Защо избрахте това име за децата си.

• 17 114
  • 275
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Носи името на прадядо си и на баща си. По стечение на обстоятелствата и двамата се казват Иван. Иначе самата идея да я кръстим така първо дойде от кръсницата и, преди още дори да знам, че съм бременна.

# 91
  • София
Напите деца не са кръстени на никой. Дали сме им имена, които сме харесвали в момента. Момичетата са Деница и Десислава.
Иначе имах любимо име за мъж - Калоян, но нещо стана много популярно напоследък... Също така много ми се искаше малкия да го кръстя на баща ми (Борислав), но...знаех, че мъжа ми ще се вбеси само ако подхвана темата и... ето ни с Константин Simple Smile

# 92
Дъщеря ми се казва НИКОЛ-на майката на мъжа ми Николина

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 17:40 от KLUM

# 93
Кръстена е на свекър ми-Георги.

# 94
защото като дете ми харесваше това име.

# 95
  • София
Дъщеря ми се казва Дияна, кръстих я на мама. В градината доста често по рисунките я пишат "Диана", но няма значение. Винаги трябва да уточнявам "Я" или "А" Simple Smile

# 96
  • в Надежда-та
Колебаехме се между 2 имена, оставих избора на мъжа ми и не съжалявам Heart Eyes

# 97
Бях решила ако е момиче да носи първата буква на баща си,а ако е момче моята.Това име ми хареса и така реших,че ще се казва. Peace

# 98
Дъщеря ми не е кръстена на никого. Не защото никой не заслужава, а защото за мен има хиляди други начини да покажеш любовта и уважението си към родителите си. Според мен традицията да се кръщава детето на някого е чудесна причина за разправии, караници и сръдни. Избрах име, което означава нещо и е пожелателно /Леа означава лъвица/, звучи ми нежно, не е често срещано и е кратко.

# 99
Защото не исках да са български.
Не исках да са често срещани.
И защото тези имена ни харесаха и тях избрахме.  Peace

# 100
На свекърва ми  Mr. Green Мъжът ми искаше да е Васил или Веселин, но аз реших, че като ще е гарга да е рошава. Пък и не се среща толкова често.

# 101
  • област Софийска
Дъщеря ми е кръстена на свекърва ми Иванка. Бяхме решили първото дете, ако е момиче, да го кръстим на свекървата, ако е момче - на свекъра. Е, разбира се, не същите имена като техните, но подобни, които да ни харесват. Така и направихме. Ако имам второ, живот и здраве, ако е момче, ще е на свекъра, ако е момиче - на майка ми, ама баш нейното си име, защото ми харесва. Ама засега е рано да се мисли...

# 102
Темата за имената много ми харесва. От малка си мисля как ще си кръстя детето един ден и решенията ми се сменяха десетки пъти с годините Simple Smile
Даже през бременността поне пет пъти си казвах "Ето, това е!".
Накрая се спрях на Алина, но мъжът ми каза категорично НЕ.
Имената, на които си бяхме стиснали ръцете бяха Яна, Михаела и Елица. Обаче аз настоявах за Алина и така се стигна до Калина като компромисен вариант. Съгласих се, защото има имен ден на Цветница, любимият ми празник Simple Smile
Въпреки метода на избиране на името, може да се каже, че има човек, на когото сме я кръстили.

# 103
  • На морето!
Исках да е велико име, на велик човек останал в историята.Исках да е от историята на България.Симеон Велики е любимата ми историческа личност още от дете, искам синът ми да се гордее, че носи името на такъв владетел.

# 104
  • Бургас
Христос Воскресе!

Голямата ни дъщеря е Анастасия и има днес има имен ден. Името означава възкресение. Кръстена е на бабите си Ана и Стоянка. Като започнах да ги произнасям се получи "Анаст...", а и прабаба й е Анастасия. Изобщо на 3 баби е кръстена. Малката се роди на Стефановден и си дойде с името.

Общи условия

Активация на акаунт