Защо избрахте това име за децата си.

• 17 112
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
Винаги сме искали децата ни да имат чисти български имена. Кръстени на светците, около чиито празници са родени- Калоян и Георги. Имат и буквичка на единия дядо и едната баба /"представители на различните фамилии/- така се случи.

# 76
Искахме имената да не са често срещани, и двете деца не са кръстени на никого.

# 77
  • Между гори и планини
Кръстих сина ми на баба ми (Стоянка), която ме е отгледала. Когато бях бременна много често я сънувах. Но понеже съпругът ми е американец, името стана Стивън. Второто му име е на свекър ми. Такава е традицията в семейството на мъжа ми и всички са доволни  Grinning

# 78
  • Толбухин
Големия е Емануил на свекъра ми Емил,аз исках така.А малкия е изцяло на баща си Даниел-от благодарност.Аз гледах и с фамилията да се вързва-Масларски.

# 79
Синът ми е кръстен на двамата дядовци. Освен това харесваме това име. Като го видях за първи път, бях сигурна, че е Иво. Може да е ирационално, но така го почувствах.

# 80
защото беше единственното име което харесахме и двамата  Grinning

# 81
  • Варна
Още бях бременна със синът ми когато просто си седяхме на кафе с мъжо и решихме, че за нас е  важно да са кръстени децата ни на светци.И решихме първото да е на св.Александър Невски, а второто , живот и здраве на св. Йоан Кръстител.
Та сега като забременях изобщо не сме обсъждали името понеже е решено доста отдавна Crazy

# 82
Защото много ни хареса Heart Eyes.Силно име е,и звучи величествено и гордо Peace

# 83
Защото на мен ми е любимо Виктория,а мъжа ми държеше да е с две имена и си избра Александра.

# 84
  • София
В рода на мъжа ми от край време синовете се кръщават Николай, Илия, Николай, Илия ....... Реших да не нарушавам традицията, още повече, че и името Николай ми харесва.

# 85
  • Пловдив
Кръстихме я на баща ми,но и името много ни харесва Peace

# 86
Винаги съм искала да я кръстя на майка си. Обаче Мариана не ми харесва като име. И затова си избрах Мариса. Ако беше момче щеше да е Мартин. Още една причина, поради която се радвам, че е момиче - всяко второ момченце е Мартин. Така поне втора със същото име няма да има.

# 87
Защото обичам баща си и мисля, че с цял живот грижи по мен, е заслужил поне това

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 19:24 от lyllyta

# 88
  • София
Много ми беше интересна темата Simple Smile
Синът ми е кръстен на свекърва ми.

# 89
Синът ни, го кръстихме на свекър ми, защото такива са убежденията ни. Simple Smile Използвахме само първата буква от името му.Добромир/свекър ми/ - Денис./синът ми/. Много хора си мислят, че сме го кръстили на нас си./нашите имена също започват с буквата Д/ Laughing

За дъщеря ми, името си го бях избрала още от малка. Винаги съм знаела, че ако имам момиченце ще я кръстя на майка ми. Така и направихме. От Ваня/майка ми/ - Ванеса/дъщеря ми/.

Държахме, да са кръстени на родителите ни, но и да не са буквално техните имена. Също така, да имат интернационално звучене,и така... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт