Христос Воскресе и на АПРИЛчето здраве донесе!

• 14 740
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро!
И при нас имаше мъничко рев тази сутрин, но само докато обувах обувките. После Младен го гушна, заприказвахме се за друго и Иво взе, че се успокои. Само дано не повърне пак  Confused А тази нощ е спал 11 часа без да мръдне  Shocked

# 226
  • София
Радвам се, че минаха празниците, темата ни е пълна и не мога да смогна да изчета и да се включа по темите  Mr. Green

Аги, присъединявам се към палцестискането!  Praynig Мерси, че ни държиш в течение.

Краси, честито за работата! Разказвай как е. За мен началото на една нова работа е хиперстресиращо време, което не е мн правилна психическа реакция, но... Та разказвай  Mr. Green За фервекса - ако не ме лъже паметта е парацетамол и витамин С и би трябвало шкембенцата да могат да го пият.

Наде, още не съм пуснала Стаско на ясла и да ти кажа честно незнам кога ще бъде. Много ме е страх от стреса, който ще преживее, разболяването...

щом шофьор на градски транспорт с основно образование взема 850 лв основна заплата се надяваш за твоята квалификация да ти предложат повече. То за по-малко в София не си и струва да се работи.
Така е, но като човек търсещ си работа ще кажа, че заплатите са доста /да не кажа в пъти/ по ниски. Чета в jobs.bg, чувам разни предложение... да ти кажа направо ме е срам да ти кажа какво заплащане се предлага.  ooooh! Категорично ми мнение е, че по-голямата част на високозаплатениети позиции са за връзкари, а съвсем малка част са наистина способни, учили, борили се хора.
Ето една "изключителна" обява /такива са изключение, но все пак.../

# 227
  • София
Данче, ужас, направо! Ти каква работа търсиш? Наде, а ти? Аз напускам моята работа поради преместване на офиса на другия край на града! Ще остана в къщи и ще търся фирми за надомно водене на счетоводство! ако чуете, свиркайте!

Мати е спрял да плаче като са влезли в градината и е влязал в групата доброволно. Милен говорил с една от лелите и тя казала, че през деня е спокоен ,яде, спи, но още не играе с другите деца.

Имам молба, който плати за Усоето да ми пише на лични или в темата!
За сега са платили, доколкото знам Раче, Деси, Елица/ Бабъл/ и Рени/?/. Други има ли?

Аги, вие какво ще правите? Как е Тони? Как са изследванията?

# 228
  • София
Здравейте!

И аз знам, че фервекс не може да се пие от бременни, ама защо newsm78
А също, че топлите вани не са препоръчителни, особено в начална бременност.

Янче, Красе, мерси за орговорите за майчинството. Ще отида да питам касиерката.
Раче, 110 са ми защото работя и ми се полага половината от 220. И очаквах за 15-те дни да получа 55 лв.

И Сонята много реве напоследък. вчера така ми беше разлюляла нервите, че цял ден ми държа. Днес пак плака. Следобед винаги е много весела и спокойна, даже вече започна да споделя някои неща от яслата и отговаря като я питам разни неща. Вчера например ми каза, че са яли таратор.  Mr. Green

Вени, предполагам, че в понеделник ще платя за Пленума. Чакам до последно, за да знам, че е повече сигурно.

А Деси къде се изгуби? защо не пише?

# 229
Добро утро!

Заплати не ми се коментират, че е повече от обидно какво получват лекари и учители  ooooh!

Рени, да пропорционално е, но те вече са ти казали момичетата  Peace

Фервекс не става за бременни и кърмачки - ето инфо

Аман от тоя дъжд, направо ме скапва   Tired

Хайде на тръстиката  Sunglasses

# 230
Добро утро Simple Smile
При нас празника вчера мина добре, хапнахме и пийнахме с приятели. Получих хубави подаръци. Най-хубавия обаче е от мама, страхотен комплект бижута, натоварила е братовчедките ми още преди месеци да ми го купят за юбилея Cry

Симончето постоя малко с нас, и после баба й я прибра. Накрая е плакала много и се прибрахме по спешност. Обяснението за снощния рев беше: Симона, защо плака? Защото баба се сърдеше. А тя защо се сърдеше? Защото плаках? А в началото защо се разплака? Защото исках мама и тати.

Въпросче: когато децата ви задават въпроси, зациклят ли понякога на един и същ. Пример: пътуваме и тя пита къде отиваме? Обяснявам и след малко пак пита същото и така много пъти и аз всеки път отговарям. Като магаренцето в Шрек е.

# 231
Получих хубави подаръци. Най-хубавия обаче е от мама, страхотен комплект бижута, натоварила е братовчедките ми още преди месеци да ми го купят за юбилея Cry
Милата майчица... Страхотен жест, сигурно си се трогнала до сълзи. Янче, Hug

# 232
Янче, това е невероятно красиво! Sad
Велина не задава така много въпроси, т.к. не говори така много все още - пита само кой-къде е от домашните, тази или онази дреха на кого са, и това е.

Снощи ме изненада, че се впечатли, че имам грим на очите, състоящ се еднствено от молив и спирала. Laughing

# 233
Здравейте от една мрънкла!
Първо, Янче, стана ми много мъчно като прочетох какво си написала, после пък си казах, че по-ценен подарък едва ли може да имаш. Ето, пак ревнах.
Бях на лекар тази сутрин. Наложи се да отида, понеже цяла нощ ме тресеше, хремата ми е безумна и ме боля гърло не по-малко ужасно от виенето на свят и общата ми отпадналост. Сутринта едва станах с мисълта да пия кафе със Саш и след 3 мин седене реших, че няма да издържа и си легнах.
Имам Т 37,4. Доки ме прегледа и реши, че съм за Аб, акушерката беше там и тя разреши да го пия, в аптеката също казаха, че може. Сестрата /и акушерка/ ми направи бременлийски картон, но аз следобед съм на УЗ и дано моето сакче да е добре, че ще се пукна от притеснение. Сега лежа и съм се увила, защото ми тракат зъбите. Но и у нас е студено, а няма кой да ми запали парното.
Или не ми се яде нищо, или огладнявам зверски в рамките на няколко минути, или вече ми се ппризлява от глад. Е такова чудо едва ли има на този свят като мен, толкова кекаво! Thinking

Тони няма Т, отново са го боцкали, за да му вземат кръв, от днес застъпи при него майка ми. Чакам новини от болницата.

Нашият Тони започна да повтаря по някоя и друга дума. Значи вече иска да пие 'соко', да яде 'сюпа' и гълъбите като литнат според него са 'паднааааа'. Термометърът 'пее' като измери температурата. Grinning

# 234
  • София
Аги, браво на тебе, добре си се подредила.
И аз съм същата по отношение на яденето -огладнявам зверски и ако не хапна веднага или ми ства лошо или ми прегладнява и после ям още по-трудно.
Похапвам поне по 5 пъти на ден, но засега съм качила 1-2 кила.

Янче, Соня е същата бърборана. Още като започваме да се обличме от къщи пита "Къде отиваме?" Отговарям й и после в колата го пита през 30 сек. Пълно зацикляне.
Последните дни разговора в колата ни след работа и ясла е следния:
Тя: ти къде беше?
Аз: на работа
Тя: къде е твоята работа?
Аз: в един блок
След малко пак "ти къде беше" и т.н. ...... И така докато се приберем. Не знам как не й омръзва.

Другата й страст сега е да пита всяко нещо и играчка кой го е купил. Предполагам покрай рождения й ден й е направило впечатление като й казвам " това ти е от...едикой си" И сега носи разни неща и пита "Това от кой е" или "Това кой купил?"

# 235
Янче, много мило  Sad Heart Eyes Няколко сълзички се търкулнаха тук на клавиатурата...

Аги, Али на всякакви течноси казва "сокЪ" като набляга на Ъ-то  Mr. Green А ти да се оправяш бързо  Naughty

Големи бърборани са Симонка и Сонка  Crazy
Снощи Али направи изречение от 3 думи, което за нас си е живо постижение - "тати ела бъзо"  Mr. Green Много коамндва ей - любимите думи са "ади", "дай", "ела", "виж". Прави ми впечатление, че направо почна с хубаво произнасяне на думите, а не по бебешки, изненадани приятно с казването на "к" и се мъчи и "р". Имаме приятелче Криси и почти успява да каже точно така името. Ей, сладки моменти са това.

# 236
Данче, тази обява е просто брутална.  Shocked Shocked Shocked Даже и два пъти е написано заплащането, да не би да се обърка някой.

Янче, аз съм чувала, че това за зациклянето е нормално. Но не помня какво беше обяснението - нещо като проверка дали всеки път ще кажеш едно и също. Ние сме доста назад с говоренето и засега само ни обяснява безброй пъти, че "баба е там".  До въпроси не сме стигнали още  Crazy

Вени, аз ще ти проследя съобщенията да видя точно сметката и се надявам днес Младен да има време да плати.

# 237
Янче, честит рожден ден на патерица. Бъди много щастлива и обичана   bouquet. Исках още вчера да те поздравя , но отвреме навреме ми зацикля кирилицата, та се въздържах.
Ема не пита още . Сега повтаря всяка дума , която чуе и то повечето пъти правилно, но въпреки това, когато си говори сама или "чете" книги не казва една смислена дума, всички са онова нейно бебешко дърдорене  newsm78. Вчера и направихме клип, защото си дадохме сметка , че явно скоро ще отмине това сладко бърборене.

С шишето постигнах успех, казах че баба й го е забравила на вилата и тя някак си се примири. Първата вечер и дадох мляко от чаша със сламка, а на следващата и без него. Сега само ме е страх да не намали количеството му, защото нали кара само на сухи храни. Сутрин и правя една чаша и следобяд.
С памперса нямам успех. Или се намокря или ме кара да я слагам на тоалетната през 10 минути и нищо не прави. Само след сън е точна. Ще пробвам още ден , два и ако така продължава, ще го отложим за лятото.

Аги, радвам се , че Тонката е по-добре. Хайде още малко и ще си е вкъщи. На теб бързо оздравяване и всичко скоро да е зад гърба ви.

Данче, мен тез заплати хич не ме изненадват  #2gunfire

# 238
Здравейте  Hug
Честит юбилей на Яна   bouquet

Аз пък вчера говорих с мойта шефка да ми пусне бележка за детските, и тя ми казва че ходила до счетоводството да носи молбата ми за отпуск от платен който имам право и те и казали че съм по майчинство до 7месец #Crazy и чак тогава отпуска ще излизам. Това е супер нереално според мен  Thinking

# 239
Моля ви, да ми дадете координати на доктор за фонтанелата или кости на главата  Praynig Не е за мен, а за братовчедка ми, детето е родено с форцепс! Може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт