ВеликДенската тема на АПРИЛчетата

• 16 328
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро на всички! Днес очаквах още един слънчев ден но не би....поне засега. Ние даже имаме мъгла. Моля ви кажете някой ползва ли капки за колики ЕСПУМИЗАН, и как ги дава? Моята докторка ми даде рецепта 4*10 капки.....аз обаче давам преди всяко ядене, защото иначе милото се къса от колики. В упътването пише дори по 25 капки. Вие как ги дозирате? Страх ме е да не прекаля и да стане нещо с беба. Дано някои от нас имат слънчев ден за разходка с нашите деца хубави! Hug

# 211
Не сам сигурен дали сам успял вчера да известя за сабитието и за това пиша пак
роди се 3,600кг и 49см.Мама и бебо са в отлично здраве.Раждането е минало много леко.
Ако сам успял да ви известя после ште напиша още по темата.Засега чао от мен(Татко Жоро)

# 212
А добър ден и от мен!   bouquet
 Aquariel, я кажи малко повече за вашите пъпчици, че Самуил и той го гледам сабахлян с едни такива ситни по лицето, ама каквато съм загубена-няма да се обаждам на педито, а снощи и аз набивах една съмнителна зелена салата-може да е от нея дет' викаш!
 А за хълцането питах, да не би да трябва задължително да стоят изправени беебтата, че да не се задавят нещо!
 За кърменето-и аз мисля, че ако бебока пълни памперсите и спи-значи всичко е О.К. Аз съм много курназ-не знам защо-въобще не се притеснявам.....ама като идем на първата консултация....ще видим! Кога беше вашата първа консултация-един месец след раждането ли или????
 Моя пръдльо от снощи много ме нерви-събужда се през 2 часа нощем, и сутринта мрънка, мрънка аз станах най-накрая и се приготвих да го преобличам и да го храаня, ама едва гледам и ...нашия откърти като първия човек! Кажете ми, че не го прави напук!
 А я кажете какви са признаците на коликите? Че аз не знам дали имаме  или не????

# 213
Emma, дано не разбереш Laughing знам че има и такива деца, които нямат колики. Александрина почва да бръчка нослето, веждите, почервенява цялата, защото е такава беличка, сумти, тръшка се, свива ръце и крака, изплаква и с глас от време на време...и така е цяяяяла нощ. А на сутринта....просто си заспива.....а кажи ми ти, дали наистина напук го правят Laughing

# 214
Добър ден   bouquet
Ние сега се прибрахме от консултация и за един месец сме качили 1,700кг. и сме пораснали с 5 см. сега сме точно 5 кг, и 55см.  Grinning набоцкаха ни ,мерихме главичка ,гърдички дъра бъра взехме си направление за ортопед и така .
После отидохме до Пирогов имаше една много готина лекарка всичко ми обясни жената и каза повече да не ходя ,че съм добре  Simple Smile зарадва ме ,обаче не ми казаха тогава кои лекар е бил на нощтната смяна  Crossing Arms здраве да е ,вярвам ,че ще си го намери все някога тоя.
Слънцето е прекрасно така ,че давайте да палим количките и навън ,че както го дават целия май месец да е дъждовен ........ Confused
Целувки от нас   bouquet

# 215
Добро утро на всички! Днес очаквах още един слънчев ден но не би....поне засега. Ние даже имаме мъгла. Моля ви кажете някой ползва ли капки за колики ЕСПУМИЗАН, и как ги дава? Моята докторка ми даде рецепта 4*10 капки.....аз обаче давам преди всяко ядене, защото иначе милото се къса от колики. В упътването пише дори по 25 капки. Вие как ги дозирате? Страх ме е да не прекаля и да стане нещо с беба. Дано някои от нас имат слънчев ден за разходка с нашите деца хубави! Hug

MIRROR аз давам на Бети еспумизан.започнах с него по предписание на лекарката ни.тя ни каза да започнем с 5 капки преди всяко хранене.в началото помагаше после взе да не действа толкова.тогава смених със саб симплекс но положението стана по зле.затова пак се върнах на еспумизана но увеличих капките.сега давам различно -между 10 и 15.вечер давам по 15 през деня по малко.като питах лекарката тя каза че няма проблем че се започвало с по -малко и после се увеличава дозата при небходимост.

най накрая ни падна и пъпчето вчера-чак на 17 ден.

# 216
  • Варна
Здравейте, мами!

Днес ни е 14-ия ден, иска ми се да я изведа, че времето е много хубаво, рано ли е според вас за първа разходка, при положение че досега съм я изкарала само на терасата за 15-на минути?

# 217
vesy1, даваш ги на всяко ядене обаче, нали? аз затова повече се притеснявах, защото тя ги е изписала само 4 пъти дневно..което е малко според мен. Иначе и аз давам през деня около 7-8 капки, вечер давам към 10-12. Но на всяко кърмене. Alokazia, не е рано според мен, пък и няма график за рано или късно, всяка мама сама преценява. Аз Александрина я изведох на 15-ия ден, детето навън се кротна и се оглеждаше...макар да виждаше само тавана на количката Laughing излизай, щом има хубаво време и му се наслаждавайте!

# 218
Здравейте,момичета, благодаря на всички за пожеланията,да ви се връща стократно!
Влизам много набързо,специално да ЧЕСТИТЯ НА МАМА БАРБИ МАЛКИЯ ГОЛЯМ ЮНАК! ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ (И МАМА СЪЩО),И ДА И НОСИ САМО ЩАСТИЕ, И МАМА МНОГО ДА СЕ ГОРДЕЕ С НЕГО!!!   bouquet

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МАМИ!

Ние с малката Калина сме си в къщи вече почти седмица,но наистина не ми остава време за компа.Засега се кърмим успешно,на поискване и се опитвам да изградя някакъв режим.От вчера започнаха коликите,което допълнително не ме улеснява Laughing , а колко ми се спииии.....!!!
Не съм чела какво сте писали последната седмица,но на първа страница видях за трагедията на Ася! ooooh!
Ася мила, прегръщам те много,много силно!Незнам какво да кажа!Мисля,че думите са излишни!Бъди силна,мила!Пожелавам ти в най-скоро време,най-красивото и здраво бебе!!! Hug

# 219
здравейте и от мен.днес се очертава да сме си в къщи Sad-нещо много духа,може после да я изкарам малко из комплекса но ще опаковам количката.от вчера ми е неспокойна милата-спинка и се събужда и проплаква,пак се е запекла и почнах пак да давам капките.съни ти беше писала че си на НАН и като сте я сменили и се е оправило акането?май ще взема и аз да я сменя,но ще питам лекарката др.четвъртък.до после мами.

# 220
  • в илюзия
Ние също сме с капки Еспумизан и аз давам по 10 през деня , а вечер по 15 , не , че много ни облекчават , но все пак не е като без тях.
Здравейте, мами!

Днес ни е 14-ия ден, иска ми се да я изведа, че времето е много хубаво, рано ли е според вас за първа разходка, при положение че досега съм я изкарала само на терасата за 15-на минути?

Ние излизахме вчера за пръв път , а ни беше 14 ден ,така , че приятна разходка. Peace

# 221
Момичета, много ме е яд на мен си. За съжаление огромното ми желание да кърмя вреди на бебето. Наддали сме много малко. А беба е така сънлива не защото яде достатъчно, а защото вече отвиква да яде и не се буди  Cry А аз си мислех, че милата щом си спинка значи всичко е наред. На всичкото отгоре покрай тези колики може би и да е плакала от глад, но аз да не съм разбрала  newsm78
Везната пак ще я взимаме за празниците, педи каза да суче максимум 20 минути, да мерим и да дохранваме. Надявам се за седмица да се оправим. А за кърмата, каквото и да правя май си я нямам. И на всичкото отгоре са ми толкова тънки каналчетата, че едва тече. Само когато ми е много препълнена и усещам че дали се храни добре, но проблема е че гърдите ми се пълнят само през нощта и сутрин, а някои дни и по това време не ги усещам напрегнати. А и както ви споделих вече, пре мен такова протичане и цапане на дрехите няма, даже се чудя и като излизам защо въобще ги слагам тези подплънки.
Много кофти се чувствам, и се опитвам да се успокоя, защото ще вземе напълно да ми секне кърмата. Съжалявам за тъжния пост.
Хубав ден на вдсички и приятна разходка.

# 222
Здравейте на всички мами.
Аз съм сестрата на Pesa и нямам търпение да съобщя радостната новина на всички.
Днес се роди дъщеричката на Pesa - рано, рано сутринта около 3:30 сладко малко  момиенце с идеални размери 51см и 3500кг.
Мама Петя и бебето Виляна са в чудесно здраве и настроение.
Честито!!!  ylinfant

# 223
  • Русе
ася20 моята педиатърка ми обясни,че НАН-а е доста тежка храна за бебчовците и има много добавки,който допълнително им натоварват стомахчетата.Моята Доки ми обясни,че ФРИЗО най-се доближава до майчината кърма,ама от него също имало няколко вида.На нас тя ни каза да вземем ФРИЗОВОМ,защото е за бебета с   проблемни стомахчета.При нас помогна.Дано и при вас да има  същия ефект  Praynig

# 224
vesy1, даваш ги на всяко ядене обаче, нали? аз затова повече се притеснявах, защото тя ги е изписала само 4 пъти дневно..което е малко според мен. Иначе и аз давам през деня около 7-8 капки, вечер давам към 10-12. Но на всяко кърмене. Alokazia, не е рано според мен, пък и няма график за рано или късно, всяка мама сама преценява. Аз Александрина я изведох на 15-ия ден, детето навън се кротна и се оглеждаше...макар да виждаше само тавана на количката Laughing излизай, щом има хубаво време и му се наслаждавайте!

давам еспумизана преди всяко кърмене дори и да през по малка пауза, защото бети не винаги се събужда я яде през 3 часа понякога и през 2 но и тогава си и давам само че малко капки.

за излизането- аз започнах с излизанията на терасата още на 7 ден.вече сме на 17 дни и днес ще ни е третата дълга разходка- около 1-2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт