Отговори
# 630
  • София
Храня със супа детето(2г9м) и братовчедка ми с опулени очи:
"Ти даваш супа? Митко яде супа?" Нейните деца не обичат супа(точно тогава се хранеха с кебапчета и пържени картофи) и аз реших, че тя се шашка за това, че детето обича да яде супа.
 Казвам:"Да, супата е вкусна и добра храна, какъв е проблема?".
 Тя:"Ама нали го кърмиш"
 Аз:"Е?"
 Тя:"Ми... ти нали искаше само да го кърмиш?" (информация от времето, когато Митко беше на няколко месеца и беше изключително кърмен)
 Та така. Мислела си жената, че си имам 3г. кърмаче на изключително кърмене.

beep_one, а дали ти се е налагало да получаваш съвети, че по-добро от естественото няма, което значи да не даваш адаптирано мляко, защото е "изкуственяк", ами естествено и оригинално кисело млекце  Mr. Green . Защото аз съм попадала на не един такъв случай:"Познавам ги хората, проверена е кравата. Няма нито химии, нито боклуци разни. Квасим си го ние млякото"  Tired

# 631
Аз също имам една близка, която ми сподели, че от петия месец на бебето е заменила, АМ с домашно кисело мляко, точно защото било по-добро. Изобщо не беше чувала, че това може да доведе до алергия, но пък и не е толкова чудно като се има предвид, че педиатърката и е казала, че ако майката няма достатъчно кърма може да дохранва или с АМ или с биволско мляко.

# 632
Бях на гости при майка ми и моя приятелка, с която сме израсли ме кани на кафе пред входа и казва:
- Само си вземи чашка.
Слизам аз отпред и си нося чашката. Гледам в табличката пред нея две чашки с кафе, сестра ми до мен си носи нейното си кафе, оглеждам се само ние трите. Питам:
-Ти си намерила чашка?
- Не!
- Майка ти ли ще дойде?
- Не!
Аз леко недоумяваща, ма си затрайвам.
- Не искам да ти казвам за кого е! Като ти кажа, на кой е тва кафе само да не ми се развикаш, че съм луда. - Казва тя и уж засрамена се обръща на другата страна и леко свежда глава!
- На кого е това кафе? - питам аз вече с любопитство!
- На Валерката.
Валерката е три годишно момченце!
Останах без думи!  Shocked
След една две минути чашката на Валерката си стои пълна, той видимо е забравил за "любимата" си напитка, а майка му бутайки му пред лицето чашката:
- Изпий си кафето! Етоти го бе, айде, айде...
Малкия хвана чашата и изльока на екс кафето.
Ние със сестрами се опитахме да я спрем междувременно с доводите, че малкия е забравил за съществуването на кафето и си се забавлява добре, но тя беше просто като глуха. След малко се обърна към нас с думите:
- Това му е второто за днес!
 ooooh!

Момичета, извинявам се, че се връщам толкова назад, но съм нова и рядко имам време да се зачитам по - дълго.
По повод кафето, имам познат татко, който пие по 4 - 5 кафета на ден. Синът му е на годинка и 7 месеца. Лично съм го виждала как удря по 2 - 3 яки глътки от кафето на баща си. И питам "Абе защо му даваш кафе на детето?!", а той "Е, че какво? Нищо му няма." А горката му майка все ми се оплаква "Марио е много див, Марио не иска да спи, Марио само тича и не обръща внимание на никакви играчки, Не мога да смогвам да тичам след него и пр." Явно горката жена не знае Марио какво пие, докъто е с баща си на разходка.

# 633
Мили мами, записвам се тук да ви чета. Нова съм, темата ми е интересна. Засега ще съм по-скоро пасивен читател, докато прегледам всичките страници по темата Wink

Иначе и аз моята мъничка я кърмех до късно (майка ми така ме съветваше) и съм убедена, че така е по-добре за нея.

# 634
Сетих се още нещо, което не е за тази тема, но е абсурдно, мъчително и за съжаление изобщо не е смешно...
Случката ми разказа приятелка от Асеновград. Завела сина си на лекар, а в кабинета пищяло някакво бебе, някаква майка плачела, а лекарката викала до небесата... Та тия хорица, по препоръка на бабата да вземат да натрият 5 - месечно бебе със сол, после го увили в найлон и памучна пелена, да му се изпичала кожата, и да не му миришела потта като пораснело...  #Crazy #Crazy #Crazy Детенцето било с разранена кожа по гърба, корема и гърдите. Направо не ми се вярваше като чух го това. Наистина ли има такива родители?! Разбирам да си непросветен, ама може ли чак такова нещо?  smile3513

# 635
. Та тия хорица, по препоръка на бабата да вземат да натрият 5 - месечно бебе със сол, после го увили в найлон и памучна пелена, да му се изпичала кожата, и да не му миришела потта като пораснело...  #Crazy #Crazy #Crazy Детенцето било с разранена кожа по гърба, корема и гърдите. Направо не ми се вярваше като чух го това. Наистина ли има такива родители?! Разбирам да си непросветен, ама може ли чак такова нещо?  smile3513
#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Мили Боже! Не намирам думи за коментар!

# 636

Да,за съжаление все още има и такива хора.
В отдалечените и забутани селца царица е свекървата,а нали знаете-едно си баба знае,едно си бае.
Аз не позволих и за двете ми деца да слагат дори  сол във водата.
Свеки веднъж се опита да ме издебне и зад мен сложи сол и аз  я попитах защо го прави,след като казах,че такива неща неискам. #2gunfire
Да се загреело детето,да немиришело......
Вън е лято и 38 градуса,ние ще се загряваме.
А не е някоя задръстена ,на 50г е жената,но много си се води от хорските мозъци.
Изхвърлих водата и налях нова.
Абе нали всеки се поти и мирише,ама не сол,а  вода си трябва.

# 637
  • София
Дами, темата е за късно захранване, а не за абсурдни случки.

# 638
  • Mediterraneo
Дами, темата е за късно захранване, а не за абсурдни случки.

При това за РЕПЛИКА, свързана с късното захранване  Peace

# 639
  • София
Записвам се да следя темата, че и аз вече какви ли не реплики чух - едва ли не каква лоша майка съм, че държа детето си само на кърма.

# 640
Ами, да бебе на три месеца е изключително опасно да е все още само на кърма, какво ли пък ще чуеш като наближи шест месеца, ако все още не си захранила. Crazy

# 641
  • York
- На колко я захрани?
- Беше минала шест месеца....
- АаааУУУуууу, ама що чака толкоз, може тъпа да остане .... 
 #Crazy #Crazy #Crazy

Та така... отглеждам си аз идиотчето и не ми пука  Mr. Green

# 642
  • Къде ли не
Понякога, това вече е мнооого грозно! #Crazy Човекът, който ти го е казал, явно и той е късно захранен! 

# 643
  • York
Понякога, това вече е мнооого грозно! #Crazy Човекът, който ти го е казал, явно и той е късно захранен! 

Каза ми го жена на около 40г с дете на около 15.  ooooh!

# 644
Разговор от детската площадка между майки:
- Оф, много съм притеснена Х е вече на 15 месеца и има само един зъб.
- Ми, какво оф, това се получава от късно захранване. Я го виж моя У, има вече 14 зъба, а е само на една година.
Давам му да яде и така му развивам зъбните зародиши да излизат.
Беззъбото  Simple Smile е захранено на пет месеца и половина, а многозъбото  Simple Smile на 2 м. със сок.

Общи условия

Активация на акаунт