Защо избрахте това име за децата си.

• 17 122
  • 275
  •   1
Отговори
# 105
Защото името ми харесва-българско е и звучи добре.

# 106
Защото свекърите са велики  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 107
  • София
Легна ми на сърцето още преди три години като го чух за първи път.

# 108
Двамата с мъжа ми го избрахме от един именник, не искахме да го кръщаваме на никого.

# 109
Избрахме го заради това, че за нас сина ни наистина е Божи Дар! Peace

# 110
  • София
аз кръстих дъщеря си на мъжа ми.преди това съвсем независимо от моето желание мъжът ми си го беше харесал като име.искам само да уточня,че името не покрива изцяло името на таткото.той се казва калин, а детето е катя.искахме все пак да е малко по-различно Simple Smile

# 111
Вземахме само първата буквичка от името на майка ми,ако това може да се каже ,че е на някого кръстено.Иначе името  много ми хареса на мен и на съпругът ми.Гледахме да е рядко срещано.Името на баткото избрахме по същият начин,само че с буквичката на свекърва ми.

# 112
  • Mediterraneo
Имах съвсем други представи за името на детето си.
Понеже до последно бях убедена, че ще е момче, почти нямах варианти за женско име. Когато на ехографа видяха, че е момиче, още с излизането от кабинета реших, че ще е Силия- зачената е в Испания, името почти не се среща в Бг, носи първата буква на мъжа ми. На таткото му хареса и бебето вече си имаше име  Heart Eyes

# 113
  • Испания и Стара Загора
Алекс трябваше да се роди зодия Лъв,като баща си,и затова решихме да го кръстим на мен,за да има и на двамата по нещо.(само че се роди Рак).Решихме ,че няма да е кръстен на баби и дядовци,за да няма сърдити.А ако беше момиче,щеше да е Виктория.

# 114
  • Бургас
Имах 5 минути да избера име/преди операцията/,защото за 8 месеца така и не се спрях на някое.Трябваше да е с буквата Т,а за Тереза се сетих чак в болницата и веднага разбрах че е това името.

# 115
За дъщеря ми съвпадаха имената на едната баба и дядо и ги уважихме- Габриела. За синът реших да подновя съпруга ми, а и самото име говори за себе си Станислав.

# 116
Заради значението на името .

# 117
Естествено, защото имената ни харесват Peace

# 118
За големият батко - когато влязох в 5 месец мъжо отсече - ако е момче ще се казва Иван / това е името на моя баща/ Не се дърпах особено  Wink
За малкия батко - Когато бяхме сигурни, че няма да е момиченце, обявих, че този път аз ще решавам, но любезно ми напомниха, че баткото е на баща ми и било редно да има и на другата рода... но свекъра и свекървата и майка ми са с буквата Д... Реших, че детето трябва да си има имен ден.... колебаех се между Дамян и Димитър, но за първото име предизвикваше не много приятни асоциации за бивш колега. Когато обявих, че детето се казва Димитър, всички решиха, че е кръстен на майка ми  newsm78
Малчо - ние си планирахме и изчислявахме момиченце, което щеше да се казва Яна, НО от изчисленията ли или просто от това, че не ми е писано да ставам тъща.... си имаме още един сладурко. Когато разбрахме, че ще е момче и възникна въпроса за име се замислих - как да се казва братът на Иван и Димитър??? Появи се отговорът -  Георги!
Всички имена на децата ми ми харесват, не бих дала на детето си име, което не ми допада.

# 119
  • Велико Търново
Защото ми харесва ,рядко срещано е и значението му е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт