроси, но възникващи единствено във глави като българските.

Хората си купуват МИШКИ и специално за тях си взимат КНИГИ по които да ги гледат. Какво остана за детето? Нима майченият инстинкт и семейните познания по медицина са по - добрият избор за едно дете? Не мисля.

И да, целият свят е крив, само тук в България сте прави... Как забравих, че това въпреки всичко си остава България.

# 20
Няма смисъл, жената е решила, че е направила грешка с късното захранване и толкова.
На мен ми беше чудно как една уважавана в града педиатърка реши, че едно бебе е с анемия само по външния му вид и накара майката да захрани рано с месо... Ама ей на, специалистите са навсякъде.
Тарталета чети добре преди да пишеш.Пиша че съм ЗА дългото кърмене,по-късното захранване,но трябва да се взимат допълнителни витамини от майката.Поне в моя случай се оказа така.И това,че при моето дете се появи анемия не означава,че при останалите ще се появи.Просто споделих какво се случи с моя син и каква е причината да се получи според педиатъра ни.

# 21
  • София
Ей тук е много интересно. Не знам защо тези съвети и препоръки ми звучат като съветите на масовия български педиатър. Каква България, какви българи? Всеки лекар в малко, българско селце ще ти даде тези препоръки. Явно и те са се учили от таз чудна енциклопедия за гледане на деца. А тези невежи от СЗО явно трябва на опреснителни курсове да ходят.

# 22
onoffon, ние, българите не сме всезнаещи-но се стремим да се осведомяваме за това-онова Wink, а апропо ти като не си българин-какъв си?
Би ли ми посочил и таз енциклопедия (линк към книжарница) къде да си я закупя, че ми стана интересно Mr. Green

# 23
onoffon, бреййй, каква смелост-да нахлуеш в кърмаческия толкова гръмко и нападателно! Mr. Green

Искаш ли да погледнеш малко неща из нета и тогава да ни обвиняваш?!

"... изключителното кърмене за 6 месеца е оптималният начин за храненето на бебетата. След това бебетата трябва да получават допълнителна храна с продължаване на кърменето до 2 годишна възраст или дори повече." жълтък? newsm78
http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Прегледай и 8-ма глава http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdf
За да те олесня- СЗО препоръчва изключително кърмене до 6м, след това се въвеждат другите храни, като кърменето продължава да е основна храна за бебето до към 1г!

# 24

6:30 - мляко.

10.00 - попара.

17.00 каша или кисел.

20.30 - мляко.

От петия и шестия месец в 13.30 се приема 1/4 жълтък.

Всъщност видях, че съм допуснал грешка в поста си, в 20:30 е мляко (кърма), а не супа, млякото се заменя със супа през 8-9 месец от развитието на детето.

Напълно съгласен съм с информацията, че до към 6 тия месец основната храна на бебето (а и понякога единствена) е кърмата, но жената каза, че бебето е в 7 мия месец, а нормалната храна за едно бебе в седмия месец е тази, която споменавам.

Да, ЖЪЛТЪК. Вари се много внимателно и се разронва с вилица (примерно).

Тук говорим за нормален режим на едно дете в 7 мия месец, а не на дете, което започва да се кърми на 10 дни примерно.

Иначе за начало на кърменето са познатите хранения на 3 часа, като между 00:00 и 6:00 няма ядене, а само приемане на преварена вода.

Кърмата е доста хранителна, но след 6 тия месец не предоставя всички необходими неща за бебето.

# 25
  • Видин
Вай Аллах ще кажа само  hahaha Joy
Онофон, предлагам ти да прочетеш информацията в Библиотеката. Много неща ще ти се изяснят и ще спреш да приказваш глупости.

# 26
onoffon, а мнението ти от 21:44ч, цитат от някъде ли е или е от една-жена-каза.ком?
Чакам си още отговора на въпросите зададени към теб в 16:33ч, днес  Crossing Arms

# 27
Алисън Маконъхи прави изявлението.

# 28
Защо трябва да се премахва -нали е научно доказано,че майчината кърма е най-полезната храна за детето.

# 29
onoffon, с риск да продължа този безумен спор, искам да те помоля да цитираш съвременни източници/изследвания, според които опсаният от теб режим е подходящ за дете на 7 месеца.
Ани е посочила официални източници, които препоръчват съвсем различни принцпи на хранене, моля те също да се обосновеш, за да не се превръща разговора в махаленски спор.
И още нещо - в изказванията ти виждам огромно противоречие - хем кърмата трябвало да бъде единствена храна до 6 месеца, хем на 7 месеца, според теб, детето вече трябва да яде: плодове, зеленчуци, месо, глутен, млечни (надявам се без мляко), жълтък - т.е. почти всичко  Shocked Просто не виждам как в рамиките на 1 месец могат да се въведат тези храни, а дори и да може, важно е да се знае, че не трябва, поне ако родителите са загрижени за здравето на децата си!
Колкото до препоръките ти за кърмене на 3 часа с пауза от 00 до 06 часа и вода през това време - предполагам за всички момичета тук е ясно, че те датират от към втората половина на миналия век и това, че повечето от нас са отгледани така, за съжаление въобще не значи, че са правилни, тъкмо обратното  Confused

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 14:04 от mishlence_

Общи условия

Активация на акаунт