Да ваксинираме ли децата си?

• 19 019
  • 169
  •   1
Отговори
# 90
Това все пак е публикувано като официална информация :
Vaccine-specific information
Diphtheria, tetanus, and pertussis vaccines
(DTaP)

Printable version (vaccine information sheet) (.pdf)

Mild problems (common)

* Fever (up to about 1 child in 4)
    * Redness or swelling where the shot was given (up to about 1 child in 4)
    * Soreness or tenderness where the shot was given (up to about 1 child in 4)

These problems occur more often after the 4th and 5th doses of the DTaP series than after earlier doses.  Sometimes the 4th or 5th dose of DTaP vaccine is followed by swelling of the entire arm or leg in which the shot was given (up to about 1 child in 30).

Other mild problems include:

* Fussiness (up to about 1 child in 3)
        * Tiredness or poor appetite (up to about 1 child in 10)
        * Vomiting (up to about 1 child in 50)

These problems generally occur 1-3 days after the shot.

Moderate problems (uncommon)

* Seizure (jerking or staring) (about 1 child out of 14,000)
    * Non-stop crying, for 3 hours or more (up to about 1 child out of 1,000)
    * High fever, over 105F (about 1 child out of 16,000)

Severe problems (very rare)

* Serious allergic reaction (breathing difficulty, shock) (less than 1 out of a million doses)
    * Other severe problems have been reported after DTaP vaccine. These include:
          o    Long-term seizures, coma, or lowered consciousness
          o    Permanent brain damage.

These are so rare it is hard to tell if they are caused by the vaccine. 

# 91
  • Linz
...Рени, която иска да изпраща на съд всички родители, които не са си ваксинирали децата. Защо тези родители да бъдат изпращани на съд, след като тя си е ваксинирала децата и следователно за тях не съществува риск от заразяване от съответните болест. В крайна сметка, това е лично решение на всеки родител и не може така едностранчиво и крайно да се вземат позиции.
Аз съм за по-малкото зло- ваксините.
Моето мнение е, че трябва да са задължителни и без право на избор от страна на родителите. Иначе има риск от нови епидемии. Аз също смятам, че трябва да има големи глоби за неваксинираните деца по желание на родителите, както и недопускане в детски градини и училища (а без съответните ваксини и в чужбина няма достъп). Само не знам как може да се справи държавата с рисковият контингент- малцинствата.  А за корумпирани доктори- затвор.
Ами и да чета по- внимателно, все същото е, въпрос на еквилибристика Grinning
Опитай още по-внимателно...концентрирай се и ми следвай мисълта...Дано вече успееш!

# 92
  • Linz
Последната ти информация едва ли е нещо ново за някой.

# 93
 Аз също смятам, че трябва да има големи глоби за неваксинираните деца по желание на родителите, както и недопускане в детски градини и училища (а без съответните ваксини и в чужбина няма достъп).   А за корумпирани доктори- затвор.
Може и да съм глуповата, но първото изречение не  ми звучи чак толкова различно от второто newsm78
Пак казвам, аз трябва да си ваксинирам детето, поради пътуванията из не чак дотам безопасни страни. Но ако живеех само на едно място, сериозно бих се замислила. И това значи, какво, че съм безоотговорна, ужасна майка, чието дете не трябва да е в детска градина. И пак те питам, като си ваксинирала твоето дете, и всички останали отговорни майки са постъпили по същия начин, защо ще е проблем ако мойто не е ваксинирано, нали за вашите няма риск  от Sick
А информацията, не я пуснах като някаква новост, просто в подкрепа на това, което съм написала.

# 94
  • Linz
 Аз също смятам, че трябва да има големи глоби за неваксинираните деца по желание на родителите, както и недопускане в детски градини и училища (а без съответните ваксини и в чужбина няма достъп).   А за корумпирани доктори- затвор.
Може и да съм глуповата, но първото изречение не  ми звучи чак толкова различно от второто newsm78
Пак казвам, аз трябва да си ваксинирам детето, поради пътуванията из не чак дотам безопасни страни. Но ако живеех само на едно място, сериозно бих се замислила. И това значи, какво, че съм безоотговорна, ужасна майка, чието дете не трябва да е в детска градина. И пак те питам, като си ваксинирала твоето дете, и всички останали отговорни майки са постъпили по същия начин, защо ще е проблем ако мойто не е ваксинирано, нали за вашите няма риск  от Sick
А информацията, не я пуснах като някаква новост, просто в подкрепа на това, което съм написала.
Значението на коя дума искаш да ти обясня? Shocked Какво не разбираш?!? Разликата между глоба и затвор...или родител и корумпиран доктор?!
Да, моето мнение (и очевидно не само- така стоят нещата в тая страна) е, че не трябва да е в детската градина, защото моето ваксинирано дете (и което и да било друго) е изложено на риск. И моля те, не ме карай да повтарям отново и отново това, което вече съм написала.
А това, което вече си написала- за постваксиналните реакции е добре известно на всички. Повярвай ми, много добре знам за какво става въпрос и съм наясно с всички аргументи За и Против. И пак казвам- спорът е напълно безумен!

# 95
Не успя да ме ядосаш. Пробвай пак Hug

# 96
  • Linz
Не успя да ме ядосаш. Пробвай пак Hug

newsm62

smile3505 smile3505 smile3505

# 97
# 98
# 99
тя си е ваксинирала децата и следователно за тях не съществува риск от заразяване от съответните болест. 
Не е вярно, че не съществува риск от заболяване от болест срещу която е поставена ваксина. Ваксините не дават 100% гаранция, че никога няма да се заразиш. Освен предпазване от разболяване до някаква степен, ваксините целят болеста да премине по-леко и без тежки усложнения.

# 100
...не трябва да е в детската градина, защото моето ваксинирано дете (и което и да било друго) е изложено на риск.
Е, добре де нали е ваксинирано, що да е изложено на риск, ЗАЩО го ваксинираш щом мислиш, че така или иначе има възможност да се разболее? #CrazyНещо не ми става ясно!

# 101
  • Linz
...не трябва да е в детската градина, защото моето ваксинирано дете (и което и да било друго) е изложено на риск.
Е, добре де нали е ваксинирано, що да е изложено на риск, ЗАЩО го ваксинираш щом мислиш, че така или иначе има възможност да се разболее? #CrazyНещо не ми става ясно!
newsm25 Помолих да не ме карате да се повтарям... В предния постинг Чета също е обяснила... Ваксината дава над 95% сигурност, но не гарантира. Възможност да се разболее винаги има, но заболяването протича по-леко. И за да сведен до минимум риска, трябва всички деца да са ваксинирани. Колкото повече деца не са ваксинирани, толкова повече и ваксинирани деца ще се разболяват - не е нужно да си математик, за да направиш тая сметка. Дано вече е ясно....И да не е- не е мой проблем!

# 102
  • София
На едно място се усетих и замених "шанс" с риск, но после продължих по инерция, и аз не знам защо. Не винаги обръщъм внимание дали използвам най-подходящата думи или дали не съм направила правописна грешка.

Ох, аз не исках да засегна никой Embarassed, просто ми се наби, защото в рамките на няколко дни я срещам тази думичка така употребена... Simple Smile

# 103
  • Linz
обръщъм = обръщам  Laughing

# 104
Аз пак ще се намеся и ще питам: след като всички останали деца са ваксинирани, демек няма такова чудо като въпросните болести при тях, откъде мойто ще се зарази като по цял ден ще е с ваксинираните деца в сигурна среда?
Нещо не ми стана ясно: значи имаме група от ваксинирани деца; при тях няма проблеми няма зарази, изобщо всичко е перфектно; аз изпращам в тази перфектно чиста от опасни болести среда мойто неваксинирано дете и как точно то ще се зарази, като няма от кого.

Общи условия

Активация на акаунт