Отговори
# 645
  • София
Така, така. То храната привлича зъбите да излязат  Mr. Green

# 646
Ами явно е доста разпространено... свекърва ми твърдеше, че като не давам попара на детето няма да му излязат зъбите Twisted Evil

# 647
Давам му да яде и така му развивам зъбните зародиши да излизат.
Joy Joy

# 648
Давам му да яде и така му развивам зъбните зародиши да излизат.
Joy Joy

Майкуууууу, по тая логика моите зъби са като на морж, такова стабилно развитие на зародишите им прилагам, че и от рано  Joy

Което ме навежда на мисълта, спомняйки си и последната нощ с моята мила оЗзззЗЗззъбваща се щерка, дали не избързах със захранването  newsm78 Може би ако го бях отложила още с няколко годинки зъбите нямаше да ни тормозят толкова  Mr. Green

# 649
  • София
Сетих се и аз нещо докато ви чета!Малкия беше на 3 месеца кърмя го,една позната дойде на гости и ми се скара:Малее как може може още да му даваш на детето да суче,то тва вече не е кърма,а некви гадни сокове ooooh!
А пък преди месец някаде срещам една позната баба с внучето,и ме пита какво ядеме аз и казвам,а тя:ООО ама вие защо така нашия яде пържени филии,картофки,ония ден изяде на дядо си сладоледа,давай му всичко на детето,недей да го лишаваш!
Забравих да кажа че бебето даже по-малко от мойто.

# 650
  • София
Ами явно е доста разпространено... свекърва ми твърдеше, че като не давам попара на детето няма да му излязат зъбите Twisted Evil
Оооо, това конкретно за попарата всички го разправят - не даваш попара -> не приема достатъчно сирене (щото само в попарата сиренето се брои  Rolling Eyes ) -> не получава достатъчно калций -> никви зъби не излизат  Naughty

# 651
Ха! Как тогава бебето на моя позната на 6 месеца, имаше вече 6 зъба, а беше "горкото", само на гола кърмица Mr. Green!

Мен ме питаха колко се кърми малкия, отговарям- "когато си поиска"
а отсреща  Shocked Shocked Shocked "Ауууууууууууу, като новородено, на три часа??? Че той вече разбира, значи трябва да яде!"

Бебето е на 8 месеца, голямата драма е, че няма заместено хранене.  Sunglasses

# 652
Днес и аз станах свидетел на черпене с кафенце на дете в градинката... Изпи си майката млякото с нес.. остави малко на дъното и за да измъкне бибата от устата на детето /защото вече било голямо и вече се чуди как да й я махне/. Детето притрепери чак към чашата облиза всичко старателно като наистина съвсем забрави бибата. Питах на колко е.. - 1 година и 8 месеца  Rolling Eyes

# 653
 Wink А какво ли ще му стане на дете на година и 8 месеца, ако оближе горчивото мляко с нес? Дъщеря ми беше на 10 месеца, когато докопа натуралния ми шоколад (нямам представа дали и колко е изяла) - вярно, притесних се, но аз вече не я спирам да опитва сладкиши с шоколад, до които се докопа и ми се вижда странно да се притесня от няколко си капки мляко .. с нес.

# 654
аз не давам на бебо неща, от които аз съм яла (храни или прибори)... Не съм болн, не знам дали е правилно?!?

# 655
  • София
Wink А какво ли ще му стане на дете на година и 8 месеца, ако оближе горчивото мляко с нес? Дъщеря ми беше на 10 месеца, когато докопа натуралния ми шоколад (нямам представа дали и колко е изяла) - вярно, притесних се, но аз вече не я спирам да опитва сладкиши с шоколад, до които се докопа и ми се вижда странно да се притесня от няколко си капки мляко .. с нес.
То нищо няма да му стане и ако цапне 10 грама мастика например... синът ми налиташе, като беше малък, но това не може да ме убеди, че трябва да разрешавам или давам на няколкомесечно дете (да, дете!) кафе, мляко с нес, шоколад, алкохол или цигари заради това, че проявява интерес.

# 656
 Laughing Ами Атти, не давай (на година и 8 месеца!), защо да опитват храната, към която проявяват интерес - те децата на 5 вече могат да се снабдят със забранената храна и без твое съдействие, а на 7 вече твоето мнение е без значение - но не забравяй, че за тях забраненото остава най-привлекателно.

# 657
  • София
Викаш година и 8 месеца е пределна възраст, когато вече имат картбланш да опитат всичко, до което успеят да се докопат.

Впрочем синът ми е на точно на 7 - не забранявам - обяснявам. Върши работа. Между шоколад и ябълка винаги предпочита ябълката. Не защото му е наложен изборът, а защото това му харесва да яде.

# 658
Ами Бибонке, странно ми се вижда не това, че майката го е ползвала преди това, не че е с мляко, ами кафето... Да проявява интерес да проявява, ама то това било практика. Не мисля, че е нужна редовната употреба на нескафе /дори няколко капки/ при дете на година-2 Peace
Дъщеря ми вече също е опитвала доста неща за възрастта си, ама кафенце не попийва. Набарвала е чаша с 1 глътка вътре, но съм я забранявала. И това, че съм забранила въобще не ме притеснява. У нас кафето е по-напред в таблиците за захранване  Mr. Green

# 659
Между шоколад и ябълка винаги предпочита ябълката. Не защото му е наложен изборът, а защото това му харесва да яде.

Дали? А дала ли си му правото на избор, или просто си му обяснила? Сама казваш, че ти си му вменила да избере ябълката, чрез обясения.

Общи условия

Активация на акаунт