Как да премахна едно кърмене и трябва ли да се цедя?

• 3 900
  • 60
  •   1
Отговори
Здравейте,моето бебче е на 7 месеца и още се кърмим.
Захранен е от 4-тия месец ,но все още се кърмим на 4-5 часа.
Имаме сутрешно,обедно,следобедно,вечерно и едно нощно хапване.
Интересувам се не трябва ли да му премахна поне нощното кърмене
и ако успея трябва ли да ставам да се цедя?

# 1
  • Видин
Какво означава нощно хранене? В колко часа е? Ако го премахнеш какво ще яде тогава детето? Ако ще му даваш АМ не виждам смисъл.
Детето яде тогава, когато има нужда от храна.
Аз след годинка заместих обедното кърмене. Скоро нямам намерение да замествам друго. Не съм цедила никога.

# 2
Моето детенце се отказа само от нощното кърмене към края на 8-мия месец, не съм се цедила, няма смисъл, кърмата сама ще се регулира.

# 3
  • Mediterraneo
Няма смисъл да се цедиш. Но пък и не вярвам да успееш ти да премахнеш нощното кърмене  Laughing

# 4
До годинката не се замества хранене с кърма/АМ Peace
И не, няма смисъл да се тормозите всички, след като бебето ти се събужда и иска да яде (сега му никнат и зъбки, та кърменето не е само "хранене" Peace)

# 5
camea83, здравей!
В периодът на захраване често изникват много въпросителни, затова се надявам да съм ти полезна  Hug.
Според съвременните препоръки основната храна на детето до една година трябва да е мляко - най-добре кърма, ако е невъзможно - АМ. Твърдата храна в този период не бива да замества млякото, а да бъде допъление, чрез което детето опознава нови вкусове и консистенции, развива и осъвършенства дъвченето, набавя допълителни хранителни вещества, които да покриват нарастналите му нужди. Ето защо, препоръките са млечно хранене да се замества с твърда храна едва след едногодишна възраст. До тогава е добре първо да се предлага кърмене, а след околко 30-60 минути - твърда храна. След годинката последователостта се обърща - първо твърда храна, а в добавка - кърма, колкото детето пожелае.
В този смисъл и в отговор на въпроса ти - не е нужно да премахваш никое хранене или поне детенцето ти няма такава нужда.
И все пак - въпросът с нощното кърмене е малко по-различен - всичко зависи от това как се чувстваш ти и доколко детецето ти има нужда от него. Знам колко изтощително може би е за теб да се будиш, но на тази възраст за много деца кърменето дава успокоение от растящите зъби и в такъв случай премахването му може да бъде особено трудно. И все пак - ако опиташ да не кърмиш нощем и детенцето ти приема добре тази промяна, най-вероятно няма да е нужно да изцеждаш гърдите. Можеш да го правиш само в случай, че усещаш препълване, докато почувстваш облекчение. В рамките на няколко дни производството би трябвало да се нагоди към новия режим.
Ако имаш други въпроси, не се притеснявай да пишеш  Simple Smile
Пожелавам ти успех!  bouquet

# 6
Благодаря на всички за мненията.
Питах за нощното кърмене защото напоследък
като се събудим просто си лежим, а не мрънкаме за хапване.
Миналата нощ яде две минути от едната гърда, а на другата
се мръцкаше (досега винаги е ял и от двете гърди на едно кърмене).
Затова се интересувах дали ако премахна нощното кърмене ще трябва
да ставам да цедя.Иначе предпочитам бебо да си ме цеди не ми е проблем Simple Smile

# 7
  • Mediterraneo
А, в такъв случай може и да опиташ. Аз понякога чувам моята, че е будна, но щом не мрънка, не ѝ показвам, че и аз съм будна. Много често заспива съвсем скоро.
Моята кърма още не е добре отрегулирана. Почти всяка нощ се събуждам прогизнала( спя гола напоследък и всеки ден чаршафи сменям  Rolling Eyes). Често се будя и от болки в гърдите заради препълване  Confused

# 8
camea83, здравей!
В периодът на захраване често изникват много въпросителни, затова се надявам да съм ти полезна  Hug.
Според съвременните препоръки основната храна на детето до една година трябва да е мляко - най-добре кърма, ако е невъзможно - АМ. Твърдата храна в този период не бива да замества млякото, а да бъде допъление, чрез което детето опознава нови вкусове и консистенции, развива и осъвършенства дъвченето, набавя допълителни хранителни вещества, които да покриват нарастналите му нужди. Ето защо, препоръките са млечно хранене да се замества с твърда храна едва след едногодишна възраст. До тогава е добре първо да се предлага кърмене, а след околко 30-60 минути - твърда храна. След годинката последователостта се обърща - първо твърда храна, а в добавка - кърма, колкото детето пожелае.
В този смисъл и в отговор на въпроса ти - не е нужно да премахваш никое хранене или поне детенцето ти няма такава нужда.
И все пак - въпросът с нощното кърмене е малко по-различен - всичко зависи от това как се чувстваш ти и доколко детецето ти има нужда от него. Знам колко изтощително може би е за теб да се будиш, но на тази възраст за много деца кърменето дава успокоение от растящите зъби и в такъв случай премахването му може да бъде особено трудно. И все пак - ако опиташ да не кърмиш нощем и детенцето ти приема добре тази промяна, най-вероятно няма да е нужно да изцеждаш гърдите. Можеш да го правиш само в случай, че усещаш препълване, докато почувстваш облекчение. В рамките на няколко дни производството би трябвало да се нагоди към новия режим.
Ако имаш други въпроси, не се притеснявай да пишеш  Simple Smile
Пожелавам ти успех!  bouquet

И аз мислех,че основната храна на синът ми трябва да е кърма,но се оказа че съм грешала.Направиха ни изследванията на 6 месеца и се оказа че сме с анемия,заради храненето изцяло с кърма.Оказа се че в кърмата желязото е минимално количество и ако съм го била захранила нямаше да се получи тази анемия.Аз бих те посъветвала да се консултираш с педиатъра ви и тогава да променяш режима за хранене на детето.

# 9
И аз мислех,че основната храна на синът ми трябва да е кърма,но се оказа че съм грешала.Направиха ни изследванията на 6 месеца и се оказа че сме с анемия,заради храненето изцяло с кърма.Оказа се че в кърмата желязото е минимално количество и ако съм го била захранила нямаше да се получи тази анемия.Аз бих те посъветвала да се консултираш с педиатъра ви и тогава да променяш режима за хранене на детето.

Изобщо не е така! Не си сгрешила!
Не кърменето е провокирало анемията! Няма такъв филм.
Да, в кърмата желязото е ПО–МАЛКО, но се усвоява в много ПО–ГОЛЯМ процент, отколкото от АМ или каквато и да било друга храна. Колко желязо мислиш че ще усвои от няколкото лъжички пюре (та и само желязо да е Mr. Green), при положение, че стомаха и храносмилателния тракт е крайно незрял..
Имай и предвид, че към 6 месечна възраст има нормален спад на желязото-виж таблиците с възраст и референтните стойности Peace
Ето прочети:
http://karmene.greatnow.com/sastav.html

http://www.doctorbg.com/page.php?id=15363

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=687

# 10
Покрай мен има доста майки,който захраниха децата към края на 4 месец и 5 месец започнаха да дават и месно пюре.Изследванията на техните деца са отлични.Явно в пюретата се съдържа достатъчно желязо.Аз съм за дългото кърмене,но за да не се получат такива проблеми трябва да се взимат някакви хранителни добавки.

# 11
  • Видин
Хемоглобинът на незахранения Габ на 6 месеца беше 132. Би ли ми обяснила как така моето дете е изключително кърмено и без анемия?

# 12
  • Mediterraneo
Няма смисъл, жената е решила, че е направила грешка с късното захранване и толкова.
На мен ми беше чудно как една уважавана в града педиатърка реши, че едно бебе е с анемия само по външния му вид и накара майката да захрани рано с месо... Ама ей на, специалистите са навсякъде.

# 13
Покрай мен има доста майки,който захраниха децата към края на 4 месец и 5 месец започнаха да дават и месно пюре.Изследванията на техните деца са отлични.Явно в пюретата се съдържа достатъчно желязо.Аз съм за дългото кърмене,но за да не се получат такива проблеми трябва да се взимат някакви хранителни добавки.

Колко е бил хемоглобина на твоето?
Имайки предвид, че изследването се прави от периферна кръв (от пръстчето на бебето), което дефакто не е реалната стойност, а по-ниска Peace
Относно месните пюрета-съдържанието на месо в тях е 8-10%...колко желязо е това Rolling Eyes
При нашите синове-първия изкл. кърмен до 6-7мес: хемоглобин-116
Беб още не е захранен (и водица не пие Mr. Green)-хемоглобин-129..и няма скоро да го захраня Whistling

# 14
Нормалното хранене следва да е в тези часове:

6:30 - мляко.

10.00 - попара.

13.30 - месно /зеленчукова пюре

17.00 каша или кисел.

20.30 - супа.

От петия и шестия месец в 13.30 се приема 1/4 жълтък.

През седмия достига до половин жълтък.

Изцеждай се след всяко кърмене, не е строго задължително, но е препоръчително. Колкото повече се изстисква гърдата, толкова повече кърма идва и се възпроизвежда. Задържането на кърмата прави гърдата твърда и болезнена, може да се достигне и до мастит.

Това е от мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт