ВеликДенската тема на АПРИЛчетата

• 16 329
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
sisее а освен погачата, нещо друго прави ли се? има ли друго специално като ритуал...

# 196
Bibobibo защо се притесняваш ,че не изяжда на едно хранене точно 100мл. то е кърмено бебе .........не е задължително всяко дете да яде по-точно определено количество ще хапне 60мл обаче ще се събуди примерно след час и половина за следващото хранене ,защо трябва да е точно през 3 часа ?Прекалено много се притесняваш  Hug връщай кантара веднага и се хранете спокойно на поискване гарантирам ти добри резултати . Аз не се ядосвам за такива работи нито пък се опитвам да налагам режими ,нито се ядосвам ,че такъв нямаме иначе освен да побелея и полудея друго няма да стане предпочитам да ми е мирен живота  Peace не съм аз шефа а малкия човек  Mr. Green
Аз съм сигурна ,че Стефи яде по-малко ,но засметка на това пък често ! за 20 дни беше качил 1200кг. утре сме на консултация и ваксина и ще разберем дали има промяна .

Притеснявам се, защото и ние пробвахме и на поискване, но тя първо будува от колики например и след това заспива и така се успива, че се събужда след като са минали повече от три часа от предишното хранене, а е яла малко сигурна съм. По принцип суче за кратко по-активно и после повече си спи на гърдата. Днес като се мерихме и я виждах че за половин час сукане е изяла само 50-60мл. , а тя по принцип повече от 20 мин много рядко ми стои на гърдата. И на денонощие и се връзват 7 хранения, през нощта прави интервал от 5-6 часа, през които изобщо не се буди за ядене. А сега бебчовците имат най-голяма нужда от папкане. Страх ме е, защото точно заради моето желание да я кърмя, в болницата се опитвах само да я кърмя без да и давам добавката в шишето, което ни носеха, и по моя вина се наложи да и включат система глюкоза, защото беше започнала да сваля повече от нормалното. Затова и меренето ми е такава мания. А на консултация сме чак на 12 май, и ако трябва чак тогава да разбера колко наддава и дали постъпвам правилно като не я дохранвам, ще се побъркам.

baby_artois, разбирам как се чувстваш. Успех мила, стискам палци fingerscrossed

За погачата, аз занм че се прави и по-рано ако искаш да извеждаш бебето навън, защото някога са чакали да минат 40 дни и тогава са извеждали бебетата. По тази причина ние я направихме още на втората седмица, не че излязохме веднага де Grinning За църквата също се ходи до 40 дни. Сигурно във всички краища на България е различно.

# 197
Момичета, простете невежеството ми, но за какаво сеправи тази погача и има ли нещо специално при приготвянето й.  Confused

# 198
Ние взехме пак везната от педито и до сутринта ще се мерим. Дотук нещата стоят така - сукане половин час на едната гърда и накрая везната показа че е изяля около 60 мл., което е малко. Та я сложих и на другата за да ги докараме на 100мл. Но тя заспива и с нищо не показва, че е яла толкова малко. 60мл. изяде от гърдата с по-малко кърма. Аз досега редувах гърдите през хранене, но се чудя дали да не започна да давам и от двете. Проблема е, че едната още ми е разранена, и досега поне почиваше малко, а сега на около 3 часа не знам как ще е. Още не сме се мерили голички, но така с дрешките доклокто виждам май не сме наддали достатъчно и сигурно педито ще каже да се дохранваме. Довечера като я къпем ще я премерим и гола да видим какво е положението. На така по груби сметки до момента около 500 гр., а сме вече на 22 дни. Вие какво мислите?

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ БАРБИ И КИКИ. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ.

cenitelkata, съжалявам за случилото ти се. На такива доктори да им скъсаш дипломите направо #2gunfire, абе нямам думи.
Аз така се ядосвах в Шейново като ни обидиха на няколко пъти че сме некадърни да раждаме нормално и да си търпим болките от секциото. Представяте ли си? Все едно аз съм поискала да ме срежат.

На мен педито ми каза ,че нормата за качване е 25гр на ден.

# 199
Bibobibo щом е такава сънливка, не я оставяй да суче толкова дълго от едната гърда , а след като видиш че спира да преглъща / ок.10 мин./ я слегай на другата гърда! И така ги редувай! Сигурно е по мързелива и когато тече по слабо млякото не дърпа яко! А като ти езяде въпросните 60 мл. колко време спа? Давай по често да суче! Така хем ще имаш повече мляко , хем ще си е изяла дозата за денонощие!! То и без това на кърмачетата се мери храната за денонощие, а не на хранене! Особенно ако си мерила вечер- винаги тогава кърмата е по малко, а сутрин може двойно да изяде!!!

За местенето- като испишем тая тема викам да отидем при "родени.."

# 200
Честито на Барби, Кики и Геонадин! Laughing

Момичета, наистина месеца свърши, утре е последния ден...аз лично мисля че е време да се местим в "Родени", нищо че аз самата още не съм родила. Останахме малко, а и така или иначе вече се пише повече за бебчетата, което си е съвсем нормално де  Grinning

Нека ако искат и другите бременни да кажат, аз лично съм за да се местим.

Haliotis, защо те върнаха ?

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 20:55 от Awake

# 201
Baby_artois, bibo, не претендирам за компетентно мнение, но според мен ако бебетата акат, заспиват без да плачат и са видимо спокойни, то ядат добре. Някои бебета сучат по-малко от други, затова и има граници от-до. Днес бях на разходка с една приятелка. Бебокът й е на 2 месеца и половина. Кърмят се успешно, ексклузивно, на поискване. Първият им месец е бил доста проблематичен. Наддавал е мнооого малко в началото (нещо от сорта на 170 гр за 2 седмици Shocked), но тя е останала спокойна. Решила е, че всяко бебе си е специфично и че нейното наддава по-бавно и по-малко (той се е родил 3 кг). И добре, че не го е захранила. Сега си се кърмят чудесно и бебо е доволен. Така че притеснението, броенето на кг и нон стоп мерене не помага - пречи! Разбирам ви много добре - и на мен ми е за първи път да съм майка, и аз само се чудя дали качва достатъчно... Но трябва да преодолеем този страх и да се вслушваме в нуждите на бебетата си. Те най-добре ще ни покажат какво им трябва, пък било то и да минат на АМ Peace

Геонадин, честит бебок  Hug Hug Hug

Isane, Rocobaroco, Musito,
добре дошли отново при нас! Hug

Уф, тва за тая линеа негра не ми хареса, ама кво да се прави... Rolling Eyes А за Лиерак - май ще си го купя ooooh!

# 202
Момичета , извинявайте че така се намесвам в темичката ви от време на време ,но си ви чета редовно Hug
Ценителка, няма ли как да научеш името на този д-р , защо не пуснеш едно оплакване, знам че няма да помогне много но все пак.На моята най-добра приятелка леля и почина точно заради компетентните лекари в Пирогов.Нямам думи!
На неродилите мами пожелавам леко раждане Hug
Хайде априлки чакаме ви в родени през 2008 Wink
И накрая искам да кажа нещо и на Ася! Миличка, много кураж и вярвам че твоето ангелче скоро ще се върне при вас макар и под друг образ Hug Много прегръдки!Бъди силна!

# 203
Честити бебоци на Барби, Кики и Геонадин! Много много да ви раздват – скоро на разходки!!!
Rocobaroco, Musito и Isane – радвам се, че намерихте време пак за нас – след голямото “осафирясване” – но с всички е така добре дошли!!!
Емма – за хълцането май държането прав не помага – май нищо не помага!!! Да ти кажа честно, бях чела някъде, че ТОПЛА водичка помага – и веднъж си навих на мързела и наистина стоплих водичка и помогна!!! Просто преварената водичка в биберона я сложих в купа гореща вода и т се постопли =- и наистина помогна – но през ношщта и това да правя... пробвай!
Mirror – според мен има риск за стрии след раждането само ако си мноооого надебеляла и ако отслабнеш бързо – но всичко си е индивидуално.
Ценителка... мила Пете – не си попаднала на човек – първо е МЪЖ (какво му увира главата от бебета и кърмене – той НИКОГА няма да разбере колко е важно за теб кърменето сега!!!) – второ – лекар и трето – хирург – ужасна комбинация!!! Просто не мога да повярвам и аз!!! Жалкото е че според мен не всичко се връща на този свят и идиотите винаги са по-добре в този живот!!! Единствената ми забележка (извинявай!!!) към теб е че си си позволила да проявиш емоциите си пред това говедо!!! Това е най-важното за пред идиоти – не да се държиш идиотски като тях, но да не им доставиш удоволствието да те видят разплакан!!! Абе не можеш ли да разбереш как се казва този олигофрен??? Пете – а на теб какво ти имаше – ако искаш може да споделиш на лични – ако мога с нещо да помогна...
Хайдееее-неродилите моми – да раждат вече – имате 1 ден срок!!! Кой беше казал онова пожелание на циганката - като пр...я да го изкарате:)))
Лека нощ на всички!!!

# 204
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА BARBIE^GIRL, KIKY И GEONADIN! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Cenitelkata безмълвна съм пред простотията, която си описала...  ooooh! Единственото, което ме е яд, че не си успяла да запомниш името на тоя мухльо, щото ако беше така аз самата щях да ти съдействам да го разнесем по куп ТВ предавания, та да се чуди от къде му е дошло...  #2gunfire Единственото, на което ти остава да се надяваш, е че няма ненаказано зло и рано или късно този ще си го получи  Peace

isane, rocobaroco3, musito добре дошли отново при нас!  Hug

За местенето в Родени през 2008 - аз нямам нищо против, защото ако трябва да ни чакате всички да родим, може да мине и половината Май  Crazy а всъщност е все тая къде ще пишем, въпроса е всички да знаем и да сме заедно...  Peace

Хайдееее-неродилите моми – да раждат вече – имате 1 ден срок!!! Кой беше казал онова пожелание на циганката - като пр...я да го изкарате:)))
Helen айде ама като не щат рогатите му и това си е... няма да ти обяснявам какъв километраж от разходки съм навъртяла тия дни.... ooooh! В болницата вече ме гледат като некво изкопаемо... Blush

Момичета, Tiffany няма нет и затова не е писала тези дни... Peace Каза, че утре вече докторите окончателно ще решават какво да правят... Слава богу бебчо е добре и затова не му се излиза, точно като мойто рогато.... Crazy Предлагам дружно да й стискаме палци и да се помолим за нея, утре всичко да мине добре и някоя от мамите да извести и нейната блага вест  Peace  Praynig

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 22:12 от galivo

# 205
ЧЕСТИТО НА МАМА ГЕОНАДИН!!!   bouquet

Мамчета, въпреки че не съм родила още и на мен ми се струва, че вече е време да минаваме към "Родени през април 2008".
Надявам се, че чакащите още мами също ще са добре дошли в новите темички, а пък дай Боже скоро вече всички да сме с бебче във ръце  Rolling Eyes

# 206
Ами момичета и мен ме е яд ,че тогава не реагирах трезво но след всичко наприказвано бях втрещена  Shocked
Утре ще ходя на контролен преглед и ще пробвам да разбера кои е бил на смяна тогава  ,защото дори на рецептата ми има женско име на някаква си доктор Мазгалова а там такава липсваше  #2gunfire иначе ако му разбера името найстина ще се постарая да му направя РЕКЛАМА по-телевизията

# 207
  • София
Добро утро !
Днес се очертава слънчев и топъл ден.Дано задържи така,та да можем да излезем на разходка.
Ние в неделя ще правим погача и трябва да започна приготовленията,но Крис не ми остава много време,а и тези колики допълнително усложняват нещата.Изобщо нямам представа как ще успея да се справя?Дано следващите дни бебо да не го боли коремче и да остави мама да шета на спокойствие.Вие мамчета правихте ли погача?Някой знае ли като се ходи в черквата да се чете чиста молитва на бебо ,какво трябва да се носи?Аз не мога да си спомня,все пак е било преди доста години!Ще съм благодарна за вашето мнение!
cenitelkata,не се ядосвай за реакцията си онзи ден.Достатъчно си била притеснена,а и тази психическа атака дето ти е приложила тази особа допълнително е сринала самообладанието ти.По себе си съдя колко сме чувсвителни в момента.Напоследък мога да ревна за щяло и нещяло и без всякаква видима причина,та какво остава за такъв  инцидент.Предполагам,че и с теб е така.Ако можеш да го издириш и да му дадеш да се разбере,добре,ако ли не тегли му една и гледай напред...
Лек и приятен ден!

# 208
  • Някъде на път....
Хайде на разходка в този последен слънчев априлски ден!  Hug

# 209
  • Варна
Здравейте в този последен априлски ден! Мирише ми на бебчета днес!  Laughing

Добре дошли отново на Isane. Rocobaroco и musito! Чакаме и aleks_love!

rosidt75 Какъв сок от ябълка?! Недей да даваш нищо на бебче, ще имате после проблеми със стомахчето. Ей, тези педиатри не се научиха значи  #Cussing out

vercho Давам само от едната гърда на хранене. Даже ако иска да суче в рамките на 2 часа от храненето пак предлагам същата гърда.

Bibobibo, baby_artois доколкото разбирам проблемът не е в липсата на кърма, нали? Следователно трябва да сте по-търпеливи и да давате на бебенцата по-често да сучат. С времето ще почнат да изсукват по-голямо количество мляко и да правят по-големи паузи. Аз на ваше място не бих давала АМ.  Peace

Емма когато Невена хълца я вдигам, но и да я оставя легнала няма да протестира. Но тя пък не връща мляко. Ники обаче като беше малък с хълцането връщаше половината от това, което изсукваше и задължително трябваше да го държа изправен.

Съгласно правилата на отчетните форуми, трябва да се преместим в "Родени през 2008" шом свърши месецът. Значи като привършим тази тема, следващата ще я направим в другия форум.

sisee Дани наистина изглежда огромен в сравнение с мойта фъстъчка. Ама то така е и редно, де  Laughing Днес пак ще сме в Морската, дано времето да е хубаво!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт